Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Gdzie kupić jasne długie tele?

Początki nałogu Awatar krzychoo

Domyślnie Gdzie kupić jasne długie tele?

Od kilku tygodni pisze, dzwonie do polskich sklepow foto z pytaniem o dostepnosc 500/4 IS, wszyscy rozkladaja rece. Ze niby w Polskiej dystrybucji niedostepny! A jeden sprzedawca uczciwie powiedzial ze jesli mu doloze 8-10 tys do ceny ze sklepowego cennika to "sprowadze o ile fakturka niepotrzebna"... czyli jesli doloze 1/3 ceny. Szalenstwo! Czy ktos ma pojecie jak jest w rzeczywistosci z dostepnoscia 500/4 IS i wie gdzie ewentualnie jej szukac?
    Fotografia dzikiej przyrody GALERIA CB

Uzależniony
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Kup jakieś 500/8 i dobry statyw.
    T90 ,Pentax Z-20 , 2 powiekszalniki,procesor Jobo i cała szafa optyki

Coś już napisał
    Miasto
    Tychy

Domyślnie

spróbuj w fotoplus.pl
    40D 20D 70-200 2.8L is 17-40 4L 50 1.8 50 1.4 430exII Kit a to wszystko żeby plecy prostować bo zdjęć robić nie umiem...

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

też kiedyś to przerabiałem i każdy w sklepie w PL robił mi łaskę i na dodatek nikt nie miał go na stanie. Ciężko to zrozumieć jak klient na ponad 30k do wydania i wszyscy sprzedawcy mają go gdzieś.
    Ja proponuję ci rozwiązanie które sam zrealizowałem kupując swoją 600/4 IS.
    Zarejestrowałem (zalogowałem) się w B&H w usa, kupiłem obiektyw (mają zazwyczaj na stanie) zapłaciłem kartą, zamówiłem wysyłkę
    kurierem do PL i za ok 4 dni (razem z odprawami celnymi) miałem go w domu. Oczywiście transakcja w 100% legalna, zakupiłem go na firmę, na granicy doliczyli cło i vat. (vat można odliczyć) w tych formalnościach chętnie pomaga agencja celna więc ty nic nie musisz robić (za opłatą)
    Najciekawsze jest to że pomimo tych wszystkich opłat (wysyłka, cło, vat, prowizja dla agencji celnej) i tak wyszło znacznie taniej niż w PL
    Wtedy w PL proponowano mi cena ok 32-33k a mnie to wyszło razem
    ok 27k już dokładnie nie pamiętam, oczywiście brutto więc jak odliczyłam vat to cena zrobiła się bardzo fajnie
    Ostatnio edytowane przez adam_k ; 11-02-2009 o 00:39

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Zapytaj w firmie foto-mill, pod koniec grudnia mieli od reki 500/4 i 600/4, jako jedyni mieli też od reki 200/2 i 300/2.8.

Sam sklep bardzo polecam, właściciel jest słowny i konkretny.

Uzależniony
    Miasto
    Namysłów/Wrocław

Domyślnie

Abstrahując od dostępności Canona w PL, ostatnio wchodzę do sklepu FotoMaster we Wrocławiu a zaraz za dziwami, 400 2,8 i 500 4 Nikona(chyba przynajmniej wielkosc podobna do tych szkieł Canona nie znam sie na Nikonie). Pierwsza myśl … atrapa… patrzę jak dziecko na cukierki, prawdziwe! Kolejny raz widać ze Canona ma nas w …. .

Początki nałogu

Domyślnie

Próbowałeś w foto-raj.pl? (link)

Uzależniony

Domyślnie

Ktoś policzył jakiś czas temu że przy tak drogich obiektywach opłaca się kupić sobie bilet do USA i zrobić po niego wycieczkę. No chyba że masz jakiegoś znajomego wracającego ze Stanów.

Tylko czy uda się wrócić z takim kolosem bez problemów z celnikami?

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sober Zobacz posta
    Ktoś policzył jakiś czas temu że przy tak drogich obiektywach opłaca się kupić sobie bilet do USA i zrobić po niego wycieczkę.
    Szczególnie w martwym okresie LOT'u - kwiecień, maj - bilet w obydwie strony ~ 1350 zł.

Cytat Zamieszczone przez Sober Zobacz posta
    Tylko czy uda się wrócić z takim kolosem bez problemów z celnikami?
    Tu nie chodzi o to czy kolos czy np. 24-70, bardziej o spokój i zachowanie zimnej krwi przez te parę metrów
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Tu nie chodzi o to czy kolos czy np. 24-70, bardziej o spokój i zachowanie zimnej krwi przez te parę metrów
    Albo polecenie normalną linią lotniczą przez jakieś europejskie lotnisko zamiast beznadziejnym LOTem (który i tak jest na dobrej drodze na dno) - wtedy celników masz gdzieś...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów