Jak myslisz, pracownik Canona bedzie szukal wypowiedzi na forum, gdzie wiekszosc tylko lamentuje, czy wejdzie na (nie)oficjalna strone o problemie?
Jak myslisz, pracownik Canona bedzie szukal wypowiedzi na forum, gdzie wiekszosc tylko lamentuje, czy wejdzie na (nie)oficjalna strone o problemie?
Ja akurat nie mogę narzekać na Żytnią. Co prawda w naprawie był kompakt (sx200) - padł silnik obiektywu, ale po pierwsze kontakt telefoniczny był bezproblemowy - na kilka wykonanych telefonów zawsze otrzymywałem rzeczowe odpowiedzi bez żadnego zbywania itp. W ostateczności z powodu problemu ze sprowadzeniem części sami zaproponowali wymianę aparatu na nowy - przyszedł kurierem na ich koszt. Więc nie narzekam :].
www.kradziej.pl - zabezpiecz sprzęt przed kradzieżą
A czytałeś ten temat? Założył go właśnie pracownik Canona...
"Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston
Info od pani Magdy:
"W serwisie (Canona, na Żytniej - AMMarshall) są rozdawane ulotki kierujące na stronę z ankietą badającą stopień zadowolenia z usługi wykonanej przez serwis. Myślę, że wyrażanie opinii w tym miejscu będzie miało dużo większą siłę, bo trafia bezpośrednio do Centrali. Jest to nowa inicjatywa Centrali więc myślę, że warto korzystać."
"Naród wspaniały, tylko ludzie k**" - J.Piłsudski
EOS RT + Elan 7e (EOS 30 + BP300) + EOS v300 + REBEL GII + Eos 700 + Canon Canonet GIII QL17 + 450d
C 50 f1.8 I i II / C 28 f2.8 / C 70-210 f4 / T 17-50 f2.8 XR Di / Tokina 19-35 f3.5-4.5 / S 28-105 f2.8-4 ASPH / + pierścieni dużo + różnetakie kolorowe + manfrottka + EPSON Photo Perfection v350
Hmmm... Po tym wątku kontaktowałem się z p. Magdą z Canon Polska...
Coś się jednak rusza w temacie obsługi serwisowej klienta:
http://www.canon-board.info/showpost...7&postcount=69
Hah, ankieta zadowolenia. Proszę Cie... wierzysz w takie coś? Tak jak w to że Canon przepytał 5000 profesjonalnych fotografów i na bazie tego zrobił 7D ?
A wracając do sedna tematu, zdecydowanie jestem za stworzeniem klona strony, bo nieraz dało się zauważyć, że otwarte opisywanie problemów (a nie jakieś ankiety które nie wiadomo gdzie trafiają) potrafiło dać miarodajne efekty.
Ostatnio edytowane przez h4ry ; 30-09-2009 o 13:57
"W serwisie (Canona, na Żytniej - AMMarshall) są rozdawane ulotki kierujące na stronę z ankietą badającą stopień zadowolenia z usługi wykonanej przez serwis. Myślę, że wyrażanie opinii w tym miejscu będzie miało dużo większą siłę, bo trafia bezpośrednio do Centrali. Jest to nowa inicjatywa Centrali więc myślę, że warto korzystać."
W ankiety zadowolenia nie wierzę ale już w ankietę która leci bezpośrednio do Canon Polska wraz z numerem konkretnej naprawy już wierzę.
Nie wiem jak będzie ze skutecznością akcji ale mam nadzieję że da pozytywne efekty.
Ostatnio edytowane przez AMMarshall ; 30-09-2009 o 14:41
A to przepraszam, źle przeczytałem, z tymi ulotkamiCo nie zmienia faktu że średnio to widzę. Zewnętrzna presja, może mieć o wiele większą siłę.