Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31

Wątek: CANON 400D a AF-problem...

Mieszany widok

Domyślnie CANON 400D a AF-problem...

Witam!
    Kilka dni temu zostal zakupiony aparat (tzn. samo body) do CANON 400D....
    Aparat byl raczej gdzies z zagaranicy wczesniej sprowadzany bo nawet polskiego menu nie posiadal ale zostalo wgrane 1.1.1.. Problem jest w tym ze po podlaczeniu obiektywu kita czy 70-300 nie dziala w ogole autofocus(
    Styki zostaly wyczyszczone, oba obiektywy sa ustawione na AF i nie wiem co mozna jeszcze zrobic . Nie wiem czy to nie wina samego body odkupionego od kogos...Porsze o pomoc, dziekuje i pozdrawiam

Początki nałogu Awatar ExploRa
    Miasto
    Koszalin/Brd

Domyślnie

Oczywiscie baterie naladowane sa... Wyjac baterie i takze ta podtrzymujaca ustawienia. Jezeli wszystko wyczyszczone i przelaczone na AF. To sprawdz czy w ogole dziala przyslona. Ustaw na max wartosc i wcisnij przycisk podgladu glebi ostrosci. Byc moze w ogole nie ma kontaktu z bagnetem. Jak jest powinna sie zmienic (slychac i widac). Zdjecia w ogole robi ? Dobrze kadr jest naswietlony ? Nic nie ma ciemnego na fotce ?

Domyślnie

Baterie obie zostaly wyciagniete i wlozone z powrotem. Niestety nie wiem jak to zrobic a konkretniej wcisnac przycisk glebi ostrosci. "Ustaw na max wartosc i wcisnij przycisk podgladu glebi ostrosci. Byc moze w ogole nie ma kontaktu z bagnetem." gdyz jestem jeszcze amatorem w tym wszystkim. Zdjecia robi ale tylko na MF...

Miasto
    Koszalin/Brd

Domyślnie

Podglad glebi ostrosci, znajduje sie ponizej przycisku odblokowujacego bagnet obiektywu. Jak ustawisz w trybie M przyslone na np. f8/f16/f22 i wcisniesz, to powinnas uslyszec dzwiek przymykanej przyslony a w wizjerze powinno sie zrobic ciemniej. Sprawdz.
    Jak robisz na MF fotki, to nie wystepuje przyciemnienie kadru zakladam... Inaczej by wskazywalo na lusterko AF. Ale jak nic sie nie dzieje. I nie miga dioda (czerwona) na matowce podczas lapania ostrosci (wciskajac do polowy spust). To wydaje mi sie, ze padniete jest to body...
    Ostatnio edytowane przez ExploRa ; 11-02-2009 o 19:40

Domyślnie

Sprawdzialam i wszsytko gra tzn slychac dzwiek i pojawia sie przyciemniony obraz takze to chyba nie tu problem tkwi

Miasto
    Koszalin/Brd

Domyślnie

Napewno nie tu, to mialo tylko na celu sprawdzic czy w ogole laczy sie z obiektywem... Nic tam nie lata w aparacie jak sie porusza? Szpilki w body sa rowne ? Nic podejrzanego nie widac, ze byl obity czy cokolwiek ? Lampa blyskowa dziala ?

Bywalec Awatar My Nick
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Może przestawione jest w ustawieniach indywidualnych?
    Canon EOS 400D Canon 17-55 f2,8 IS USM Canon 70-200 f2,8

Miasto
    Koszalin/Brd

Domyślnie

Raczej nie, wyjecie baterii podtrzymującej przywraca do stanu fabrycznego ustawienia. A moze jakas wilgoc sie dostala ? Nie robilas fotek na dworze ? Niektorym sprzet sie w rekach "pali" Nic nie sugerujac oczywiscie. Ale jak powiadasz i kit tez od innego zestawu... Eeee, zbieg okolicznosci

Domyślnie

w Nikonie wydaje mi sie ze sam kit padl bo drugi obiektyw dziala (tak zdjecia byly robione na dworze ale pomimo to z drugim obiektywem dziala) a w Canonie wydaje mi sie ze to jest poprostu nie udany zakup a nie zostalo mi nic o tym wspomniane bo aparat mam dopiero od 6 dni i jest caly czas w domu i sprawdzany

Domyślnie

ale co moze byc przestawione bo juz nie mam pomyslu ??

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów