Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 36

Wątek: nieuczciwy kupujący Conrado5 - ostrzegam!

Coś już napisał Awatar Wiesiek_TGT

Domyślnie nieuczciwy kupujący Conrado5 - ostrzegam!

Witam

31 stycznia sprzedałem tym forum Canona 5D ogłaszając sie na tym forum
    3000 PLN z dodatkową matówką i akumulatorem.
    Kupił go ten gość http://canon-board.info/showthread.php?t=43354
    Wcześniej sprzedałem mu 70-200/2,8
    Przesłał nie cała kasę a ja mu wysłałem aparat. Twierdził , że to kilka dni.
    Od 4 stycznia nie odbiera moich telefonów, nie odpisuje na maile ani na wiadomości na GG.
    Ostrzegam prze tym oszustem

Wiesiek
    Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 13-02-2009 o 10:55 Powód: edit thread

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Wiesiek, napisz coś konkretniej, czy masz korespondencję pisemną, w której Conrado zobowiązuje się zwrócić tobie pozostałą należność.
    Proszę o to dlatego, że przeczytawszy twój post zadzwoniłem do Conrado i ten twierdzi, że kontaktował się z tobą wczoraj i wszystko macie dogadane.
    Ze swojej strony deklaruję czas i chęci by udać się do miejscowości K, by porozmawiać z Conrado lub z kimś innym...
    the silence is deafening

Coś już napisał Awatar Wiesiek_TGT

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Wiesiek, napisz coś konkretniej, czy masz korespondencję pisemną, w której Conrado zobowiązuje się zwrócić tobie pozostałą należność.
    Proszę o to dlatego, że przeczytawszy twój post zadzwoniłem do Conrado i ten twierdzi, że kontaktował się z tobą wczoraj i wszystko macie dogadane.
    Ze swojej strony deklaruję czas i chęci by udać się do miejscowości K, by porozmawiać z Conrado lub z kimś innym...

Zadzownił dopiero wczoraj jak mu zagrosiłem, że opiszę sprawe na forach na których sie logował. Powiedział, że nie ma pieniędzy i może w sobotę będzie miał.
    Ja mu dałem czas do dzisiaj do 12:00

Moje ogłoszenie, ktore znikło z tego forum zawierało opis aparatu i cenę

Dla mnie jeśli ktos przez tydzień nie odpowiada (kilkadziesią telefonów, maili wiadomości GG z mojej strony) i nie chce oddac pieniędzy a loguje się na fora , jest na GG jest oszustem.
    Niewiele mam więcej do dodania.
    Żałuję , że zaufałem takiemu typowi.

Wiesiek

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Tutaj masz konto allegro "kolegi"- coś mi tu śmierdzi...

http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=7435739

Początki nałogu Awatar czajna
    Miasto
    Rybnik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    Tutaj masz konto allegro "kolegi"- coś mi tu śmierdzi...

http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=7435739
    To jest jego konto, ale też zawieszone:
    http://allegro.pl/show_user.php?uid=3873917
    wg. http://209.85.129.132/search?q=cache...lnk&cd=3&gl=pl
    30D+BG-E2; T12-24/4; T28-75/2,8; C70-200/4L; C430EX II; GP324C + M488RC2; Computrekker AW i kilka GB na kartach

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Ten osobnik generalnie zajmuje sie handlem sprzetem foto , co do tego nie wnikam , kazdy robi co chce , ale to tak na marginesie calej sprawy , wiec nie popuszczaj bo pieniadze to on na pewno ma.
    no comment...

Bywalec Awatar Rafał32
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Skoro nie ma kasy-niech odesle Ci obiektyw a Ty oddasz mu co jego.
    Jesli nie to juz inny temat..
    Aparat Foto

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

W aukcjach konta podanego w moim linku nr gg zgadza się z tym w ogłoszeniu - nr tel jest inny ale w erze prepaid to nie problem. Gość z dwoma zawieszonymi kontami allegro - ja już bym był na komisariacie
    Ostatnio edytowane przez wojkij ; 12-02-2009 o 16:48

Zablokowany
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Panowie,
    bez przesady, pieniądze Panu Wiesławowi już zwróciłem,
    właśnie dokonałem przelewu,
    z tego co widzę to mnie już oceniliście,
    szkoda, że żaden z Was mnie nie zna, poza Gietrzy

Nie odpowiadałem na telefon bo podczas zajęć w L.O. nie można odbierać telefonu, jestem prawie cały czas aktywny na forum bo z mojego komputera korzysta rodzina,
    Ostatnio jest u mnie strasznie ciężko z czasem bo mam zajęcia, koniec semestru, remont w domu i nie miałem głowy do tego...

Z drugiej strony rozumiem zdenerwowanie Pana Wiesława, z tym, nie mogę pojąć dlaczego napisał do moich znajomych na NASZA.KLASA o tym problemie skoro wiedział, iż jest rozwiązany, nie ma co zemsta za 10 dni zwłoki ze spłatą 3% kwoty...super ...

Konto na allegro mam zablokowane za rachunki, znów nie dotrzymywanie terminów...
    No może mnie to czegoś nauczy...

Mam nadzieję, że chociaż 1% z Was zrozumie, jak nie to szkoda...w końcu mam tylko 18 lat i moją pasją jest oszukiwanie, a nie robienie zdjęć...

Pozdrawiam
    Konrad

P.S
    Szkoda, że Pan Wiesław nie wspomniał o tym, że miały być 3 akumulatory, a są 2 i to podróbki, matryca jest tak brudna jakby ktoś zmieniał obiektywy na pustyni, a nie w teatrach jak to miało być, ale tego się już nie widzi...no cóż,

jak to powiedział pewien Św.P, profesor: "sprawiedliwość jest na tym świecie tylko w jednym miejscu : w słowniku języka polskiego przy indeksie spr..."

Uważam wątek, za godny zamknięcia. już i tak wylało się za dużo zarzutów pod moim adresem, ale cóż...takie jest życie.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Nie nie takie życie. Tacy ludzie 8). Możesz mieć pretensje tylko do siebie o to wszystko.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów