Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 31

Wątek: CANON 400D a AF-problem...

Początki nałogu Awatar ExploRa
    Miasto
    Koszalin/Brd

Domyślnie

Raczej nie, wyjecie baterii podtrzymującej przywraca do stanu fabrycznego ustawienia. A moze jakas wilgoc sie dostala ? Nie robilas fotek na dworze ? Niektorym sprzet sie w rekach "pali" Nic nie sugerujac oczywiscie. Ale jak powiadasz i kit tez od innego zestawu... Eeee, zbieg okolicznosci

Domyślnie

ale co moze byc przestawione bo juz nie mam pomyslu ??

Miasto
    Koszalin/Brd

Domyślnie

My Nick: wykaz sie znajomoscia 400D

Domyślnie

w Nikonie wydaje mi sie ze sam kit padl bo drugi obiektyw dziala (tak zdjecia byly robione na dworze ale pomimo to z drugim obiektywem dziala) a w Canonie wydaje mi sie ze to jest poprostu nie udany zakup a nie zostalo mi nic o tym wspomniane bo aparat mam dopiero od 6 dni i jest caly czas w domu i sprawdzany

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

A dostajesz potwierdzenie ostrości przy ostrzeniu ręcznym?
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Domyślnie

tzn jakie potwierzenie?

Miasto
    Koszalin/Brd

Domyślnie

Potwierdzenie ostrosci, kiedy krecisz pierscieniem ostrzenia (obiektyw) w trybie MF, powinna zapalac sie zielona kropa po prawej w wizjerze, ze zlapal ostrosc.

Coś już napisał
    Miasto
    Brooklyn, NY

Domyślnie

Kolega piast9 zaraz wyjasni jakie potwierdzenie a ja dopisze, ze czytalem gdzies o takim problemie, braku AF, ktos napisal, ze byc moze np. przy czyszczeniu lub foceniu w gorszych warunkach moze dostac sie wilgoc i moze AF przestac dzialac, proponowali aby pozostawic puszke bez lensu lub lens bez puszki nawet na kilka dni w miejscu oczywiscie wolmyn od kurzu i wilgoci aby mozliwa zebrana wilgoc mogla spokojnie odparowac, nie twierdze ze trzymasz aparat czy lensy w piwnicy ale roznie to bywa. Pisalas, ze masz mozliwosc oddania puszki, wiec nie wiem czy warto czekac.

Miasto
    Koszalin/Brd

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez elix Zobacz posta
    Kolega piast9 zaraz wyjasni jakie potwierdzenie a ja dopisze, ze czytalem gdzies o takim problemie, braku AF, ktos napisal, ze byc moze np. przy czyszczeniu lub foceniu w gorszych warunkach moze dostac sie wilgoc i moze AF przestac dzialac, proponowali aby pozostawic puszke bez lensu lub lens bez puszki nawet na kilka dni w miejscu oczywiscie wolmyn od kurzu i wilgoci aby mozliwa zebrana wilgoc mogla spokojnie odparowac, nie twierdze ze trzymasz aparat czy lensy w piwnicy ale roznie to bywa. Pisalas, ze masz mozliwosc oddania puszki, wiec nie wiem czy warto czekac.
    Tez o tym myslalem - wilgoc. Torebki z silikonem na noc w okolice bagnetu (dosc szybko wyciaga wilgoc) i tyle co mozna zrobic. Lub oddac, co chyba na te chwile jest jedynym rozsadnym rozwiazaniem.

Domyślnie

nie, nie pojawia sie zadna kropka
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    no wlasnie lustro bylo cale w kurzu jak otrzymalam obiektyw i w jakims brudnym smarze a niby aparat nie byl w ogole uzywany
    Ostatnio edytowane przez agata_p27 ; 11-02-2009 o 22:04 Powód: Automerged Doublepost

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów