Ustawiłem sbie wiekość zdjęć na RAW + L (najlepszej jakosci), zgralem do kompa i okazałosie ze wszko jest w JPG i tej samej wielkosci?
O co t chodzi?
Polwa powina być w rawach!
Ustawiłem sbie wiekość zdjęć na RAW + L (najlepszej jakosci), zgralem do kompa i okazałosie ze wszko jest w JPG i tej samej wielkosci?
O co t chodzi?
Polwa powina być w rawach!
Nie miałem na zielonym, było na AV
Jaki aparat? W 300d/10d powinien być jeden plik z raw+jpg. Być może masz włączone ukrywanie rozszerzeń w windows a przeglądarka do obrazków go łapie.
Mam 20D
Wlasnie powinem byc raw i jpg
jak sprawdzic to ukrywanie rozszezen?
Jak wczeniej robilem same rawy to po zgraniu byly to rawy
A jak patrzysz na info zdjecia na aparacie to co Ci podaje? RAW? Pamietaj, ze miedzy 10D a 20D zmienilo sie rozszerzenie Rawow - moze to ma znaczenie? Patrzysz na zgrane pliki w jakim programie - Windows Explorer?Zamieszczone przez aqua
Pozdrawiam
Coronado
Moja galeria: MyLightscapes.com
Chcesz zarabiać na swoich zdjęciach? Jest na to świetny sposób: zajrzyj tutaj lub tutaj.
info na zdjęciu, RAW + L
Tak, Windows Explorer
Patrzylem tez w RawShooter i ich nie znajduje bo nie sa Rawami
Ostatnio edytowane przez aqua ; 15-07-2005 o 23:25
Wyciągnij kartę z aparatu i zgraj przez czytnik, to na 100% znajdziesz "zagubione" RAWy. Ewentualnie zmień tryb transferu w aparacie.
Uważam, że podłączanie aparatu do kompa jest mało wygodne, zwłaszcza ta gumowa zaślepka... fajne to, jak nie trzeba otwierać.
EOS 5D MIII, MI | 17-40/4L + 24-70/2.8L + 70-200/4L | 600EX-RT + 550EX
Planuje kupić czytnik, ale na razie go nie nie kupiłem, czy jest inna opcja na ta chwile?