Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 55

Wątek: Chrzciny ?? Co i za ile??

Dopiero zaczyna
    Miasto
    warmińsko-mazurskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez xsardas Zobacz posta
    Otworzyć się na szerszy rynek ot co. W perspektywie całej Polski masz więcej klientów niż w swojej miejscowości. A jak fotki robisz dobre to po kilku ślubach powinieneś mieć coś czym przyciągniesz bardziej wartościowych klientów.
    Racja. Muszę jednak popracować nad techniką i obróbką zdjęć. Moje zdjęcia się ponoć podobają (tak twierdzą klienci;-)), ale to za mało aby wypływać na szerszą wodę w świecie fotografii - zwłaszcza jak człowiek się napatrzy na pracę kolegów z branży...ech. Mam cel i się go trzymam, choć droga długa i kręta...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Opcje są różne , przeboleć że na własnym podwórku tak będzie i koniec. Rozszerzyć rynek o inne miasta albo nawet przeprowadzić się skoro to jest to co chcesz robić i się utrzymywać. Niestety , nie wszędzie wszystko można robić za te same pieniądze.
    no comment...

Dopiero zaczyna
    Miasto
    warmińsko-mazurskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    Opcje są różne , przeboleć że na własnym podwórku tak będzie i koniec. Rozszerzyć rynek o inne miasta albo nawet przeprowadzić się skoro to jest to co chcesz robić i się utrzymywać. Niestety , nie wszędzie wszystko można robić za te same pieniądze.
    Rynek robi się ciasny. W moim przypadku raczej pozostanę na miejscu, nie będę się przenosił (a swoją drogą ciekaw jestem co na to moja rodzina ?).
    Trzeba się szkolić, podpatrywać kolegów, no i najważniejsze - robić dużo zdjęć i dojść do takiego stanu aby: robić mało zdjęć za dobrą cenę, mieć dużo zleceń i martwić się tylko o światło... :-D.
    Człowiek dziś jest bardziej mobilny, może idąc za Twoją radą pomyślę o stronie internetowej . Czas pokaże a ludzie zweryfikują .

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

To ty jeszcze przez 2 lata strony się nie dorobiłeś ?
    no comment...

Dopiero zaczyna
    Miasto
    warmińsko-mazurskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    To ty jeszcze przez 2 lata strony się nie dorobiłeś ?
    no nie :-D, z "partyzanta" focę
    i trochę strach przed fiskusem ??:
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    u nas wieści gminne krążą szybciej niż internet...
    Ostatnio edytowane przez 123 ; 28-05-2010 o 07:13 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu Awatar GhostRider
    Miasto
    Tarnow - okolice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 123 Zobacz posta
    W mojej mieścinie jak przychodzi do negocjacji w sprawie zdjęć ślubnych to 500 zł dla niektórych to dużo
    Księdzu 5 stówek jak dają za godzinę pracy bez żadnych kosztów to wtedy jest no problem

Zapytaj się ile płacą za sukienki itp - tam nie ma dyskusji o cenę
    Moje zdjęcia na forum
    7d 17-35 18-135STM 35/2 50/1.8 85/1.8 100/3.5 70-200/4 580EXII
    http://jaceklosko.blogspot.com/

Początki nałogu Awatar gervee
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Ludkowie robią wesela po 150 osób ca. 150zł/os. Kupują garnitury, suknie itp. a sępią kilka stówek na zdjęcia - to już zakrawa na "szkocką oszczędność".
    Rozumiałbym to jeszcze w kontekście chrztu - mniejsza i bardziej kameralna impreza oraz mniejsze nakłady środków przeznaczane na jej realizację, co za tym idzie mniejsza część "na zdjęcia"
    ||| FotogRAF ||| FotoKRAK ||| www.rebacz.pl ||| TaWanda ||| 500px |||

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie

Ludzie zawsze będą chcieli jak najtaniej a najlepiej za darmo. W małych miastach często ludzie żyją w przeświadczeniu, że co to za problem zrobić trochę zdjęć na weselu i potem zrzucić na komputer czy wydrukować a nie biorą pod uwagę wielu innych czynników. U mnie w rodzinnym mieście prócz fotografów posiadających swoje zakłady znam kilka osób, które dorabiają sobie do podstawowej pensji na ślubach i ich relacje potwierdzają to co napisałem wyżej.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    warmińsko-mazurskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gadget_zary Zobacz posta
    ... U mnie w rodzinnym mieście prócz fotografów posiadających swoje zakłady znam kilka osób, które dorabiają sobie do podstawowej pensji na ślubach i ich relacje potwierdzają to co napisałem wyżej.
    Dokładnie tak się dzieje, trochę oszczędzają w dłuższej perspektywie nie na tym co trzeba , ale to chyba mentalność małych miasteczek.

Uzależniony Awatar Handelson
    Miasto
    Piła

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 123 Zobacz posta
    ...mentalność małych miasteczek.
    Nie tylko małych...
    Mój znajomy ostatnio chciał zrobić pierwszy ślub - za darmo; żeby stworzyć sobie portfolio (nie chciał posłuchać, że lepiej jechać na warsztaty ślubne i tam budować sobie portfolio i przy okazji dużo się nauczyć). Postanowił nawet, że w ramach reklamy da PM drogi album i sam za wszystko zapłaci.
    Młodzi niechętnie się zgodzili po czym za tydzień zadzwonili do Niego i powiedzieli, że rezygnują bo musieliby zapłacić za Jego obiad na zabawie weselnej!
    No cóż są i tacy "klienci" :-D
    EOS 5DMkII + BG-E6; C 14 L II; C 24 L II; C 50 1.4; C 85 1.8; C 135 L; C 580 EX II; Sherpa 450 R; Kata D-3N1-30; Crumpler Master Delhi 620 i drobiazgi...

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów