Czy komus sie udalo dodzwonic w ogole do Canon Polska ? Nigdzie praktycznie nie mozna kupic 35/1.4 i 135/2L , chce sie dowiedziec czy jest na to szansa w ogole , to jest jakas parodia jedna wielka...
Czy komus sie udalo dodzwonic w ogole do Canon Polska ? Nigdzie praktycznie nie mozna kupic 35/1.4 i 135/2L , chce sie dowiedziec czy jest na to szansa w ogole , to jest jakas parodia jedna wielka...
no comment...
mnie się udalo nawet 2 razy - tyle tylko, że za pierwszym razem zadałem bardzo precyzyjnie pytanie - na ktore miła pani poprosiła o czas na zebranie informacji i przeslala mi e-mailem nr sprawy na który mam się powoływać przy kolejnych kontaktach zamiast przeslac odpowiedźż - pytanie dotyczyło jaka wersja i jaki typ licencji oprogramowania PS Elements jest dołączany do aktualnie sprzedawanego skanera Canona 8800F
(była to promocja tego modelu)
Niestety informacje uzyskałem przy drugiej rozmowie: PSE 5.0
(piatka-to nie pomyłka - styczeń 2009)
, rodzaj licencji pani dalej nie wiedziała czy trial czy pełna.
Tak, że jak się nie dodzwoniłeś to zaoszczędziłeś kasę i czas - bo odpowiedzi i tak byś nie uzyskał.
Canon EOS KissX2(450D) i kilka drobiazgów :razz:
ekhm... nie chwale, ale zwonilem do CP 2-razy... nie pamietam za ktorym sie dobilem, ale moze szczescie sie wtedy usmiechalo - dotarlem, przekierowali gdzie trzeba, na pytania nawet dostalem rzeczowa odpowiedz
Niemniej - pracuje w nieco wiekszej firmie bedacej czescia koncernu - wiem jak to z budzetami wyglada, targami, cieciem kosztow, oczekiwaniem po X miesiecy na produkcje... Ech... Cudow sie po CP nie spodziewam - przynajmniej nie w najblizszym czasie :]
Przepraszam, ale BOD jest zainteresowane wynikami - nie ma marzy, nie ma zysku, koszty sa/rosna - nie ma zmiluj...
...ani krzty talentu + 1,5kg sprzetu...
(40D + T 17-50 /f2.8 i glod na wiecej)
Witam...
Jedna rzecz mnie w tym wszystkim zastanawia. Padają propozycje żeby powstał sklep firmowy Canona. Z drugiej strony padają informacje ze N i S - nawet drogie szkła bywają dostępne w Polsce od ręki. Przecież to są te same sklepy które sprzedają (wystawiają) C ! Coś tu jednak szwankuje ewidentnie.
A swoją drogą - towar wystawowy dla sklepów - tam gdzie miałem z tym kontakt - był w dużo lepszej cenie niż "normalnie". Dodatkowo sklepy z autoryzacją miały obowiązek posiadania określonego asortymentu (często był to taki starter kit za małe pieniądze - który trzeba było uzupełniać).
Myślę że p. Magda jako fachowiec od marketingu zna znacznie lepiej te wszystkie mechanizmy od środka. Dziwi mnie jednak takie działanie "pod prąd" wiedzy.
Pozdrawiam
To ja się dołącze, cieszy mnie fakt, iż Magda do Nas wpadła i jest gotowa do współpracy i chęci zmian dla naszego dobra i lepszego "jutra". Jestem szczęśliwym posiadaczem canona i wszystko było by spoko gdyby nie ostatnie doświadczenie opisywane na forum http://canon-board.info/showthread.php?t=42839. Napisałem @ do serwisu i otrzymałem taką o to odpowiedź :
"Witam,
Odpisuje Panu8 dopiero teraz gdyż Pana e-miał trafił do skrzynki ze spamami. Proszę dostarczyć obiektyw Dos zwisu zrobimy bezpłatna wycenę, Jak wyrazi pan zgodę na naprawę posramy się go naprawić jak najszybciej.
Pozdrawiam,
Joanna Górniak
CSI. Foto i Video
ul. Żytnia 15
01-014 Warszawa
tel.022 379 20 90
fax. 022 379 20 91
joanna.gorniak@e-csi.pl
Zadaję teraz pytanie, jak ma być dobrze, skoro Nasze @ trafiają do spamu(może tylko ja tak miałem), gdzie za ekspresową naprawę pobiera się 122 zł ekstra, długi czas naprawy, za każdym razem jak dzwonię na Żytnią i rozmawiam z serwisem, za każdym razem otrzymuję inne informacje. Chciałbym aby zaisntaniał sytuacja się zmieniła, gdybym wiedział że tak będzie wysłałbym obiektyw do Berlina, podejrzewam że już bym z niego z zadowoleniem korzystał.
Pozdrawiam i czekam niecierpliwie na lepsze czasy![]()
Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.
Też doznałem szoku, tym bardziej, że obiektyw już dawno leżał w Fotomarze, gdzie i tak mi go nie naprawili![]()
Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.