jamniunia pancie w uszko caluje! bardzo przyjemne portreciki, takie prawdziwe i bije z nich cieplo domowego ogniska. Pozdrawiam
jamniunia pancie w uszko caluje! bardzo przyjemne portreciki, takie prawdziwe i bije z nich cieplo domowego ogniska. Pozdrawiam
pewnie mnie zaraz pogonią ale mi się taka kolorystyka podoba
I własnie o to w tym chodzi
1. Uwazaj na odpowiedni balans bieli ALE
2. To jakie barwy będą dominowały na zdjęciu zależy tylko i wyłącznie od twojego widzi mi się, postrzegania świata ....i monitora
NA poczatku fotografii jednak skup się na prawidłowym i w miarę realistycznym oddawaniu balansu
Kadry imho w porządku, w niektórych ujęciach jakby czegoś brakowało...no ale to juz twoje zdania i sprawa![]()
Tzn. tak teoria mówio praktykę mnie nie pytajcie;p
TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się
Kolejne próby zrobienia fajnych fotek...ja jak zwykle niezadowolona, więc proszę poradźcie co zrobić, by było lepiej... 2 te same zdjęcia, tyle,że drugie troszkę poPSute
5.
6.
![]()
Psuć to trzeba umić.
Cały czas Twoją słabą stroną jest poprawne ustawienie balansu bieli. Rób zdjęcia w rawach wtedy będziesz mieć nad tym najlepszą kontrolę. Poza tym źle nie jest, zdjęcie jest dobrze zakomponowane, adekwatna GO. Gdybyś z lewej strony postawiła kawałek kartonu tak żeby doświetlić trochę twarz, mogło by być lepiej.
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
Na początku użyj polecenia curves (krzywe) - ctrl+m. Masz tam 3 pipety, zaznacz czarną i kliknij na najciemniejszy punkt w obrazie, białą na najjaśniejszy, a z szarą jest trochę zabawy, musisz znaleźć neutralną szarość, najczęściej można ją znaleźć na zębach albo białkach oczu, czasem na jakimś metalowym przedmiocie. Potem możesz użyć polecenia hue/saturation - ctrl+u i zjechać trochę w lewo suwakiem saturacji. To tyle, tak na szybko.
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
wielkie dzięki!![]()
no to jeszcze jedno - ciekawe czy podołałam kolorystyce...
7.
![]()
LepiejAle ta fotka imho, najlepsza by byla jako b/w
![]()