Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Raw i Kolory

Mieszany widok

Domyślnie Raw i Kolory

Mam 2 pytania do Was...
    Moją czterdziestka do tej pory robiłem w max JPG dziś włączyłem opcje RAW+JPG... Wracam po sesji do domu kopiuje zdjęcia okazuje się ze są każde po 2 razy JPEG!! Przestawiam NA sam RAW i robi ok RAW'Y o co kaman?

Drugie to już nie dotyczące tego podforum ale spytam Obrabiam foty w LR i później w PS zapisuje wszystko ładnie na kompie wygląda kolorki wporzo itd. (i w programach i po zapisaniu w podglądzie Windows'owskim ) Wrzucam na portal typu digart/OPh/Canon-Board i jest kicha (może nie kompletna) ale kolory jakby lekko sprane ;/ o co chodzi??

Czekam na odpowiedzi NA TEMAT i Z Góry dziękuję :-D

Początki nałogu Awatar ExploRa
    Miasto
    Koszalin/Brd

Domyślnie

Jak przenosisz pliki przez kabel USB pod winda, to tak jest (pliki sie dubluja...). Uzywanie czytnika CF wygodniejsze i mniej zametu Kolory przed wystawieniem pliku jpg do www musisz z RAWa zamienic z AdobeRGB na sRGB (w PS lub odrazu w LR, jak to ostateczna obrobka) i kolory beda jak potrzeba. Pytanie co z LR produkujesz i dajesz do PSa ? JPG/TIFF/PSD ? A moze kompresja jest za duza w jpg i kolory ulatuja w kosmos ?

Domyślnie

Dobra niech bedzie ze sie dubluja ale gdzie w takim razie RAWY??? a ja wrzucam JPG lub Raw najpierw do LR obrabiam zapisuje (probowalem i w sRGB na poczatku wczoraj przelaczylem na AdobeRGB) nastepnie wrzucam do Psa... Ostrzenia podraz oczu itd. Zapisuje i na kompie ok a wrzucajac jak juz pisalem na strone jest lipa... Mysle ze to na poziomie PS'a robię coś nie tak...

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PrzemQs Zobacz posta
    Dobra niech bedzie ze sie dubluja ale gdzie w takim razie RAWY??? a ja wrzucam JPG lub Raw najpierw do LR obrabiam zapisuje (probowalem i w sRGB na poczatku wczoraj przelaczylem na AdobeRGB) nastepnie wrzucam do Psa... Ostrzenia podraz oczu itd. Zapisuje i na kompie ok a wrzucajac jak juz pisalem na strone jest lipa... Mysle ze to na poziomie PS'a robię coś nie tak...
    Najprawdopowodbniej to zapisujesz z profilem którego nie widzi przeglądarka...

A na temat to zapoznaj się z wyszukiwarką, bo pytasz o rzeczy które były tysiąc razy...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PrzemQs Zobacz posta
    Mam 2 pytania do Was...
    Moją czterdziestka do tej pory robiłem w max JPG dziś włączyłem opcje RAW+JPG... Wracam po sesji do domu kopiuje zdjęcia okazuje się ze są każde po 2 razy JPEG!! Przestawiam NA sam RAW i robi ok RAW'Y o co kaman?
    PRZYKLEJONY wątek:

http://canon-board.info/showthread.php?t=29087

Drugie to już nie dotyczące tego podforum ale spytam Obrabiam foty w LR i później w PS zapisuje wszystko ładnie na kompie wygląda kolorki wporzo itd. (i w programach i po zapisaniu w podglądzie Windows'owskim ) Wrzucam na portal typu digart/OPh/Canon-Board i jest kicha (może nie kompletna) ale kolory jakby lekko sprane ;/ o co chodzi??
    http://canon-board.info/showthread.php?t=42378

Czekam na odpowiedzi NA TEMAT i Z Góry dziękuję :-D
    Czekam na zrozumienie Regulaminu (nie jest napisany po starochińsku - tekst MacGyvera ) , szczególnie Punktu 3.

http://canon-board.info/announcement.php?f=19&a=3

"3. Zanim założysz nowy temat, sprawdź w wyszukiwarce, czy nie był on już wcześniej poruszany na forum. W 90% przypadków był. Wskazane jest również uprzednie skorzystanie z google. Jeśli masz pytania związane z takim tematem, dopisz nowego posta do istniejącego wątku (o ile już nie ma w nim na nie odpowiedzi)."

Z góry dziękuję

Uprawnienia umieszczania postów