Tak też będę robił, bo do prezentacji musiałbym je trochę bardziej wyostrzyć w Lightroomie i chyba lekko rozjasnić.
Obecnie do prezentacji HD DVD wrzuciłem zdjęcia w takiej rozdzielczości jaka wyszła mi z aparatu (350D) i obraz jest taki jak powinien byćSpróbuje czy różni się czymś jeśli pomniejsze do tej rozdzielczości 1920x1080
Bo może będzie jeszcze lepiej
Tak czy siak zapisując HD DVD mam obraz taki że mogę go obejrzeć i nikt mi nie powie, że jest niewyraźny
![]()
A mam pytanie czy nagrana w ten sposób prezentacji, czyli film HD DVD odtworzy się na telewizorze mającym 10lat? (Bo muszę brać pod uwagę to, że nie każdy ma LCD 40cali za XXXXX zł)Żeby nie było tego problemu, że komuś prezentacja nie będzie działała.
Dodam, jeszcze dla zainteresowanych, wykonałem dwie prezentacje ze zdjęc które nie różniły się ekspozycją, ale były wywołane w JPEG i PSD. Prezentacje były tej samej długości i zawierały ten sam podkład muzyczny. W prezentacji umieszczone było 140 zdjęć.
Wynik eksperymentu:
Prezentacja JPEG - 2,89GB
Prezentacja PSD - 9,11GB
Tak więc jest ogromna różnica, i prawdę mówiąc dostrzegam ją patrząc na obraz jednej prezentacji i drugiejAlbo to tylko złudzenie
![]()
Byłbym wdzięczny arturs jakbyś rozwiał kwestie odtwarzania filmu HD DVD na ciutek starszym sprzęcie![]()
Dzisiaj będę próbował wykorzystać w prezentacji idealnie dopasowane zdjęcia do rozdzielczości 1920x1080 i obejrzę wyniki na komputerze i na telewizorze.