-
Początki nałogu
Podglad glebi ostrosci, znajduje sie ponizej przycisku odblokowujacego bagnet obiektywu. Jak ustawisz w trybie M przyslone na np. f8/f16/f22 i wcisniesz, to powinnas uslyszec dzwiek przymykanej przyslony a w wizjerze powinno sie zrobic ciemniej. Sprawdz.
Jak robisz na MF fotki, to nie wystepuje przyciemnienie kadru zakladam... Inaczej by wskazywalo na lusterko AF. Ale jak nic sie nie dzieje. I nie miga dioda (czerwona) na matowce podczas lapania ostrosci (wciskajac do polowy spust). To wydaje mi sie, ze padniete jest to body...
Ostatnio edytowane przez ExploRa ; 11-02-2009 o 19:40
-
-
Początki nałogu
Napewno nie tu, to mialo tylko na celu sprawdzic czy w ogole laczy sie z obiektywem... Nic tam nie lata w aparacie jak sie porusza? Szpilki w body sa rowne ? Nic podejrzanego nie widac, ze byl obity czy cokolwiek ? Lampa blyskowa dziala ?
-
Nic nie lata, szpilki sa rowne i lampa blyskowa tez dziala ale wracajac do poprzdniej sprawy to dioda na AF nie dziala w ogole przy lapaniu ostrosci i wlasnie od tego sie zaczelo iz wiedzialam ze bedzie juz jakis problem...
-
Początki nałogu
To tylko pozostaje serwis, pytanie na ile to wycenia i czy to bedzie sie oplacalo naprawiac. Nic innego tu juz nie pomożemy...
-
no wlasnie wydaje mi sie ze to body jest paniete bo ani jeden ani drugi obiektyw nie dziala ale mam jeszcze czas na zwrot body. Bardzo podobny problem powstal przy Nikonie D40 jaki tez mam tyle ze kit przestal lapac AF a drugi obiektyw dziala bez zarzutu tyle ze nikon juz od ponad roku czasu jest i to dopiero niedawno sie stalo to. Choc do tej pory tez nie poznalam przyczyny dlaczego kit przestal dzialac
(
Uprawnienia umieszczania postów