Strona 12 z 23 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 248

Wątek: Program do prezentacji

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Olszewski Zobacz posta
    A mam pytanie czy nagrana w ten sposób prezentacji, czyli film HD DVD odtworzy się na telewizorze mającym 10lat? (Bo muszę brać pod uwagę to, że nie każdy ma LCD 40cali za XXXXX zł) Żeby nie było tego problemu, że komuś prezentacja nie będzie działała.
    Film odtwarza się na odtwarzaczu, a na telewizorze tylko ogląda
    Z czego będziesz odtwarzał ten HD DVD na telewizorze mającym 10 lat? Bo żeby wykorzystać w pełni możliwości HD DVD to powinieneś mieć po pierwsze odtwarzacz, który będzie odtwarzał płyty nagrane w formacie HD DVD wyposażony w odpowiednie złącze WYJŚCIOWE (czyli aktualnie HDMI) i telewizor, który będzie potrafił takie coś wyświetlić - czyli będzie miał WEJŚCIE HDMI i oczywiście maksymalną rozdzielczość full hd, a nie jakieś "hd ready" bo to ściema - w niższych rozdzielczościach ci albo obetnie obraz albo przeskaluje co odbije się na jakości..
    Czyli - reasumując - jak nie masz takiego sprzętu i na telewizorze będziesz odtwarzał ze stacjonarnego DVD (zakładam że odtworzy HD DVD) przez złącze typu EURO czy Cinch (czyli normalny PAL) albo SVHS to na telewizorze obraz i tak będzie przeskalowany w dół..

Dodatkowo wczoraj poprosiłem znajomego który posiada pinnacle studio o taki eksperyment - wrzucenie 100 jpgów prosto z aparatu (400D) do filmu oraz przerobienie tych samych 100 jpgów w faststone i wrzucenie ich do drugiego filmu - pomiędzy zdjęciami są takie same przejścia - czas zrobienia jednego i drugiego ma się tak, że przy dopasowanych jpgach jest około trzykrotnie mniejszy a czas przerabiania samych jpgów prawie pomijalny..
    Jak aktualnie nie masz sprzętu (ty lub twoi klienci) pozwalającego na odtwarzanie HD DVD to odpuściłbym sobie (chyba że ktoś sobie wyraźnie zażyczy) a robiłbym normalne DVD - za kilka lat nawet jak będziesz miał HD DVD to okaże się że na przykład zamiast płyt na jakich jest prezentacja będą jakieś blue-ray czy coś innego i kompatybilność może być dyskusyjna..
    Generalnie HD DVD musi być odtwarzane w zgodnym tandemie - odtwarzacz/telewizor a jak go nie ma to nic nie daje (bo do komputera to można zrobić prezentację w exe'ku - jak np. Cichy robi).
    Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez arturs ; 04-11-2007 o 12:14
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Domyślnie

Witam!
    Może ja? Vitez mnie z... . Ale to pikuś!
    ProShow Gold nie importuje plików avi. Dlaczego? Właśnie nie wiem!
    Kodeki mam! Po prostu widać w PSG czarny slajd bez obrazu. Jestem zły, bo mi na tym zależy, niby są fachowcy, ale nadal kicha!
    Pozdrawiam!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kołaj Zobacz posta
    ProShow Gold nie importuje plików avi.
    Od wczoraj testuję trial ProShow Gold (v.3.0.1992) i w jednej prezentacji umieściłam kilka plików z rozszerzeniem .avi pochodzących z Canona S1IS.
    U mnie wszystko działa bez problemu .

pozdrawiam
    Kamila

Początki nałogu Awatar 2marekm
    Miasto
    Słupsk

Domyślnie

Z tym płynnym przejściem, to bardzo intrygująca sprawa. Robiłem wszystko, a efektu brak.
    U Cichego w jego pokazie, który był udostępniony na forum coś takiego występuje. Pisałem do niego na PW. Mówił to samo co heniek. Robiłem w/g ich wskazówek....i niestety d..a blada .
    Podejrzewam, że chodzi tutaj o starszą wersję programu. Ale to jest dziwne, ponieważ w wyższych wersjach ten kapitalny efekt, tym bardziej powinien być.

Początki nałogu Awatar jatzzek
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 2marekm Zobacz posta
    Z tym płynnym przejściem (muzyki), to bardzo intrygująca sprawa.
    Wszystko wskazuje na to, ze chodzi o wersje. Heniek, Cichy macie Proshow Gold, czy Proshow Producer?
    why waste your time looking for proof?
    what if the answer is never the truth?

Bywalec Awatar kusy
    Miasto
    andrychów

Domyślnie

witajcie
    urzywalem pinakla 9 i sie wieszal i ogolnie dawal w kosc, mam teraz ulead studio oem dostalem z kamerka i wczoraj go rozgryzlem - bardzo fajny...ale pisze ze wzgledu na podklad muzyczny do prezentacji - dlugo szukalem- legalnego zrodla - znalazlem firme ktora SPRZEDAJE dzwieki dostane na to licencje i moge stosowac jako podklad- ceny od kilkunastu pln do...
    kupilem utworek 24 sekundy za 24 pln (w promocji byl...)zapetlam i juz spokojne sumienie mam
    na priva moge poslac namiary
    Ostatnio edytowane przez kusy ; 28-11-2007 o 19:58
    CANON...

Bywalec

Domyślnie

mam problem z proshow gold. chodzi oczywiscie o jakosc zdjec w tym programie. wrzucam prosto z puszki (350D) i jakość zdjęć jest "zpixelowana", czyli powiększona o 25%.

nie wiem, moze cos zle ustawiam itp. może mi ktoś mniej więcej powiedzieć na co zwrócić szczególną uwagę przy zapisie mpg i exe ?
    :}

Uzależniony Awatar TomS
    Miasto
    Strzelin

Domyślnie

Doczepię się do wątku. Trochę poszukałem tu i tam i dalej nie za bardzo wiem. Zależy mi żeby program był w miarę prosty w obsłudze miłe widziany język polski i kilka podkładów muzycznych. Zależy mi także żeby po zrobieniu prezentacji nie było problemu z odtworzeniem jej na innych urządzeniach bo jak się ostatnio bawiłem dwoma prostymi programami to niestety nie wszędzie działało.
    Znalazłem gdzieś że dobry jest program Magix Zdjęcia na CD & DVD 6 PL ale nie wiem.

Bywalec Awatar kusy
    Miasto
    andrychów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TomS Zobacz posta
    Doczepię się do wątku. Trochę poszukałem tu i tam i dalej nie za bardzo wiem. Zależy mi żeby program był w miarę prosty w obsłudze miłe widziany język polski i kilka podkładów muzycznych. Zależy mi także żeby po zrobieniu prezentacji nie było problemu z odtworzeniem jej na innych urządzeniach bo jak się ostatnio bawiłem dwoma prostymi programami to niestety nie wszędzie działało.
    Znalazłem gdzieś że dobry jest program Magix Zdjęcia na CD & DVD 6 PL ale nie wiem.
    podtrzymuję to co napisałem wyżej - nadal robię w ulead - 40 zł to raczej nie jest duża kasa, obsługa programu ok, PL...działa na różnych urządzeniach, na próbę ściągnij sobie wersję próbną z kądkolwiek:smile:
    CANON...

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TomS Zobacz posta
    Pracuję na "Ulead CD & DVD PictureShow 4" i jest OK

Jak będziesz w okolicy to daj znać, zrobię małą prezentację możliwości

Strona 12 z 23 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów