Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: [W-wa i okolice] piękna łąka poszukiwana

Domyślnie [W-wa i okolice] piękna łąka poszukiwana

Witam forum!

jak w temacie - poszukuje ładnej łączki co by zrobić jutro rano wschód słońca. Podstawowe kryteria - nie dalej niż 60-70km od Warszawy (ale może być i dalej jeżeli ma mnie zachwycić) no i żeby było dużo otwartej przestrzeni, nie zarośnietej jak Park Saski czy Kampinos. Kilka drzewek może być ale najlepiej gdzieś daleko na horyzoncie Chcę zobaczyć piekne Mazowsze :cool:

Z góry uprzejmie dziękuję!
    5DII, 85mm 1.8, 16-35 2.8L, 50 1.4, 30D, Sigma 30mm f/1.4, 430EX.
    Wciaz zielony jak trawa na wiosne, ale uwaga- szybko sie ucze

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Mi zdarzało się jeździć nad Bug / Narew - okolice Wieliszewa, Kuligowa, Łąki Krubińskie, po drugiej stronie rzeczki Popowo.
    Tyle że o wschodzie jutro to raczej możesz zapomnieć patrząc na prognozy pogody...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Domyślnie

wiesz, mam smaka na cos w tym stylu - http://plfoto.com/1681979/zdjecie.html Tutaj to akurat rzeka i byla mgla wieczorem ale nawet lepiej jak by bylo pochmurno. Poza tym jak teraz nie wyjdzie to moze za tydzien ;-)

Uzależniony Awatar Peri Noid
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jeśli nie będziesz miał czasu jeździć gdzieś daleko, to możesz odwiedzić łąki przy Parku Natolińskim. Pod skarpą, między Natolinem a Wilanowem ciągle jest duży kawał ugorów, chociaż sukcesywnie zabudowywanych. Ale przy samej skarpie i Parku Natolińskim ciągle jest pusto i fajnie. Tyle, że warto najpierw pojechać w dzień i sprawdzić, czy to (czy którekolwiek inne miejsce) się nadaje.
    Praktica MTL 5B, RevueFlex 5005, PSix, EOS 30D+opcjonalna matówka z klinem, worek szkiełek, jakaś lampa i statyw :-)

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotrek GRUBY Zobacz posta
    Witam forum!

jak w temacie - poszukuje ładnej łączki co by zrobić jutro rano wschód słońca. Podstawowe kryteria - nie dalej niż 60-70km od Warszawy (ale może być i dalej jeżeli ma mnie zachwycić) no i żeby było dużo otwartej przestrzeni, nie zarośnietej jak Park Saski czy Kampinos. Kilka drzewek może być ale najlepiej gdzieś daleko na horyzoncie Chcę zobaczyć piekne Mazowsze :cool:

Z góry uprzejmie dziękuję!
    No to ja zaproponuję Bagno Całowanie - największa łączka w okolicy Warszawy. To piękne miejsce

Bywalec Awatar Dilbercik
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    Mi zdarzało się jeździć nad Bug / Narew - okolice Wieliszewa, Kuligowa, Łąki Krubińskie, po drugiej stronie rzeczki Popowo.
    Tyle że o wschodzie jutro to raczej możesz zapomnieć patrząc na prognozy pogody...
    dokladnie mialem zaproponowac te same rejony
    Canon 55D, kilka tamronow, kilka canonow, troche stalek, troche zoomow, dwie zarowki i 0 umiejetnosci fotograficznych (RP,R7,R8,R5/Sigma RF 18-50, EF A 28,35,135/Canon RF 16,24,35,50,85,100L Macro, 70-200F4L, 100-500L) 24-105f4L, 24-105f2.8L

Domyślnie

Możesz jeszcze spróbować po drodze wpaść nad wał wiślany w Górze Kalwarii - perspektywa dość rozległa, a i Czersk-Zamek w oddali widać Dojazd do wału z dojazdu do mostu na Wiśle w Gorze Kalwarii - patrz tu - trzeba skręcić jadąc od Góry Kalwarii w prawo w drogę oznaczoną nr 680, która po pewnym czasie skręca w lewo do przejazdu pontonowego nad samą rzekę. W momencie skrętu można jednak pojechać wałem dalej prosto ile zechcesz. O ile to miejsce nie przypadnie Ci do gustu możesz chwilę dalej fotografować wschód słońca spod zamku w Czersku.
    Tyle, że przy obecnej pogodzie to jutro tego wschodu słońca chyba nie da się zauważyć:sad:
    Ostatnio edytowane przez strus_pedziwiatr ; 13-02-2009 o 20:24

Domyślnie

no wlasnie pogoda mi pokrzyzowala plany. o ile pochmurnie jak najbardziej mi pasuje to w taki snieg sprzetu nie wyjmuje :-/ ale dalej czekam na propozycje chetnie z fotami), bo musze ten wschod zrobic jakos w miare szybko.

sitek84
    Guest

Domyślnie

fajne laczki i pola - polecam ten odcinek drogi nr. 62. miedzy serockiem a wyszkowem. napewno znajdziesz odpowiednie miejsce. poza tym chetnie tez bym sie wybral w tamten rejona na focenie. pozdrawiam.
    http://maps.google.com/maps?f=d&sour...=UTF8&t=h&z=10
    Ostatnio edytowane przez sitek84 ; 23-02-2009 o 13:23

Uprawnienia umieszczania postów