Pokaż wyniki od 21 do 30 z 41

Wątek: Opinie o sprzedawcy Conrado5

Widok wątkowy

Coś już napisał Awatar jarq.
    Miasto
    Kórnik/Poznań

Domyślnie Opinie o sprzedawcy Conrado5

wydzielone z http://canon-board.info/showthread.php?t=43854

Dodam coś i od siebie ... Prawdopodobnie Twój obiektyw 70-200/28 Wiesiek trafił do mnie - kupiłem go od conrado5 w zeszłym tygodniu. Dlaczego o tym piszę. Obiektyw miał mieć 2 małe ryski na przedniej soczewce - które nie wpływają na jakość zdjęć. Rety przeraziłem się gdy odpakowałem paczkę - soczewka poprostu jakby ktoś nią gwoździe wbijał! Zdjęcia, które conrado5 zamieścił tu na forum były tak zrobione aby widać było faktycznie tylko te 2 ryski ... Owszem - być może i nie ma to większego wpływu na jakość zdjęć (być może - nie sprawdzałem na przesłonach powyżej 12) ale wiadomo ... kiedyś człowiek będzie chciał kupić coś nowego a to co ma to jego gwarancja że choć część pieniedzy odzyska - przekazując obiektyw dalej - komuś kogo nie stać na nówkę. I komu ja coś takiego zaproponuję?? Ech ... w dodatku ma tendencje do łapania ostrości za obiektem ... Na sms-a w którym opisałem stan obiektywu i że tak się nie robi - nie raczył odpowiedzieć... Pieniądze wpłacałem na 2 raty - umówiliśmy się że część wpłacę od razu aby dać mu gwarancję że kupuję - a drugą na wypłatę. Gdy przyszedł czas drugiej raty jakoś kolega dał radę chwycic za telefon i zadzwonić do mnie z pytaniem co z drugą wpłatą ...

W wieku 18 lat chyba byłem bardziej odpowiedzialny.

Szkoda że usunięty został mail ze zdjęciami "drobnych 2 rys" - zrobiłbym swoje i porównalibyśmy to rysowisko.

Cóż - życie uczy że ufnym może być tylko ten, kto ma mocny tyłek
    Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 13-02-2009 o 12:47 Powód: move posts
    "Fotografuję, żeby zobaczyć, jak to będzie wyglądać na zdjęciach" – Garry Winogrand
    flickr

Uprawnienia umieszczania postów