Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 36

Wątek: World Press Photo of the Year

Uzależniony

Domyślnie

Szanowni błyskotliwi krytycy, zróbcie po prostu lepsze zdjęcia i wygrajcie ten konkurs. Pokazcie wreszcie światu, na czym polega fotografia prasowa, bo przecież świetnie to wiecie.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rolaj Zobacz posta
    Szanowni błyskotliwi krytycy, zróbcie po prostu lepsze zdjęcia i wygrajcie ten konkurs. Pokazcie wreszcie światu, na czym polega fotografia prasowa, bo przecież świetnie to wiecie.
    Wydaje mi się , że jest temat i jest dyskusja lodzie coś piszą - można poznać ich opinie (nieważne czy pochlebną czy krytyczną). Takim stwierdzeniem Rolej ucinasz ją , nieładnie wchodząc ludziom na ambicję , pewnie że nie wygrali tego konkursu . Zawsze można zrobić coś lepiej lub gorzej co nie znaczy że niemożna rozmawiać . dzięki temu wątkowi przeczytałem wiele fajnych opinii jak np Zemun którego wrażliwość jest Ciut inna niż moja ... dla mnie jest tak oczywistym że należy spłacać kredyty a jak nie to trzeba się wynieść z już nie swojego mieszkania , że nie potrafiło mnie to zdjęcie urzec ...

Uzależniony

Domyślnie

Akurat wrażliwość (fotograficzną) Zemuna podzielam. Piszesz, że nieładnie wchodzę ludziom na ambicję. A co ładnego znajdujesz w czymś takim: "Wg mnie bardzo słaby rok - zdjęcia w większości średnie, niektóre delikatnie mówiąc słabe. Chyba niewrażliwy jestem artystycznie..." Są i inne mądrości, każdy może przeczytać więc po co cytować.
    Ostatnio edytowane przez rolaj ; 14-02-2009 o 03:36

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Chodzi mi jedynie o to że Twoja poprzednia wypowiedź jest dokładnie w tym samym stylu którą teraz przytoczyłeś ... mało wnosi do dyskusji a jedynie krytykuje krytykujących ...
    Chociaż nawet nie do końca ponieważ wojkij napisał na tema...

Nie należy się też od razu unosić , być może mylnie ją odebrałem

Pozdrawiam
    Konsos
    Ostatnio edytowane przez konsos ; 14-02-2009 o 03:51

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

szczerze mowiac, to mam przed soba ta ksiazke:
    http://www.amazon.com/Worlds-Top-Pho.../dp/2940378053

i te zdjecia z tegorocznego Word Press Photo jakos tak... nie podskakuja.

w zbyt duzej czesci mam wrazenie, ze temat przytlacza wykonanie i jest nadmierna skladowa nagrody. z drugiej strony, jest to po czesci wpisane w definicje fotoreportazu i trudno miec o to pretensje. natomiast nieodmiennie przychodza mi do glowy slowa mojego znajomka zapytanego o opinie na temat zdjec: "ziewlem, pierdlem, wyszlem". tak banalnie, bo nie ma sie nad czym rozwodzic...

ze zdjec/serii ktore mi sie podobaja, bo kilka mozna wybrac...
    People in the news: 1st prize stories
    Spot News: 3rd prize stories
    General News: 2nd prize singles
    General News: 3rd prize stories
    People in the News: 2nd prize singles
    Sports Features: 3rd prize singles (mowcie sobie co chcecie, ale Gudzowaty jest gosc)
    Sports Features: 3rd prize stories
    Contemporary Issues: 1st prize stories
    Contemporary Issues: 2nd prize stories (mila odmiana od tematow oczywistych jak konstrukcja cepa)
    Daily Life: 1st prize stories
    Daily Life: 3rd prize stories
    Portraits: 2nd prize stories
    Arts and Entertainment: 1st prize stories
    Arts and Entertainment: 3rd prize stories

natomiast dzial Nature, to jest * jakas profanacja...
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 14-02-2009 o 04:12
    www albo tez flickr

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez konsos Zobacz posta
    Chodzi mi jedynie o to że Twoja poprzednia wypowiedź jest dokładnie w tym samym stylu którą teraz przytoczyłeś ... mało wnosi do dyskusji a jedynie krytykuje krytykujących ...
    Nie należy się też od razu unosić , być może mylnie ją odebrałem
    Pozdrawiam
    Konsos
    Są różne roczniki WPP, lepsze i gorsze. Z każdego mozna sie wiele dowiedzieć i nauczyć oglądając i analizując nagrodzone oraz dopuszczone do wystawy zdjęcia. Dużo więcej niż z niektórych z powyższych postów.
    Edit: A teraz do akustyka, bo mój post zawisł na stronie zanim zobaczyłem jego opinię: Rzeczywiście w przypadku fotografii prasowej składowa temat przeważa. I już.
    Ostatnio edytowane przez rolaj ; 14-02-2009 o 04:05

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Są różne roczniki WPP, lepsze i gorsze. Z każdego mozna sie wiele dowiedzieć i nauczyć oglądając i analizując nagrodzone oraz dopuszczone do wystawy zdjęcia. Dużo więcej niż z niektórych z powyższych postów.
    ale to, ze ogladajac zdjecia mozna sie wiecej nauczyc, niz bijac na ich temat piane, to jest oczywista oczywistosc.

nie zmienia to faktu, ze cos moze robic wrazenie lub nie robic. a o to zdaje sie chodzilo
    www albo tez flickr

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    ale to, ze ogladajac zdjecia mozna sie wiecej nauczyc, niz bijac na ich temat piane, to jest oczywista oczywistosc.

nie zmienia to faktu, ze cos moze robic wrazenie lub nie robic. a o to zdaje sie chodzilo
    A kiedy ja biłem tą piane??!! Starałam sie tylko wyrazić,ze nie dla wszystkich ta oczywistoś jest tak oczywista. Kolega co mu odpowiadałem sugerował, że wartościowa dyskusja sie rozwija a to akurat dla mnie - póki co - takie oczywiste nie jest. Co do dalszego ciągu, to chodzi o to, ze na mnie zrobi wrażenie zdjęcie, którego Ty byc może nawet nie zauważysz. I odwrotnie. Kżdy z nas widzi inaczej. Być może jednak należymy do tych, co nieco łatwiej i trafniej odrózniamy dobre zdjęcia od złych. A krtyteria w fotografii prasowej są odrobinę inne. Czasem na miare 1. miejsca.
    Ostatnio edytowane przez rolaj ; 14-02-2009 o 04:22

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Zgadza się Rolaj że "Z każdego mozna sie wiele dowiedzieć i nauczyć oglądając i analizując nagrodzone oraz dopuszczone do wystawy zdjęcia." Nikt chyba tego nie negował , ale wtedy to będzie jedynie jednostronne patrzenie i bardzo osobiste ...a ja chciałem poznać róże opinie... To trochę tak jak z autorytetem "mistrza" jedni zawsze przytakują inni rozmawiają i się spierają - czasem dochodzą do tych samych wniosków co "mistrz" (ale temat jest bardziej przemyślany ) .

Proponuję zakończyć tą filozoficzną dyskusję która niefortunnie rozpocząłem kolego Rolaj i przejść do rozmowy na temat zdjęć .

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

A kiedy ja biłem tą piane??!!
    na pewno nie wtedy, kiedy czytales ze zrozumieniem, bo to w tym watku chyba jeszcze nie mialo miejsca.

w ktorym momencie odniosles wrazenie, ze zaatakowalem Cie takim zarzutem? bo ja w zadnym momencie nie mialem takiego zamiaru
    www albo tez flickr

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów