Strona 15 z 20 PierwszyPierwszy ... 51314151617 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 194

Wątek: Canon Polska - opinie i wnioski użytkowników CB

Dopiero zaczyna
    Miasto
    GOP

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    Ja powiem tak , za miesiac targi foto w lodzi , jak canon bedzie ,a pewnie tak , to mam zamiar pogadac i sie spytac czy to normalne ze maja klienta mowiac krotko w dupie , baaardzo jestem ciekaw ich argumentow...
    a ja jestem bardzo ciekaw, czy ty oczekujesz poprawy, czy tylko odreagowania po męczącym dniu, bez płacenia za wstęp na siłkę/basen?

Przychodzenie na targi i wyżywanie się na ludziach, których się na wyżej wspomniane jest bez sensu. Być może dlatego tak ciężko się do Canona dodzwonić, bo 80% telefonujących to frustraci wylewający swoje żale na konsultantkach?

Firmy tego typu (w tym sieci telefoniczne) są zbudowane w ten sposób, że do zarządu, który podejmuje decyzje nie dochodzi wrzask i przekleństwa "klienta pana naszego" tylko kartka z informacją ilu ludzi czego chciało, jeżeli już coś dochodzi.

No, ale zastanawiam się, czy to do kogokolwiek dotrze, jeśli są tacy, co piszą " Niec Hciało mi si e czytć al e: blablabla " takich to bym elektroniczną linijką nie tylko po łapach lał.

Co do Fotojokera, to na śląsku, a konkretniej w SCC na obsługę narzekać dotychczas nie miałem okazji (nie licząc tej deczko natarczywej osoby z sony, która zdawała się nie rozumieć, że ktoś kupujący gripa do 400D nie jest zainteresowany superaparatemzlajfwjukamerąciastkiemiładnąulotk ą), więc jeśliby się już ktoś uparł kupować w tym sklepie, to polecam. Co prawda sprzętu oszałamiającej ilości to nie ma, ale powiem szczerze, patrząc na kwiat młodzieży polskiej, który zagląda do tych witryn, to ja bym tam cacek nie kładł - co z tego, że nie ukradnie bo go złapią, jeśli w amoku szkła lub aparaty poniszczy?
    Ot, takie proste rozumowanie.

Nie jestem zrzędliwy, więc stęczeć nie będę, ale powiem szczerze, że po lekturze tej tony postów odeszła mi ochota oddawania czegokolwiek do serwisu na kalibrację, czyszczenie czy co innego, nie pali się, poczekam.

poozdrawiam
    D 400D + kit,50/1.8+70-210/4 & Praktica LLC 35/2+50/1.8+80/1.8 & dalmierzowy Kiev 53/2
    (czyli - w sporej części - foto-spadek)
    Nie znam się, ale nadrabiam entuzjazmem.

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Wiesz miesiąc na zmiany rzeczy zabagnionych przez lata to jest IMO nic. W takiej firmie jak po roku będą widoczne pierwsze efekty to będzie można mówi o sukcesie.

Po roku, po dwóch - napewno nie za sprawą takich ludzi jak Pani Magda Lokajczyk, która pracując w dziale Public Relations nie odpowiada nawet na e-mila ( potwierdzenie odczytania dostałem ) od klienta który chce u nich wydac 30000 zł .

Taka firma nie ma racji bytu w dzisieszych czasach!! Spróbujcie napisać do jakiegokolwiek salonu samochodowego, ze chcecie kupic ich topowy model samochodu - zobaczycie jak powinna wyglądac odpowiedż z firmy której zalezy na kliencie

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Na targi nie ide tylko w tym celu , prosze Cie nie oslabiaj mnie ;] , jesli nie bedzie Canona to szkoda , moze mi ktos to potwierdzic ze tez tak slyszal/czytal ? Bo to dosc wazna dla mnie informacja ;]
    no comment...

