Witam,
trochę mnie nie było i niestety nie miałam czasu wszystkiego przeczytać. Niestety nie mogę za dużo czasu spędzać na forum bo zalegam z codzienną pracą.
W międzyczasie rozmawiałam z moim przełożonym z Canon Europa i bardzo mocno podkreślałam problemy przez Państwa poruszane. Teraz muszę przetłumaczyć kilka najważniejszych postów i szczerze wierzę, że kwestie te zaistnieją w Centrali.
Przepraszam za polecenie sklepu pstryk.pl, po prostu z głowy pamiętałam, że sklep ten ma status Pro-Dealera, bynajmniej nie z intencją naciągania użytkowników (inne sklepy ze statusem Pro-dealera: Optima, Foto Plus, Aster, Fotoaparaciki, Foto Forma). Sprawdzałam również dostępność zestawu u naszych innych pro-dealerów i rzeczywiście dotanie go od ręki i w komplecie u jednego dystrybutora jest niemożliwe.
Mój wpływ na dystrybucję może być jedynie pośredni, gdyż pracuje w dziale marketingu, a dystrybucją i dbałością o obecność produktów Canona w sklepach zajmuje sie dział handlowy. Ale postaram się zrobić wszystko, aby ich działalność dawała wymierne efekty.
Do serwisu jest mi bliżej, bo jest w moim dziale
Zarzucana mi była również bezzasadność upgrade'u stony internetowej, ale czy interaktywna mapka z punktami sprzedaży produktów Canona (z uwzględnieniem Pro) nie byłaby przydatna? Jest wiele rzeczy do zrobienia, a niektóre można robić równolegle, więc wytrwale będę pracowała nad poprawieniem użyteczności strony www.canon.pl w międzyczasie koordynując również inne projekty.