Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 35

Wątek: nieuczciwy sprzedawca baranek_85 - co mogę zrobić...

Zablokowany
    Miasto
    Kielce

Domyślnie nieuczciwy sprzedawca baranek_85 - co mogę zrobić...

Dzisiaj zostałem osądzony o oszustwo, ale na szczęście wszystko się wyjaśniło, a tym czasem ja zostałem na prawdę oszukany!!!

"ZAKUPIŁEM" obiektyw CANON 10-22 na naszym forum od użytkownika baranek_85 z tego ogłoszenia http://canon-board.info/showthread.php?t=42825.

Dogadaliśmy szczegóły, wszystko co i jak, przelałem mu pieniądze na konto w banku inteligo, ale gość wysyła to ze SZKOCJI...
    Kontakt z forumowiczem był cały czas dopóki nie zacząłem się upominać o przesyłkę spóźniającą się już kilka dni. Kontakt się urwał, gg maile, telefon wyłączony, NIC zero odzewu,

Mam imię i nazwisko, adres jego rodziny z PL, co lepiej zrobić, iść od razu na policję czy najpierw odwiedzić rodzinę uświadomić o przekręci Pana Rafała ...?
    Co mogę zrobić, co najśmieszniejsze ma konto na allegro na którym cały czas sprzedaje zegarki, na forum był aktywny do wczoraj, a nie odzywa się już do mnie od tygodnia,

Wiem że nikłe są szanse na odzyskanie pieniędzy, moja głupota. Ale co robić przechodził ktoś z WAS coś podobnego??
    Proszę o rady
    Pozdrawiam
    Konrad Ungier

P.s
    Forumowicz się nazywa ...... i mieszka w Opatowie czy miał ktoś z nim do czynienia?? Bardzo proszę
    Ostatnio edytowane przez MacGyver ; 13-02-2009 o 12:42

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Conrado5 Zobacz posta
    Kontakt z forumowiczem był cały czas dopóki nie zacząłem się upominać o przesyłkę spóźniającą się już kilka dni. Kontakt się urwał, gg maile, telefon wyłączony, NIC zero odzewu, nie odzywa się już do mnie od tygodnia
    Trafiła kosa na kamień... Nie odczuwasz przypadkiem jakiegoś deja-vu
    Sorry za sarkazm ale uważam, że naprawdę jesteś niezły - sam jeszcze nie odpowiedziałeś na wszystkie zarzuty prosząc o zamknięcie wątku a już przystępujesz do ataku - niezła taktyka
    mimo to - powodzenia w odzyskaniu pieniędzy, każde oszustwo trzeba tępić.
    Ostatnio edytowane przez nowart ; 13-02-2009 o 02:03

Zablokowany
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Ja miałem problem z dotrzymaniem terminu spłaty za co przeprosiłem i wiem, że nie ładnie się zachowałem, ale 140zł to nie 1500 z resztą kwota nie ma tu znaczenia, oszustwo i muszę coś z tym zrobić...

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

do Opatowa to masz niedaleko - 60 km to można podjechać i zobaczyć co i jak..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Domyślnie

to sie chyba nie dzieje naprawde Normalnie pan biznesmen... Tam niby pieniedzy nie miales zeby doplacic a tu szklo za 1500 kupiles...

...ale KOSMOS...

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez konradl Zobacz posta
    to sie chyba nie dzieje naprawde Normalnie pan biznesmen... Tam niby pieniedzy nie miales zeby doplacic a tu szklo za 1500 kupiles...

...ale KOSMOS...
    Można by na forum CB założyć Klub Poszukiwaczy Sprzeczności.

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Dogadaliśmy szczegóły, wszystko co i jak, przelałem mu pieniądze na konto w banku inteligo, ale gość wysyła to ze SZKOCJI...
    Jaki w tym problem? Przecież wiedziałeś skąd pochodzi, po prostu więcej zapłacisz, bo dojdzie cło i wszystko ok.

Ale co robić przechodził ktoś z WAS coś podobnego??
    tak, przechodził. Twój klient

Pytanie za pól punktu? po co chciałes to kupować? żeby komuś innemu wcisnąc bubla po tej samej cenie?! bo jakoś trudno mi uwierzyć, że to fotografii..

Mimo to pozdrawiam i życzę powodzenia
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Dzisiaj zostałem osądzony o oszustwo, ale na szczęście wszystko się wyjaśniło, a tym czasem ja zostałem na prawdę oszukany!!!

"ZAKUPIŁEM" obiektyw CANON 10-22 na naszym forum od użytkownika baranek_85 z tego ogłoszenia http://canon-board.info/showthread.php?t=42825.

Kontakt z forumowiczem był cały czas dopóki nie zacząłem się upominać o przesyłkę spóźniającą się już kilka dni. Kontakt się urwał, gg maile, telefon wyłączony, NIC zero odzewu,
    a ładnie to tak oskarżać kogoś, mimo że nie do końca się sprawa wyjaśniła? Pewnie to tylko opóźnienia poczty/kuriera

jak to mówią... nie czyń drugiemu co Tobie nie miłe...
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Początki nałogu Awatar sadaman
    Miasto
    Tychy

Domyślnie

Jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie, można by powiedzieć nie czyń drugiemu co Tobie niemiłe tylko z tą różnicą że tym razem obróciło się to przeciw Tobie.
    Cóz, mimo że jestem przeciwny oszustwom to uważam że dostałeś porządną nauczkę - niedawno Ty próbowałeś "oszukać" a teraz spotkało to Ciebie.
    Nie uważasz że to nader Sprawiedliwe?!
    Tak czy owak też zyczę pomyślnego finału.

Aha, na Twoim miejscu powstrzymywałbym się z ujawnianiem Nazwiska i Imienia kolesia - bo wydaje mi się "choć na 100% pewny nie jestem" że podelga to pod ochorne danych osobowych i bez zgody właściciela niemasz prawa ku temu by publicznie je ujawniać. Mało tego, mogą cię spotkac z tego tytułu dodatkowe nieprzyjemności...np z tytułu pomówienia, oczerniania publicznego etc
    Ostatnio edytowane przez sadaman ; 13-02-2009 o 10:45
    Pucha i słoki

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

To moze zalozymy jakis Sad polubowny przy forum ;-) Ale jazda, i to dorosli ludzie.

Ty miales problemy prywatne, a ten koles ze Szkocji moze tez je ma. Moze np. jechal szybko na rowerze, poslizgnal sie na szkockim blocie, sprawdzil twardosc szkockich drzew, lezy polamany w szpitalu, komora wpadla do kaluzy (o tej porze roku sa w Szkocji wyjatkowo mokre) i nie dziala, internet mu wylaczyli bo jak ty zapomnial oplacic, etc, i tak dalej. Jak bym zawsze byl ostrozny przed ostatecznym pomawianiem kogos dopuki nie poznalbym wszystkich kluczowych faktow. Zwlaszcza ze ma kontakt do jego rodziny/rodzicow.
    Ostatnio edytowane przez szwayko ; 13-02-2009 o 10:39

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów