Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567
Pokaż wyniki od 61 do 64 z 64

Wątek: 1Ds mkII czy 5D mk II ?

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Wracają do tematu :-) Niedawno wymieniłem jedna ze swoich "starych" 5D na 1Ds MKII i chętnie podziele się wrażeniami.
    Wady:
    obsługa - której jednak można się nauczyć bez problemu- natomiast przy pracy na dwóch ww puszkach jest to nieco kłopotliwe,
    wyświetlacz - zdecydowanie zbyt mały,
    iso - powyżej 800 raczej nie
    waga -jest co nosic na szyi, zwłąszcza z konkretnym szkłem i lampą

Zalety:

AF- 5D bardzo daleko do sprawności focusa z jedynki, tu wyświetlacz do sprawdzania ostrości nie jest naprawde potrzebny, stąd może być jednak mniejszy niż w 5D ;-)
    Obrazek - w moim przekonaniu zdecydowanie lepszy, z większa ilością szczegółów, szerszy zakres tonalny,
    Budowa - tu 5D wydaje się byc plastykową zabawką
    Praca - to sprzęt, który naprawde nie przeszkadza fotografowi w robieniu dobrych zdjęć :-)

Podsumowując, mając w rękach jedynkę, nawet DS MKII nie przesiadałbym się z powrotem na 5D - to inna bajka.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

naprawde ponad iso800 nie nadaje sie ? na podstawie czego tak oceniasz ? skoro mowisz ze wiecej szczegolow/szerszy zakres tonalny tzn ze wyzsze iso ma lepsze od 5d ( chyba dwa rozne iso porownujesz )
    no comment...

Domyślnie

ja tam lubie nawet iso3200 z Ds'a
    ma swoj klimat...

Zablokowany

Domyślnie

Iso 1600 zupełnie spokojnie używalne, mam używam i jestem pewien. 3200 - pod lekkim odszumieniu trzyma szczegół. Sięgam po tą czułość w ostateczności, zawsze z konieczności, a nie z wyboru. Ale da się.

Przykłady wysokich iso 1dsII, nie testowe,ale z życia wzięte - na jpg-ach niczym nie ruszanych, prosto z karty/dysku

iso 1000

iso 1600

iso1600
    Ostatnio edytowane przez himi ; 10-05-2009 o 21:52

Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567

Uprawnienia umieszczania postów