i tak spokojnie robisz sesje niesprawdzonym sprzętem...?? przeciez możesz sprawdzić za pomocą fotoceli. Ja bym nie mógł spac gdyby cos było nie tak
i tak spokojnie robisz sesje niesprawdzonym sprzętem...?? przeciez możesz sprawdzić za pomocą fotoceli. Ja bym nie mógł spac gdyby cos było nie tak
miałem tak z chińskimi wyzwalaczami radiowymi - jeden odpalał o ułamek sekundy później, dopiero na 1/100 ciemny pasek znikał, powyżej jedna lampa odpalała "nieco" później ale nieco robiło dużą różnicę
Zwykle jest tak że najpierw jest dobrze..Można spróbowac z jakims speedlitem.Masz zdrowe nerwy :smile: ja bym nie wytrzymal w niepewności.Pozdrawiam
Ja takze musialbym sprawdzic - natychmiast!
Jak piszesz, ze po 80-100 blyskach... Procz migawki, to moze cos nie teges z lampami ?
Kablem wyzwalasz jedna lampe a druga na fotoceli odpala jak rozumiem ? To moze sie cos w lampie przypieklo (z kablem) (za duzo naraz w serii moze bylo blyskow...) I sie nie laduje... Hmmm Gdybanie...![]()
Ostatnio edytowane przez MaciekH ; 11-02-2009 o 15:55
20D+BG-E2 | 28-105/3.5-4.5 | 70-200/2.8 | 50/1.4 | 580EXII | EF-430 | Naneu | 600R
Już po sesji cykneliśmy ok 350 zdjeć i zero problemów
ale wcześniej fotografowałam z 1 lampą bowensa i 1 bolinga i zaczęły się po ok 100 fotach pojawiać czarne pasy.
Dzisiaj dla pewności odstawiłam chińczyka i podpiełam drugiego bowensa i problem zniknął.
Odpalam za pomocą kabla no i druga lampa na fotocele.
Czyli to kwestia współpracy miedzy chińczykiem a bowensem może być?
A kabel mialas do ktorego podlaczony - Bolinga czy Bowensa? Pewnie w jednej (chinczyk) sie cos przegrzalo, po 100 odpaleniach +/-. Sprawdz jeszcze raz. Zapewne lampa do przegladu bedzie. Co by sie nie naciac innym razem.
Kabel miałam podłączony do bowensa...zaczeły się pojawiać paski
przełączyłam kabel do bolinga i to samo...
wylaczylam aparat, lampy....poczekałam chwile i juz było ok. Tylko się przestraszyłam żeby mi się tak nie stało w sesji z jakimś lepszym klientem![]()
albo że to początki padania migawki ....
ciekawe czy w serwisie mogą sprawdzić w jakim stanie jest migawka ...?
Sprawdzic moga - przebiegA reszte hmmm na ucho ? Rozkrecac nie beda, póki nie padnie
Chyba, ze zaplacisz im za to
Ale to bezcelowe. Czyli pewnie jakis uklad sie przegrzewa w lampie, jak po odstawieniu jest normalnie. W niektorych lampach dobry wentylator by sie przydal
![]()