Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 54

Wątek: [bilsia] Początki z portretem

Początki nałogu Awatar adikPL
    Miasto
    Będzin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bilsia Zobacz posta
    Dzięki wielkie

adikPL - chciałam Cię uświadomić, iż 'cukierki' są płatkami kwiatków, a ja nie jestem facetem To tak dla wyjaśnienia Pozdrawiam i jeszcze raz baaaardzo dziękuję za Twoje rady, na pewno je zastosuję następnym razem
    no tak sorki, płeć to ważna sprawa :-)
    skoro cukierki to płatki wieć spróbuj je wykorzystać twórczo, np. niech modelka położy je na dłoni, wyizoluj kadr do głowy i dłoni, ustaw tryb seryjny, nich modelka "chuchnie" w momencie wyzwolenia migawki, a w karze (ostrząc na oczy modelki) pojawi się sporo kolorowych artefaktów ;-) efekt może być ciekawy...
    www.adriankordas.blogspot.com
    -------------------------------
    [SIGPIC][/SIGPIC]

bilsia
    Guest

Domyślnie

adikPL, dzięki śliczne! już nie mogę się doczekać realizacji tego pomysłu!

Początki nałogu Awatar kuzi4
    Miasto
    Chrzanów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paenka Zobacz posta
    pewnie mnie zaraz pogonią ale mi się taka kolorystyka podoba

I własnie o to w tym chodzi
    1. Uwazaj na odpowiedni balans bieli ALE
    2. To jakie barwy będą dominowały na zdjęciu zależy tylko i wyłącznie od twojego widzi mi się, postrzegania świata ....i monitora

NA poczatku fotografii jednak skup się na prawidłowym i w miarę realistycznym oddawaniu balansu

Kadry imho w porządku, w niektórych ujęciach jakby czegoś brakowało...no ale to juz twoje zdania i sprawa

Kolory może i tak.... ale te przpały ??:

bilsia
    Guest

Domyślnie

Kolejne próby zrobienia fajnych fotek...ja jak zwykle niezadowolona, więc proszę poradźcie co zrobić, by było lepiej... 2 te same zdjęcia, tyle,że drugie troszkę poPSute
    5.

6.

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Psuć to trzeba umić.
    Cały czas Twoją słabą stroną jest poprawne ustawienie balansu bieli. Rób zdjęcia w rawach wtedy będziesz mieć nad tym najlepszą kontrolę. Poza tym źle nie jest, zdjęcie jest dobrze zakomponowane, adekwatna GO. Gdybyś z lewej strony postawiła kawałek kartonu tak żeby doświetlić trochę twarz, mogło by być lepiej.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

bilsia
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    Psuć to trzeba umić.
    No to może rady photoshopowe jakieś? Możesz mi napisać za pomocą jakich narzędzi poPSułeś to zdjęcie?

Ja początkująca, więc każda porada się przyda...

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Na początku użyj polecenia curves (krzywe) - ctrl+m. Masz tam 3 pipety, zaznacz czarną i kliknij na najciemniejszy punkt w obrazie, białą na najjaśniejszy, a z szarą jest trochę zabawy, musisz znaleźć neutralną szarość, najczęściej można ją znaleźć na zębach albo białkach oczu, czasem na jakimś metalowym przedmiocie. Potem możesz użyć polecenia hue/saturation - ctrl+u i zjechać trochę w lewo suwakiem saturacji. To tyle, tak na szybko.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

bilsia
    Guest

Domyślnie

wielkie dzięki!

bilsia
    Guest

Domyślnie

no to jeszcze jedno - ciekawe czy podołałam kolorystyce...
    7.

Początki nałogu Awatar ExploRa
    Miasto
    Koszalin/Brd

Domyślnie

Lepiej Ale ta fotka imho, najlepsza by byla jako b/w

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów