Pokaż wyniki od 1 do 10 z 194

Wątek: Canon Polska - opinie i wnioski użytkowników CB

Mieszany widok

Coś już napisał

Domyślnie

Ja się zastanawiam, czy oni wszyscy się nie zmówili (wszystkie poważne firmy produkujące aparaty są japońskie). :P
    Nikon też leje na swoich klientów, a o serwisie można poczytać na forum N.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cień Zobacz posta
    Ja się zastanawiam, czy oni wszyscy się nie zmówili (wszystkie poważne firmy produkujące aparaty są japońskie). :P
    Nikon też leje na swoich klientów, a o serwisie można poczytać na forum N.
    To raczej kwestia podobnej filozofii działania. Podobnego podejścia do spraw marketingu, konkurencji etc. Poza tym część akcjonariatu Canon i Nikon mają wspólną więc krzywdy sobie napewno nie zrobią :cool:.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu
    Miasto
    gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    To raczej kwestia podobnej filozofii działania. Podobnego podejścia do spraw marketingu, konkurencji etc. Poza tym część akcjonariatu Canon i Nikon mają wspólną więc krzywdy sobie napewno nie zrobią :cool:.
    Widziałem gdzieś statystyki produkcji aparatów w Japonii. Canon i Nikon miały dokładnie ten sam wynik, i to chyba po 39%, ale pamięć może mnie mylić...

Uzależniony
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Idzie nowe.
    I dajcie mu ludzie szansę ponieważ jak samo "nowe" w postaci p.Magdy przyznało - czytają tu od dawna a dopiero teraz się odezwali! I nawet z właścicielem Forum rozmawiali!
    Wydaje mi się że dobrze byłoby rozdzielić to co "było" od tego co "ma być".
    I pogodzić się z tym że na pewno nie "już" skoro bagienko kształtowało się od lat.
    Nie zmarnujcie propozycji dwustronnej komunikacji pomiędzy nami a CP jaką jest głos p.Magdy (a przyznała - też należy do fanów!). Nie zmarnujcie nękaniem o to co było. Ona zadeklarowała że wie i że jest od tego by to zmienić!
    Liczyłbym na konstruktywne pomysły a nie krytykę. Duża w tym rola moderatorów by dialog miał i cywilizowaną formę i stosowne realia.
    Może by wyodrębnić (obostrzony moderacją) wątek do komunikacji z p.Magdą? Nich kobieta czyta konkrety - zwarte w formie, w miarę realne pomysły a nie dywagacje czy marzenia. Bo ani my w "Erze" ani na cuda nie ma co liczyć.Nie namawiam by cenzurować - ale łatwo moderatorowi oczyścić wątek (przenosząc) z mało konstruktywnych/ nie w temacie postów przez które trudno się przedzierać.
    No niech to jedno miejsce - miejsce upragnionej komunikacji z CP - będzie ta b u dla wszelkich "smieciarzy"...

Bywalec
    Miasto
    Sandomierz

Domyślnie

W ramach życzeń do CANON Polska / Magda:

Dobry serwis przede wszystkim ! Oprócz podwyższenia jakości napraw i regulacji oraz zmiany mentalności serwisantów niezbędna jest moim zdaniem weryfikacja wycen i zakresu wykonywanych usług serwisowych. Jest dla mnie nie zrozumiałe, dlaczego w przypadku zarysowania filtra na matrycy powstałego w wyniku jego czyszczenia, polski serwis jako jedyne słuszne rozwiązanie proponuje wymianę całego zespołu matrycy za około 75% wartości aparatu !!! Przez przypadek kontaktowałem się z serwisem CANONA w innym europejskim kraju i tamtejszym serwisantom nie przyszło na myśl, aby naciągać Klienta na wymianę całego zespołu matrycy.
    Pewnie też niejeden z nas ma również niemiłe wspomnienia z wizyty w serwisie ws. regulacji AF...

Uprawnienia umieszczania postów