Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Konkurs fotograficzny "Morze, nasze morze"

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

no dajcie spokój, przecież najważniejsza jest dobra zabawa
    Podpisy kłamią

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robgr85 Zobacz posta
    może się okazać że za trzecie miejsce jest np 'dyplomik'
    Niech będzie i dyplomik. Żaden problem, tylko niech to będzie jasno napisane.

Cytat Zamieszczone przez model Zobacz posta
    no dajcie spokój, przecież najważniejsza jest dobra zabawa
    No właśnie
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Początki nałogu Awatar Troyan

Domyślnie

Dobra zabawa może się skończyć kiedy zrobicie super zdjęcie, wyślecie na końkurs a za jakiś okres czasu dowiecie się, że Wasze zdjęcie krąży po wszystkich agencjach reklamowych miasta i bije kasę dla innej zupełnie osoby. Taki mały dysonans - dowiedzieć się że udział w końkursie kosztował Was kilka stów Ja juz zaliczyłem taki "konkurs".
    Założyłem sobie FOTOBLOGA

Uzależniony Awatar Paenka

Domyślnie

Wiecie co Wam napiszę. Że ogólnie rzecz biorąc to najlepiej nie brac udziału w żadnych konkursach z takim podejściem. Ja rozumiem, cenić sobie swoją pracę itd. Ale bez przesady, nie zadzierajmy tak nosa. I tak pod zdjęciem będzie podpis z naszym imieniem i nazwiskiem. A po co robicie zdjęcia dla zbicia kasy? Ja jeśli uważam, że podołam to biorę udział w konkursach. I szczerze powiedziawszy byłabym dumna, gdyby moja fotografia w jakiś sposob została wykorzystywa w szczególności do promocji jakiegoś miejsca. Naprawdę nie czuję się taką profesjonalistką. Zdjęcie zawsze możecie wykorzystać, bez przesady nikt wam nie odbierze tego, że to WY zrobiliście to zdjęcie a przecież chyba to jest najważniejsze a nie jechanie przez całe życie na jednej fotografii i czerpanie z niej zysków.
    Nie rozumiem takiego podejścia. Zdjęcie to zdjęcie, to tylko część waszego większego dorobku i tego wam nikt nie odmówi. Obecnie zdjęcia wybitnych fotografów są drukowane i publikowane w wielu miejscach i wątpie by z każdej takiej publikacje jakieś tantiemy spływały do autora. tego nie da się kontrolować. W ogóle najlepiej zamknąć się wczterech ścianach i wcale się nie dzielić własnym postrzeganiem świata bo jeszcze ktoś będzie na tym żerował.
    Jeśli pisze mało zrozumialie, to wybaczcie ale mam trudny okres, trudne warunki psychofizyczne itp. Moje pogląday są może i radykalne ale moje. I tak pewnie zostane opacznie zrozumiana....trudno.
    Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paenka Zobacz posta
    Wiecie co Wam napiszę.[...]
    Chyba trochę źle rozumiesz nasze intencje. Nie oczekujemy żadnych wielkich honorariów. Chodzi tylko o to, żeby zasady były jasne. Tak, jak napisałem poprzednio:
    Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Niech będzie i dyplomik. Żaden problem, tylko niech to będzie jasno napisane.
    Tylko tyle. Ale dla organizatorów to często jest zbyt wiele
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Uzależniony Awatar Paenka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Chyba trochę źle rozumiesz nasze intencje. Nie oczekujemy żadnych wielkich honorariów. Chodzi tylko o to, żeby zasady były jasne. Tak, jak napisałem poprzednio:
    Tylko tyle. Ale dla organizatorów to często jest zbyt wiele
    Pewnie tak, jak piszesz.....zmierzyłam Was jedną miarkę. Po prostu mam dosyć takich biadoleń...nie oszukujmy się nie jesteśmy ( w większości ) geniuszami fotografii. Jednak minimum w postaci dyplomu to wypada przyznać.... chociaż z drugiej strony... co z tym dyplomem zrobisz? Ja jakoś nie mam parcia by wieszać dyplomy na ścianie....zawsze się gdzieś walały te trofea na dnie szuflad. One nobilitują tylko w momencie przyznania, cyknięcia fotki do prasy i tyle.
    Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Początki nałogu Awatar Troyan

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paenka Zobacz posta
    Pewnie tak, jak piszesz.....zmierzyłam Was jedną miarkę. Po prostu mam dosyć takich biadoleń...nie oszukujmy się nie jesteśmy ( w większości ) geniuszami fotografii. Jednak minimum w postaci dyplomu to wypada przyznać.... chociaż z drugiej strony... co z tym dyplomem zrobisz? Ja jakoś nie mam parcia by wieszać dyplomy na ścianie....zawsze się gdzieś walały te trofea na dnie szuflad. One nobilitują tylko w momencie przyznania, cyknięcia fotki do prasy i tyle.
    Nie oburzaj się tak Ja wysłałem swoje zdjęcie na konkurs i poprostu doznałem niemiłej niespodzianki po kilku m-cach kiedy zobaczyłem swoje zdjęcie w kalendarzach lokalnej firmy reklamowej. Na fotografii nie zarabiam, mam zupełnie inną pracę ale poczułem się wtedy jakby mnie ktoś okradł dlatego w konkursach gdzie są takie niejasne regulaminy nie biorę już udziału.
    Założyłem sobie FOTOBLOGA

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów