Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 37

Wątek: Czy to już jest kradzież zdjęć?

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kicha Zobacz posta
    ale chciałem ci delikatnie powiedzieć ze oni twoja perspektywe mają w d... bo nie maja kilientów wśród fotografów, a ty tez nie bedziesz ich klientem
    tego raczej nie wiesz chyba że to ty robiłeś tą stronę.. nie wiem co ma bycie fotografem do kupna domu od developera..

w tym samym miejscu mam twoje poprawianie błedów - wiec sie nie męcz, nie mówiąc o tym że to łamanie regulaminu
    Może i tak, ale niechlujstwo i lenistwo jest wysoce irytujące więc mimo wszystko (i nie tylko ja) staram się z tym walczyć - a jest bardzo irytujące zwłaszcza w wykonaniu kogoś kto w swoich postach usiłuje sprawiać wrażenie że wszystko wie na wszystkie tematy najlepiej - jak widać nie na wszystkim.. jak ci się to nie podoba to zgłoś mnie więc do moderatora że łamię regulamin (taki wykrzyknik pod nickiem), a takie wycieczki wypraszam sobie..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

nie mówiąc o tym że to łamanie regulaminu
    Raczej nie Ty decydujesz co na tym forum jest łamaniem Regulaminu.
    Jest wyraźna różnica pomiędzy tekstowym zwracaniem uwagi na błędy a sugestywnym ich podkreślaniem.
    Jeśli nie widzisz tej różnicy to masz problem... a po słownictwie widzę że nie tylko z tym masz problem ale i z kulturą wypowiedzi również .
    Sugeruję przystopowanie byś nie został przystopowany...

Zablokowany

Domyślnie

eot ...
    Ostatnio edytowane przez kicha ; 15-02-2009 o 01:21 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar Tezet-gdynia
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Teraz tak przmyslalem sprawe i z jednej strony jest to kradziez zdjecia bo nie wykupilo sie licencji, ale z drugiej strony jest to wykorzystanie zdjecia opatrzonego znakiem wiec nie pelno wartosciowego, pokazowego. Jesli komus pasuje takie zdjecie z napisem to ok, uwazam ze kradziez byla by dopiero gdyby ktos nie dosc ze takie zdjecie uzyl bez licencji to na dodatek by wymazal napis

Podobnie jak z darmowymi serwerami ktore maja reklamy. Dopuki jest reklama to jest ok, ale jak ktos usunie za pomoca skryptow itp to juz jest przekroczenie regulaminu, poniewaz serwer bez reklam nalezy wykupic a nie sobie nielegalnie dostosowac.

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tezet-gdynia Zobacz posta
    Teraz tak przmyslalem sprawe i z jednej strony jest to kradziez zdjecia bo nie wykupilo sie licencji, ale z drugiej strony jest to wykorzystanie zdjecia opatrzonego znakiem wiec nie pelno wartosciowego, pokazowego. .

zeby rozstrzygnąc tą kwestie trzebaby sięgnac w zaułki regulaminu istoka, ale nie sądze żeby dali taką zgode. przy takiej furtce masa pieniędzy przeciekałaby im przez palce

masz strone ? czy moge zdjęcia na niej potraktować jako pokazowe i je gdzieś wykorzystać ? mozes sobie na nich umieścić logo. bedzie ok ?

Pełne uzależnienie Awatar Tezet-gdynia
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Moze i mam strone, mozesz sobie je wykorzystac jak tylko zechcesz, pod warunkiem ze nie usuniesz z nich mojego podpisu ktory znajduje sie na srodku i w 4 rogach zdjecia oraz ze nie bedziesz ich inaczej obrabial. A skoro musisz je obrobic by dla Ciebie pasowaly to znaczy ze nie potrzebujesz moich tylko kogos innego.

Zablokowany

Domyślnie

dlaczego tak wielu lidziom wydaje się że jak coś jest logiczne to jest zgodne z prawem. a.bo jeśli oni sami nie widzą w tym nic złego to znaczy ze tak na pewno wygląda aspekt prawny

EOT - szkoda że zaczałeś od "moze" bo juz by tropił twoje zdjęcia , a Twój wpis wykorzystał jako deklaracje zgody na publikacje na piśmie

niezgodne z logiką ? ale właśnie prawo rzadko jest zgodne z logiką

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

hyzop: ale z tego maila od nasza-klasa wynika, że podmienili na inne zdjęcie, na które mają wykupioną licencję...
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Początki nałogu Awatar hyzop
    Miasto
    Pasłęk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adamek Zobacz posta
    hyzop: ale z tego maila od nasza-klasa wynika, że podmienili na inne zdjęcie, na które mają wykupioną licencję...
    Tylko, że prze cały dzień było wykorzystywane, dla takiego portalu tych parę dolarów, to jak jakiś żart. Myślę nawet, że do budowania próbnych stron spokojnie stać ich na oryginały, zaoszczędzi im to wiele wstydu i może kosztów, gdy ich dopadną prawnicy z Istotka.

Bywalec Awatar Toffic
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hyzop Zobacz posta
    Tylko, że prze cały dzień było wykorzystywane, dla takiego portalu tych parę dolarów, to jak jakiś żart. Myślę nawet, że do budowania próbnych stron spokojnie stać ich na oryginały, zaoszczędzi im to wiele wstydu i może kosztów, gdy ich dopadną prawnicy z Istotka.
    No oczywiście. Całkowicie się zgadzam. Przecież gdyby to nie było "wytropione" to mieliby to w użyciu cały czas, po dziś dzień i co z tego że przez pomyłkę. Ja rozumiem, że można popełniać błędy, no ale w końcu za błędy się płaci. Jeśli takie z nich "gapy" to jak pisze hyzop niech działają na oryginałach. Następnym razem ktoś inny powiadomi bezpośrednio istocka i tyle.
    Fotografia

fotoseo - Katalog stron fotograficznych

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów