Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456
Pokaż wyniki od 51 do 55 z 55

Wątek: Chrzciny ?? Co i za ile??

Pełne uzależnienie Awatar Parteq
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Handelson Zobacz posta
    [...]
    Młodzi niechętnie się zgodzili po czym za tydzień zadzwonili do Niego i powiedzieli, że rezygnują bo musieliby zapłacić za Jego obiad na zabawie weselnej!
    No cóż są i tacy "klienci" :-D
    Trzeba negocjowac!
    Ok, zaplace za obiad, ale rezygnujecie z albumu

Uzależniony Awatar Handelson
    Miasto
    Piła

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Parteq Zobacz posta
    Trzeba negocjowac!
    Ok, zaplace za obiad, ale rezygnujecie z albumu
    :-D
    Taaak... Dlatego ja szukam klientów znacznie dalej stąd... i nikt się nie targuje :-D
    EOS 5DMkII + BG-E6; C 14 L II; C 24 L II; C 50 1.4; C 85 1.8; C 135 L; C 580 EX II; Sherpa 450 R; Kata D-3N1-30; Crumpler Master Delhi 620 i drobiazgi...

Domyślnie

Trzeba umieć sprzedać swoją pracę. Klient musi wiedzieć, że zdjęcia ze ślubu w kościele można zrobić tylko raz i od razu trzeba dobrze -dubli nie będzie - stąd kosztuje to tyle ile kosztuje. Wesele to dodatkowy koszt, a o plenerze nie wspomnę. Stawki są różne w całej Polsce lecz jak napisali przedmówcy - z czym się zgadzam -, że skoro kupuje się suknie, zamawia lokal, zespół itd. - i to ma być na wysokim poziomie to oszczędzanie na dobrym fotografie jest czymś w rodzaju - zapłać za rolę Angeliny Joli milion dolarów a potem kręć ten film komórką z 1zł.
    Canon 450d + C85 f1.8 EF + C10-22 f3.5-4.5 EF-S+ C580EXII + Canon BG-E5 + Velbon Sherpa 600R + kilka kosztownych drobiazgów , oraz Pentax ASAHI + 28 f2.8+ 50 f1.4+ 135 f3.5

moje zdjęcia:

http://tomasziwanski77.digart.pl/
    http://plfoto.com/171218/autor.html

Dopiero zaczyna
    Miasto
    warmińsko-mazurskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Handelson Zobacz posta
    ...Młodzi niechętnie się zgodzili po czym za tydzień zadzwonili do Niego i powiedzieli, że rezygnują bo musieliby zapłacić za Jego obiad na zabawie weselnej!
    No cóż są i tacy "klienci" :-D

Ja z reguły dostaję weselną na koniec..
    A raz młodzi zostawili mi nawet samogon, bo w pracy się nie pije :wink: i po plenerze dostałem bimberek
    Ale, żeby żyłować na obiedzie??? Przecież młodzi za fotografa, filmowca, orkiestrę płacą 1/2 kwoty wiktu... (bynajmniej u mnie na tym terenie tak jest).
    Ludzie nie mają pojęcia ile czasu się poświęca przy zdjęciach...

Uzależniony Awatar Handelson
    Miasto
    Piła

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 123 Zobacz posta

Ja z reguły dostaję weselną na koniec..
    A raz młodzi zostawili mi nawet samogon, bo w pracy się nie pije :wink: i po plenerze dostałem bimberek
    Ale, żeby żyłować na obiedzie??? Przecież młodzi za fotografa, filmowca, orkiestrę płacą 1/2 kwoty wiktu... (bynajmniej u mnie na tym terenie tak jest).
    Ludzie nie mają pojęcia ile czasu się poświęca przy zdjęciach...
    No niestety
    Ale uświadamiać takich "klientów" raczej nie ma co...
    Trzeba szukać wyżej, znacznie wyżej
    EOS 5DMkII + BG-E6; C 14 L II; C 24 L II; C 50 1.4; C 85 1.8; C 135 L; C 580 EX II; Sherpa 450 R; Kata D-3N1-30; Crumpler Master Delhi 620 i drobiazgi...

Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456

Uprawnienia umieszczania postów