Uzależniony Awatar C80
    Miasto
    ZS

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paweleverest Zobacz posta
    Spróbujcie napisać do jakiegokolwiek salonu samochodowego, ze chcecie kupic ich topowy model samochodu - zobaczycie jak powinna wyglądac odpowiedż z firmy której zalezy na kliencie
    Fakt, wejdą w tyłek żeby opchnąc auto. W końcu to ich zarobek. Widać Canon to już samodzielny byt który nie potrzebuje klientów żeby istnieć.

Mam dobry sprzęt, pofotografuję kilka lat. A jak sytuacja się nie zmieni i Canon nadal będzie miał klienta w doopie to po prostu w przyszłości zmieni się barwy.

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Na targi nie ide tylko w tym celu , prosze Cie nie oslabiaj mnie ;] , jesli nie bedzie Canona to szkoda , moze mi ktos to potwierdzic ze tez tak slyszal/czytal ? Bo to dosc wazna dla mnie informacja ;]
    Prosze prosto z Canon Polska Public Relations:

Cytat Zamieszczone przez Magda_Lokajczyk Zobacz posta

.....Targi rzeczywiście są lekkim przeżytkiem, stąd decyzja o rozwijaniu w zamian innych gałęzi działalności CP (ale skierowanych na Photo). Nie wiem czy Państwo zauważyli, że Nikon już od 2 lat nie jest obecny na targach - jedynie przez swojego Pro-dealera...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Dzieki , dziwne podejscie Canona wedlug mnie , biorac pod uwage problemy z kontaktem , to co mam zrobic , jechac do warszawy , mam wrazenie ze mamy sredniowiecze...
    no comment...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

No ale może nie mieszajmy sprawy kontaktu z kwetią targów, bo to dwa zupełnie różne byty.
    A targi (szczególnie w tego typu branżach) rzeczywiście są już pewnym przeżytkiem i myśli tak nie tylko "Canon" ale wiele innych firm. Sam mam znajomego który pracuje w dużej firmie będącej dystrybutorem sprzętu proaudio i ich "góra" doszła po kilku targach dokładnie do takich samych wniosków jak ludzie w Canonie.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 03-03-2009 o 13:55
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Chciałbym przekazać uzyskane informacje canon Pl. na spotkaniu -warsztatach (wg. mnie bardzo udanych) organizowanych w Gdańsku przez "cyfrowe.pl i canon pl.
    1. serwis. innych autoryzowanych canon nie przewiduje. Zbyt duze koszty w niezbędna aparaturę żeby serwis mógł dostać autoryzację. W chwili obecnej i tak bardziej skomplikowane naprawy (usuwanie usterek) następuje via Żytnia w centralnym serwisie w Niemczech. Tylko ten ma full wypas w sprzęt niezbędny to serwisowania.
    2. Na zadane pytanie dlaczego gwarancja "europejska" to 2 lata a Polska 1 rok otrzymano odpowiedź, że nie ma czegoś takiego jak gwarancja europejska 2 lata.
    Jest jedna gwarancja w całej europie i tak jak w Polsce jest to okres 12 m-cy.
    3. Na stronie canon pl. można już ściągnąć prawie wszystkie instrukcje do sprzętu (aparaty, lampy..) w języku polskim za darmo!

Początki nałogu Awatar ArekLodzPl

Domyślnie

Canon na targach na pewno będzie. Nie będzie jednak reprezentowany przez Canon Polska, a przez firmę FotoNowa. Tak było w ubiegłym roku i zapewne tak będzie w tym.

Dopiero zaczyna Awatar ghash
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez januszP. Zobacz posta
    2. Na zadane pytanie dlaczego gwarancja "europejska" to 2 lata a Polska 1 rok otrzymano odpowiedź, że nie ma czegoś takiego jak gwarancja europejska 2 lata.
    Jest jedna gwarancja w całej europie i tak jak w Polsce jest to okres 12 m-cy.
    no właśnie... a ostatnio się słyszy, że "w tym roku wreszcie Canon wprowadził 24 mc gwarancji"
    więc jednak oficjalnie powiedziane, że "nie" ?

Strona 15 z 20 PierwszyPierwszy ... 51314151617 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów