Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: 50e i małe pytanie

Zablokowany
    Miasto
    Bielsko Biała

Domyślnie 50e i małe pytanie

Witam
    Mam pytanie dotyczące pracy 50e otóż czy przy kilkukrotnym naświetlaniu klatki będzie działał tryb seryjnych zdjęć czy nie?

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Spróbuj na sucho, ustaw ile klatek chcesz naświetlić i przełącz na seryjne. Ja mam teraz film, więc nie sprawdzę.
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Zablokowany
    Miasto
    Bielsko Biała

Domyślnie

tylko że nie sprawdzisz tego czy sie przewija film czy nie

Bywalec Awatar rbit9n
    Miasto
    Reichshof

Domyślnie

jak to przy wielokrotnej ekspozycji tryb seryjny miałby działać? i przewijać film? takie rzeczy to tylko w erze. (jak przewinie do następnej klatki, to już nie będzie multi-ekspozycji).
    Master of Disaster

KOREX

APARATY TRADYCYJNE

Początki nałogu Awatar chavez
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ja rozumiem to tak, że Kacper chce naświetlać seryjnie cały czas tą samą klatkę, bez przesuwania filmu.
    system EOS

Zablokowany
    Miasto
    Bielsko Biała

Domyślnie

tak o to mi chodzi, chce uzyskać sekwencje ujęć na jednej klatce i pytam się czy taka opcja zadziała jak napisałem czy nie chodzi mi o to żeby była sekwencja ale żeby to było na jednym zdjeciu

Uzależniony Awatar FlatEric

Domyślnie

Witam żółtego braciszka!
    Z instrukcji obsługi 50E wynikałoby pośrednio i bardzo interpretacyjnie, że trzeba każdorazowo naciskać na spust. A podobnie jak Mate00sh mam film w aparacie i nie mam jak sprawdzić.
    ALE - przeprowadziłem przed chwilą próbę na pustym 300V - i tam rzeczywiście przy włączonym wielokrotnym naświetlaniu działa tryb zdjęć seryjnych! Aparat naświetla kolejne ekspozycje serią, za jednym przyciśnięciem spustu, szybkostrzelność odpowiada normalnej, jak z przewijaniem filmu. Zapewne więc w 50E będzie tak samo. QED

Pzdr

Grzesiu
    Ostatnio edytowane przez FlatEric ; 12-02-2009 o 00:35
    SX160 IS, a przedtem wadliwy A530 wymieniony w ramach gwarancji na wadliwy A550.
    Analogowy DeviantArt
    Wypociny formalne
    Wypociny techniczne

Bywalec Awatar rbit9n
    Miasto
    Reichshof

Domyślnie

tak rozumiem o co chodzi. w minolcie d5 można ustawić wielokrotną ekspozycję i tryb seryjny, ale zrobi dwie klatki i się wyłącza wielokrotna ekspozycja. a czy przewija? nie wiem, nie mam w środku filmu, a bez filmu przewijanie nie funkcjonuje.
    nie wiem, czy do tego celu, nie byłaby lepsza lampa stroboskopowa.
    Master of Disaster

KOREX

APARATY TRADYCYJNE

Ryszard-san
    Guest

Domyślnie

Witam, właśnie zrobiłem test z filmem, tryb seryjny działa, nie przewija filmu aż licznik serii dojdzie do 1

Pozdrawiam Ryszard

Uprawnienia umieszczania postów