Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: wywołanie zdjęć

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tom517 Zobacz posta
    15x23, tylko szoda że mało który zakład takie wywołuje
    a moze wystarczy udać się w miejsce gdzie jest maszyna (a nie tylko punkt przyjęć) i poprosić? Ja w taki sposób bez problemu uzyskałem odbitki 15x22,5 mimo, ze w cenniku były tylko 15x20/21

Poprosiłem właściciela/laboranta* żeby mi odbitek nie kadrował, ten powiedział że nie ma sprawy, rolka papieru i tak ma szerokość 15cm a długość może być w pewnych granicach zmienna, więc wystarczy, że dopłacę 10% ceny (bo więcej papieru zużyje) i bez problemu zrobił mi takie odbitki.

* w jednej osobie
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    a moze wystarczy udać się w miejsce gdzie jest maszyna (a nie tylko punkt przyjęć) i poprosić? Ja w taki sposób bez problemu uzyskałem odbitki 15x22,5 mimo, ze w cenniku były tylko 15x20/21

Poprosiłem właściciela/laboranta* żeby mi odbitek nie kadrował, ten powiedział że nie ma sprawy, rolka papieru i tak ma szerokość 15cm a długość może być w pewnych granicach zmienna, więc wystarczy, że dopłacę 10% ceny (bo więcej papieru zużyje) i bez problemu zrobił mi takie odbitki.

* w jednej osobie
    W niektórych systemach naświetlania wydłużenie papieru wiąże się z całą masą kosztownych kalibracji, więc w praktyce nie jest możliwe wydłużenie zdjęcia "od ręki".

Domyślnie wywołanie zdjęć

Słuchajcie , formaty ( szerokość)papieru do laba to:
    89, 127 , 152 , 178 , 203 , 305 mm i na labie FRONTIER 500 na którym pracuję nie ma problemu z wydłużeniem formatu , naświetla 300 lub 600dpi , ale najlepiej pisać 300dpi w formacie np. 102x152 , 127x178 ,152x216 i nie ma problemu czy z ramką czy bez ,chwestia dogadania się w labie.jest bardzo dużo możliwości.

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz1972 Zobacz posta
    W niektórych systemach naświetlania wydłużenie papieru wiąże się z całą masą kosztownych kalibracji,
    piszesz "w niektórych", zatem załóżmy na roboczo, że dotyczy to jakichś 20%

z drugiej strony:
    Cytat Zamieszczone przez tom517 Zobacz posta
    szkoda że mało który zakład takie wywołuje
    tutaj przez analogię założymy, że "mało który" również znaczy 20%

zatem pozostaje nam 60% zakładów, które potencjalnie warto o to zapytać, poprosić, pomęczyć... :-)
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Uprawnienia umieszczania postów