Witam.
Kuba prowokujesz. Pokazujesz testy Canon vs. Tamron z wyraźna przewagą Canona. Natomiast w Twoim starszym poście w dziale Testy sprzętu takiej różnicy nie widać...
http://canon-board.info/showthread.php?t=39873 Chcesz to wytłumaczyć?

Nie chce tego komentować bo ja robię zdjęcia, a nie przeglądam wykresy MTF - ale chcę zwrócić uwagę że przy testach optyki łatwo być tendencyjnym.

A teraz żeby było w temacie.
Sam jestem mocno zainteresowany tym szkłem. Ciekaw jestem bardziej współpracy jego napędu AF z korpusami Canona. Kilka dni temu odebrałem Sigmę 70-200 HASM - Af mi bardzo odpowiada - nie widzę wielkiej różnicy względem mojego poprzedniego szkła 70-200/4 L. Ostrość zadowalająca. Źle że ma FF w całym zakresie, dobrze że mam regulację w puszce i udało się go poprawić i trafi w punkt. Jak bedzie czas poleci do serwisu żeby pracowało na drugim body tak samo.
Co do jakości opytcznej sigmy - wszyscy wiemy że potrafi robić świetne szkła optycznie. Jaka w tym ujma dla Canona że jego starsza konstrukcja przegrywa z młodszą innego producenta. To chyba dobrze że dostajemy coraz lepsze produkty.

Liczę że to będzie bdb szkło a za rok może dwa dostaniemy od canona 24-70 2.8 L IS USM.

Pozdrawiam.

Łukasz