Miłe ale ten szary podpis psuje trochę efekt, za bardzo to bije po oczach![]()
ten napis jest dosc potrzebny![]()
chamsko tipsy tej Pani złapałeś, można było ten mankament trochę ukryć, zdjęcie soczyste i przyjemne
Hmm.. całkiem przyjemny portrecik.. Dłoń niestety przeszkadza, bo kolor manicure'u walczy o palmę pierwszenstwa z ustami. Poza tym mozna było bardziej wtulić głowę w futerko, przy okazji inna mimika, bo teraz modelka wygląda jakby trzymała jeża wyciągniętego z lodówki i syczała "aach.. zimne.."btw nie jestem zwolennikiem zbytniego retuszu, ale oczy wypadałoby poprawić:wink:
Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.
Hmm... nie znam sie za bardzo - ale to chyba nie sa tipsy... A co do tego ze sa - to troche tak to zaplanowalem - czerwien ust i czerwien tipsow... modelka sie minimalnie poruszyla i troszke paluszkow ucielo... ale i tak uznalem ze jest w miare ok.
To chyba jednak tipsy,,,:smilela mnie fotka przeostrzona ,no ale to subiektywne..Ma fajną atmosferę lat międzywojennych .Pozdrawiam :smile:
ostrzone tylko w DPP - zawsze tak robie
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Aha - ustawiona sharpness na 6
Ostatnio edytowane przez Bernard_W ; 13-02-2009 o 01:16 Powód: Automerged Doublepost
Pozdrawiam, Szymon Zdziabek
Blog: http://szymon.zdziabek.net/blog
hmm... powiem tak... kiedyś zmiękczałem skórę... ale kiedy zacząłem wywoływać fotografie w większym rozmiarze - to zobaczyłem, że to jest... plastik... I zmiękczam tylko wtedy - kiedy skóra modelki tego naprawdę wymaga. Uwierzcie mi na słowo - to zdjęcie wywołane w większym formacie wygląda dobrze i naturalnie... nie ma w nim nic z tej "chropowatości" którą widać na monitorze.