Najlepiej chyba archiwizować na płytach DVD, jeśli tak to na jakich, jakies są najlepsze i dlaczego?
Jaką nagrywarkę DVD?
Z jaką prędkością nagrywać?
Jaki program do nagrywania?
Najlepiej chyba archiwizować na płytach DVD, jeśli tak to na jakich, jakies są najlepsze i dlaczego?
Jaką nagrywarkę DVD?
Z jaką prędkością nagrywać?
Jaki program do nagrywania?
Hmmm Im lepsza płyta tym lepsza jakość... Program to NERO a prędkość jak najwolniesza. Wystarczy zobaczyć jak zachowuje się płyta z muzyką nagraną na kiepskiej płycie i szybkością ponad 24x...
50d + Canon 24-105 f4 IS |Reszta bubli i kompletnie brak czasu...
z prędkością to wiadomo jak najwolniejszą, ja sotsuje 8x a płyty CD to Verbatim METAL AZO, albo SUPER AZO
A moim zdaniem najlepsze archiwum to dodatkowy zewnętrzny dysk USB/FW zawierający dokładną kopię głównego archiwum fotek. Dla hardcore'owców: dodatkowo co jakiś czas zgrywany na taśmę![]()
Przy muzyce w formacie CD Audio to i owszem ale przy zwykłych danych prędkość zapisu nie wpływa na jakość kopii. Może jedynie wpływać na zdolność odtworzenia takiej płyty przez niektóre odtwarzacze. Więc nie ma co porównywać muzyki do zdjęć.Zamieszczone przez kartel
pozdrawiam
100% racja! Sprawiłem sobie takie archiwum o pojemności 250 GB na USB 2.0.Zamieszczone przez muflon
Płyt przestałem używać :-P
Mi takie ostatnio padlo :/
Ale stracilem raptem paredziesiat mega czegos co bylo na plycie
Polecam robic kopie od czasu do czasu na jakies dvd.
...
Dlatego nikt normalny nie trzyma jednej kopii![]()
...