Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Obiektyw do Canona

Barto93
    Guest

Domyślnie Obiektyw do Canona

Witam mam aparat Canon EOS 350D. Potrzebuję zakupić do niego obiektyw o ogniskowej (?) powyżej 100-200 mm. Tzn. chodzi mi o "długi" obiektyw do wykonywania oddalonych kadrów. Zależy mi aby miał on "silniczek"(?) UMS i autofocus. Nie wiem czy jasno się wyrażam, ale dopiero zaczynam swoją przygodę z fotografią. Dysponuję budżetem do 1800zł. Proszę o pomoc, konkretne modele ewentualnie linki.

Z góry dziękuje i pozdrawiam
    Barto93

Początki nałogu
    Miasto
    warszafka

Domyślnie

spróbuj poszukać w google metodą xxxx site:canon-board.info np "teleobiektyw site:canon-board.info"

http://www.google.com/search?client=...utf-8&oe=utf-8

poprostu taki temat już był do 300d, 350d, 400d, 450d i Bóg da do 500d też znajdziesz
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    do tego dodałbym pytanie co chcesz focić? Hala, sala sportowa? (to musi być jasny np 2.8 bo raczej 350 z małeg oszumu na wysokich ISO nie słynie). Ma być stałka czy zoom? maks 200 czy może dalej? USM a nie UMS, a autofocus mają wszystkie obiektywy teraz (przynajmniej te o których myślisz) kwestia tego jak celny i jak szybki (głośny)
    Ostatnio edytowane przez fahrenheit ; 10-02-2009 o 22:26 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu Awatar Troyan

Domyślnie

Za 1800 dobrym pomysłem jest 70-300 4:5,6 IS USM. Kupiłem i jestem zadowolony.
    Założyłem sobie FOTOBLOGA

Barto93
    Guest

Domyślnie Obiektyw

Zależy mi na zdjęciach meczowych. Aby były ostre. Aktualnie posiadam obiektyw Canon Zoom Lens 100-200 mm 1:45 A , ale dobrych zdjęć nie potrafie zrobić. Przy maksymalnym rozsunieciu "ręcznym" strasznie szaleje, więc zależy mi na tym silniczku i af.

Uzależniony Awatar RNz
    Miasto
    Chrzanów, Katowice

Domyślnie

70-200 f4 L
    na pewno szybki i ostry
    ... PhotoAnarchist ...
    nie jestem żadnym mądralą... mondralom tym bardziej!

Barto93
    Guest

Domyślnie

A co sądzicie o tym?

Początki nałogu
    Miasto
    warszafka

Domyślnie

na 70-200 2.8 to troszkę mały budżet, ale do tego co piszesz to byłby ideał, może tamron w tej samej konfiguracji

Uprawnienia umieszczania postów