Chcesz się licytować?...Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Chcesz się licytować?...Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Napisze tylko tyle: na baterie za zaliczeniem czekam juz 3 tygodnie. w miedzyczasie na moje zapytania mailem otrzymałem odpowiedzi: w pierwszym że wysłali, w drugim że nie wysłali bo czekaja na potwierdzenie wpłaty.Zamieszczone przez Cichy
Generalnie ja ich raczej nie polecam, a juz zdecydowanie odradzam płacic przelewem.![]()
40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam
Ja kupiłem na allegro u fotoenergia. Przyszło szybko, z 2 baterii 1 uszkodzona.
Wymienili błyskawicznie i bez problemu. Wysłałem zwykłym priorytetem (bez polecenia) i uczciwie dostałem mail gdy mój list przyszedł i kiedy wysłali drugą nówkę.
Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy
na allegro ceny akumulatorkow wahaja sie od 20 do 130zl. mowie tu o akumulatorze nb-2lh (miedzy innymi do 350d, 400d etc.)
chcialem sie dowiedziec czy duze znaczenie ma jaki akumulator wybiore. te tansze, jakis mneij znanych film sa zazwszyczaj bardziej pojemne (przynajmniej tak sie o nich pisze). mam zamiar zakupic 2 dodatkowe akumulatorki na najblizszy wyjazd, gripa nie chce.
czy musze sie wykosztowac na firmowe czy moge kupic jakiegos no-name'a ?
Moim zdaniem 80% tych akumulatorów przekłamuje pojemności jakie w rzeczywistości posiadają. Poza tym oryginał kosztuje ok 130pln więc ja wybrałem opcje że wole 4 po 30 zeta niż jedną oryginalna![]()
Rzeczywista pojemność tych "hitowych" z allegro jest dużo niższa od podawanej przez producenta/dystrybutora/sprzedawcę. Co nie zmienia faktu że zazwyczaj (jeśli nie jest to zupełnie najtańszy chłam) przewyższa pojemność oryginalnych. Śmiało bierz zamienniki, na oryginały, moim zdaniem, szkoda pieniędzy.
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
Przecież to pytanie było jakieś milion razy... Chyba prawie każdy używa zamienników które w dodatku trzymają dłużej niż oryginalne...
Kup sobie aku o nazwie PREMIUM gold. Dużo ludzi ich używa i zachwalają je sobie, sam ma taki i trzyma dłużej niż oryginał. Ogólnie wytrzymuje coś około 700 zdjęć, oryginał około 500.
Ostatnio edytowane przez michal.s ; 21-05-2007 o 18:33
Pozdrawiam - Michał Słonczyński
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj