wrażenie deja vu - to mi się nasuwa bo obejrzeniu galerii konkursowej.
wrażenie deja vu - to mi się nasuwa bo obejrzeniu galerii konkursowej.
A tak poważnie to przekaz na pewno jest,co autor miał na myśli wie tylko on ,być może przypadkowy pstryk i tyle,co do wyboru,przypadku już chyba nie ma być może poprostu nie rozumiemy tego przekazu.
Tak, tak...głębia, głębia i dalej sięga...
Jakby zdjęcia miało tytuł, dajmy na to, sierżant Boryczko poluje na Fifika, to jakżeby było uniwersalne...jakże...i humanitarne...
A widzimy, że trzecie miejsca w news i historii to jakby podobne? Ciekawe jakbym tam jeszcze ja był z rybim okiem....
I nie rozumiem tego pieprzenia, że reportaż to musi przekaz mieć a reszte można olać. Potem takie zdjęcia i nagrody się pojawiają...
No.1 to 3 miejsce w general news, kadr kosmos, wygląda jak zaarażowana na mgła
No.2 to 2 miejsce w people in the news, co za moment, bite w ciemno?
No.3 to cała seria Icons of war photography by Li Jiejun - zdecydowanie za pomysł, bo przecież nie timing![]()
papa 5D2 | EOS R | RF 24-105 L IS NANO| Sigma 15 | EF 24 L II | EF 16-35 L II | EF 50 L |EF 70-300 IS II NANO | TS-E 24 II
Pierwsze miejsce i caly reportaz nie jest moze genialny, ale opowiada o najwazniejszym wydarzeniu 2008 r. i powiedzmy jest OK. Natomiast te materialy:
http://www.worldpressphoto.org/index...bandwidth=high
i
http://www.worldpressphoto.org/index...bandwidth=high
powiem szczerze, mnie przerazaja swoja banalnoscia.
Ja z kolei wolę banalny temat pokazany w niebanalny sposób niż na odwrót. Bo płaczącego murzyna z maczetą widziałem, i mało mnie interesuje czy to Uganda czy Bronx.
Plażę też widziałem, ale pokazanie tego o różnych porach dnia w takiej fajnej syntetycznej formie to zdecydowanie coś co preferuję.
Nie zrozum mnie źle, nie krytykuję Twojego podejścia, ale po prostu mnie nudzi oklepana tematyka i oklepane ujęcia. Bo dla mnie liczy się kreatywność. Bycie w efektownym miejscu i efektownym czasie to jednak jeszcze nie wszystko.
Z tego też powodu podoba mi się reportaż o Obamie. Kilka naprawdę dobrych ujęć w cholernie nudnym pod względem dynamiki temacie