To tak samo jak z mailami. Zero jakiejkolwiek reakcji. Pisałem do nich wielokrotnie. Skutek zawsze ten sam.
To tak samo jak z mailami. Zero jakiejkolwiek reakcji. Pisałem do nich wielokrotnie. Skutek zawsze ten sam.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Niestety i ja musze to potwierdzić. Canon nie odbiera telefonów, nie odpisuje na e-maile !!. Nawet nasza Pani Magda ze swojego osobistego e-maila odpisała mi tylko za pierwszym razem (w ramach powiedzmy bardziej towarzysko-forumowego tematu) - natomiast gdy sprawa zeszła na konkrety to nabrała wody w usta . Przykro mi bo tak sie nie robi, a klientowi który chce wydac u was kilkadziesiąt tysięcy złotych nalezy sie choćby informacja że aktualnie Canon-Polska nie ma mozliwości sprowadzenia zamówionego towaru - tego wymaga kultura handlowa o osobistej juz nie wspominając.
Dla "pocieszenia" powiem wam że problemy z dostepnością obiektywów i aparatów nekaja równiez Canon UK - no ale oni chociaz odpisują na e-maile.
Wsparcie serwisowe na stronie canona praktycznie nie istnieje.
Często nie działają linki to pomocy technicznej (formularz internetowy).
Mały update.
Za mniej więcej 20 razem zadziałał link do formularza pomocy internetowej.
Zadałem pytanie techniczne ma które po 4 godzinach otrzymalem odpowiedź
Jestem pozytywnie zaskoczony.
Jeszcze jedno. Podczas moich starań uruchomienia strony z formularzem interentowym wyskakiwala mi ankieta z prośbą o ocenę strony canona. Oczywiście chciałem rzetelnie i obiektywnie ocenić funkcjonowanie strony canon polskaale... ankieta również nie dzialała
![]()
A ja dla równowagi nie miałem nigdy problemów z Canon Polska, mam na myśli serwis w Warszawie przy ul. Żytniej.
O serwisie to jest inny watek:
http://www.canon-board.info/showthread.php?t=43777 ( założony swoja drogą przez jednego z pracowników Canon Polska o rybim głosie)
Ja swoja droga z nimi problemów równiez nigdy nie miałem ( no może za wyjątkiem problemów związanych z dodzwonieniem sie do nich )
Tu jest wątek o Canon Polska firmie która ma w D..IE swoich klientów.
Ostatnio edytowane przez paweleverest ; 02-03-2009 o 15:43
To może trochę poplotkuje.
W sobotę odwiedziłem we Wrocławiu Media Markt na Bielanach i Saturna Pasażu Grunwaldzkim. W obu sklepach - a jak wiadomo to jedna sieć - była tylko jedna puszka Canona - 40 i jedna lampa 430 ex i chyba dwa szkła 55-200 i 70-300. W MM nawet nie było jednej gabloty - a poszukującemu klientowi pan z obsługi tłumaczył, że canon polska tak długo zwlekał z dostawami że sieć MM zawiesiła współprace i tymczasowo nie będzie sprzedawać sprzętu foto tej firmy. Natomiast Stoiska Nikona/Sony/Pentaxa są bardzo fajnie zaopatrzone.
Ja swój sprzęt kupuje najczęściej w necie. Miałem to szczęście że na puszkę długo nie czekałem. Ale jest coś nie tak z traktowaniem polskich klientów. Cen się nie czepiam natomiast brak sprzetu w sklepach jest dziwny. A już nienormalne jest, że nie mogę kupić baterii do nowej piątki - nie ma ich i już. Oryginalnych - nie tych z E-bay.
Pozdrawiam
Łukasz
http://moj-aparat.blogspot.com/
C 5D, Sigma A 24-105 f4; Tokina 100 f2.8 Macro;
C 500n, Flexaret VI, Olympus OM10, Pentax ME, Zorka 4;
Ja powiem tak , za miesiac targi foto w lodzi , jak canon bedzie ,a pewnie tak , to mam zamiar pogadac i sie spytac czy to normalne ze maja klienta mowiac krotko w dupie , baaardzo jestem ciekaw ich argumentow...
no comment...
a ja jestem bardzo ciekaw, czy ty oczekujesz poprawy, czy tylko odreagowania po męczącym dniu, bez płacenia za wstęp na siłkę/basen?
Przychodzenie na targi i wyżywanie się na ludziach, których się na wyżej wspomniane jest bez sensu. Być może dlatego tak ciężko się do Canona dodzwonić, bo 80% telefonujących to frustraci wylewający swoje żale na konsultantkach?
Firmy tego typu (w tym sieci telefoniczne) są zbudowane w ten sposób, że do zarządu, który podejmuje decyzje nie dochodzi wrzask i przekleństwa "klienta pana naszego" tylko kartka z informacją ilu ludzi czego chciało, jeżeli już coś dochodzi.
No, ale zastanawiam się, czy to do kogokolwiek dotrze, jeśli są tacy, co piszą " Niec Hciało mi si e czytć al e: blablabla "takich to bym elektroniczną linijką nie tylko po łapach lał.
Co do Fotojokera, to na śląsku, a konkretniej w SCC na obsługę narzekać dotychczas nie miałem okazji (nie licząc tej deczko natarczywej osoby z sony, która zdawała się nie rozumieć, że ktoś kupujący gripa do 400D nie jest zainteresowany superaparatemzlajfwjukamerąciastkiemiładnąulotk ą), więc jeśliby się już ktoś uparł kupować w tym sklepie, to polecam. Co prawda sprzętu oszałamiającej ilości to nie ma, ale powiem szczerze, patrząc na kwiat młodzieży polskiej, który zagląda do tych witryn, to ja bym tam cacek nie kładł - co z tego, że nie ukradnie bo go złapią, jeśli w amoku szkła lub aparaty poniszczy?
Ot, takie proste rozumowanie.
Nie jestem zrzędliwy, więc stęczeć nie będę, ale powiem szczerze, że po lekturze tej tony postów odeszła mi ochota oddawania czegokolwiek do serwisu na kalibrację, czyszczenie czy co innego, nie pali się, poczekam.
poozdrawiam
D 400D + kit,50/1.8+70-210/4 & Praktica LLC 35/2+50/1.8+80/1.8 & dalmierzowy Kiev 53/2
(czyli - w sporej części - foto-spadek)
Nie znam się, ale nadrabiam entuzjazmem.
Przeciez byla podobno informacja (przy okazji watku p. Magdy?) ze Canona nie bedzie na targach... chyba , ze sie myle.
Jarek
----------------------------------------
Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje