Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 23 z 23

Wątek: Piewsza sesja - jakie rady od Was?

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    . Nie zapominaj by w międzyczasie poprawiała trochę makijaż bo nawet bez wyginania - samo skupienie do ujęcia powoduje 'świecenie' się po jakimś czasie.
    ale poproś modelkę przed sesją by był on raczej minimalny niż np wieczorowy, agresywny lub np. z brokatem - bo wtedy to toto dopiero się świeci.
    Delikatny makijaż "podciągniesz" jeśli będzie potrzeba np. w PS 8)
    Canon EOS KissX2(450D) i kilka drobiazgów :razz:

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hanibal Zobacz posta
    Witam,

robiłem kiedyś trzy "sesje" w sumie, w domu koleżanką. Nic ciekawego z tego nie wyszło. Za tydzień mam robić sesję znajomej, nastawiłem się na coś w plenerze oraz w centrum handlowym. Co mogli byście doradzić, jak się do tego zabrać? Na co zwrócić uwagę a czego się wystrzegać?

Mam obiektywy:
    10-22
    50 1.8
    17-55 IS 2.8
    85 1.4

chcę zabrać te dwa pierwsze, nie wiem czy 17-55 też brać.

za sugestie z góry dziękuję. Pozdrawiam
    Radziłbym wziąść jak najmniej sprzętu bo jak weżmiesz wszystko to zamiast zająć się dziewczyną to będziesz się głowił co zapiąć, co przepiąć itd. Czyli 50mm i wystarczy jak na mój gust. Centra handlowe są dość jasne więc bez lampy. Nie wiem jak jest z robieniem zdjęć w takich miejscach ale napewno będziesz mniej zauważalny i grożny dla ochrony budynku z mniejszą ilością sprzętu. A i wygoda większa. Będzie dobrze! Pozdrawiam!

Początki nałogu Awatar Szczur88
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Dla ciebie 'tylko' dla innych, szczególnie początkujących to raczej może być za dużo.
    Dwa powiedzonka:
    - nie mierz innych swoją miarą
    - zapomniał wół jak cielęciem był
    Widziałeś moje zdjęcia, wiesz dobrze, że bliżej mi do cielęcia, niż do woła

Co do make-upu, jednak lepszy jest naturalny, ciągnięty w PS zawsze wygląda gorzej...
    www.t-jack.pl
    Sprzęt: 5D mk II, 30D, 17-40/4L USM, 85/1,8 USM, 50/1,2L USM, 100/2,8L Macro, 135/2L USM, 2x580EX II, 6x430EX II, 2x430EX, Pocket Wizard Transcivers, lampy studyjne Bowens + akcesoria.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów