Strona 7 z 20 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 194

Wątek: Canon Polska - opinie i wnioski użytkowników CB

Domyślnie

...no dokladnie, zostaly wyznaczone podstawowe cele, ktore na teraz sa MOZLIWE do wykonania i poczekajmy na efekty zamiast gledzic o nie wiadomo czym. Jest to bardzo denerwujace i uciazliwe ze nie ma 5d mk2 w normlanej sprzedazy, ze ceny rosna (wiem bo sam chce kupic, a dodatkowo jestem w takiej sytuacji, ze 20d mi sie spsul i wogole nie mam czym focic ale przeciez Pani Magda czy chocby CP nie wyprodukuje sobie sam tych puszek, wiec po co bic piane i sie nakrecac...

Canon ogolnie zawalil i to jest sedno sprawy i nie ma co sie wyzywac na przedstawicielu CP... przykladowo gdyby teraz Nikon wykorzystal okazje i wypuscil takie okrojone na wzor 5d (tylko z AF-em d3x to bez zalu zmienilbym system...
    Ostatnio edytowane przez konradl ; 05-02-2009 o 02:47

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kastel Zobacz posta
    i ty w to wierzysz...?

...ok...dobra...sam na chwilę uwierzę...
    ...wniosek: to tylko potwierdza że decydenci w canonie to debile. bo jakoś nie słyszałem żeby jakiejś innej marce/ modelowi się to wydarzyło..
    Tak na marginesie Ci "debile" i "nieudacznicy" z firmy Canon doprowadzili do tego, że spośród największych japońskich firm elektronicznych Canon jest w stosunkowo najlepszej sytuacji finansowej w tym obecnym bałaganie.

Cytat Zamieszczone przez Canion Zobacz posta
    odwagę doceniamy.

determinację? cóż. czas pokaże jak to z tą determinacją będzie.

poczekamy do przyszłego tygodnia i zadamy Magdzie kilka "niewygodnych" pytań. czasu było miało to prawda ale wystarczająco aby poznać sytuacją i mieć konstruktywne propozycje. Zobaczymy.
    Pisz proszę za siebie .

W Polsce Canon się posypał na rynku foto w ostatnich latach bardzo mocno. To jest bezdyskusyjne (widać w sklepach jak na dłoni). Ja praktycznie wszystkie zakupy canonowe zrobiłem z dystrybucji z poza CP. Wielu moich znajomych podobnie. To na pewno mocno wpływa na ten stan rzeczy (nie sądzę żebyśmy byli wyjątkami) i podejrzewam, że mocno też podważa sens statystyk sprzedaży i udziałów rynkowych poszczególnych producentów foto na naszym rynku.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zejleman Zobacz posta

5% - jedna półeczka z Canonem - 5 słoików (w tym ani jednej eLki), Lampa

gwarantuje ci że w stoisku sony i nikona od reki są szkła tej samej klasy. spróbuj dostać od ręki nikkora 70-200/2.8 VR albo 85/1.4 lub sony 70-200/2.8 G

tobie wydaje sie że jest dużo - bo może i jest - ale to taki sam chłam jak nasze 17-85 IS, a pożądne szkła tez trzeba wydreptać

załóż sklep i zamroz 50 000 w szkła o które ktoś pyta 5 razy w roku. a o takie np 450 ktos pyta tez 5 rzy ale ... w ciągu godziny.

rozwiązaniem są powiedzmy 3 -4 sklepy firmowe z naprawde płynnymi dostawami i duzym wyborem ze sprzedazą wysyłkowa i ludzkimi cenami

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

W częstochowie w mediach bez problemu kupisz :wymienione przez Ciebie szkła oraz 24-70 f2,8 i jeszcze 14-24 f2,8 D 700 też sobie ładnie leży na półeczce mimo że tydzień temu mieli mega wyprzedaż tylko canon ma jedną sztuke 450d.

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

proponuję zrobić pikietę przed siedzibą canona
    jak moderatorzy się zgodzą to można by zrobić zapisy i jak się zgłosi 100 chętnych z transparentami to można umawiać termin
    najlepszy to jakaś niedziela żeby dnia w pracy nie zarywać

oczywiście na mnie nie liczcie - ja jestem ze swojego sprzętu zadowolony, dystrybutora mam ok, serwis mnie nie zawiódł, ceny mają porównywalne z innymi.
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Bywalec Awatar ddarc

Domyślnie

W Szczecinie w media widać ładnie Sony + szkła białe oraz Nikony z 24-70 f2,8 , 14-24 f2,8 i jeszcze pod pare pod cropa...puszki D 700 i D3 są na bieżąco

A Canon kończy się na 50D +17-85 ...czyli lipa ....gdzie jest cokolwiek z E-lek np. 16-35..17-40..24-70..24-105...70-200 F4 ? to chyba podstawowe szkła nie wymagam do licha 85 1.2 L o jakiejś puszce 1-D nie wspominam

Może bym sobie coś kupił jak wielu, ale jak skoro nie mogę sprawdzić co mi leży..to lipa, za to macam sobie Nikony i może w końcu pożegnam Canona

Najlepsze jest to że w całym mieście nic nie ma ze szkieł Canona...zostaje jeszcze Euro AGD ...jeszcze większa lipa

Dobrze ze mogę czasami skoczyć do MM w Berlinie dla nas to jedyne rozwiązanie.

pozdrawiam Panią Magdę i jako były przedstawiciel zapraszam do odwiedzin naszych sieci
    ddarc ....Canon 50D,30D,C 24-105 F4,Samyang 8mm,C 70-200 F4 ,Kit18-55 II,580EX,SLIK PRO 340 DX,

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kicha Zobacz posta
    spróbuj dostać od ręki nikkora 70-200/2.8 VR
    W MM w Legnicy jest od reki.

W Dominikańskiej (Wrocław) była 5D + eLa (tylko nie pamiętam jaka). 5D widziałem też w Magnolii (Wrocław). Mówię w czasie przeszłym, bo już dawno nie odwiedzałem tych sklepów. Aczkolwiek wszedłem ostatnio do FJ w Dominikańskiej, i z Canona było może z 6 różnych obiektywów i lampa oraz 1000D 40D i 50D, a z nikona półki się uginały od sprzętu :-?

Coś już napisał
    Miasto
    Wawa - Krk - Jasło

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pjakusz Zobacz posta
    Canion, a ilu Was jest?
    Minimum dwóch

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Hm... Faktycznie brak jest miejsca, gdzie można pomacać sprzęt Canona. W MM w Warszawie, swojego czasu pojawił się 5D (wersja I), bez obiektywu, z asortymentu Canona były jeszcze 450D, 1000D, 430EX (nie EX II), 580EX, i kilka szkieł typu 50/1.8 i 17-85 IS. A gablota obok? Nikon D3 i kilka obiektywów bardzo drogich w tym 70-200/2.8 VR.

Szczerze? Jeśli CP nie zależy na sprzedaży to po co się prosić, skoro na allegro osoby które sprawdzają sprzęt z Niemiec mają go po pierwsze taniej, po drugie z dłuższą gwarancją? Przecież nie zmuszę ja, ani nikt z użytkowników Canon Polska do tego aby łaskawie zrobił coś z dostępnością swoich produktów!

Mnie w serwisie drażni fakt, taki iż oddaje obiektyw, ot luz w pierścieniu i na pytanie kiedy mógłbym go odebrać słyszę: "-No, gdzieś tak za 2 tygodnie.", i to wcale nie jest tylko z naprawami na gwarancji, ale nawet tymi za które się płaci !!
    Ponadto pomijam fakt, że dokonałem zakupu 40D podpiąłem 17-40/4.0L i od razu rzucał się w oczy BF na tej puszcze (z resztą zawsze jak zmieniałem puszkę to oddawałem do kalibracji, dla świętego spokoju), no to od razu tego samego dnia po zakupie ruszam do serwisu na Żytnią. Daje Szanownemu Panu aparat mówię, że do kalibracji etc. i dostaje świstek do podpisania: "LCD - lekkie ryski, korpus zawiera ślady użytkowania" - Dbam o sprzęt i wkurzyło mnie to niemiłosiernie, bo sprzęt miał może 2 godziny! W chwili obecnej nie ma on na sobie ani jednej rysy a ma już rok. Oczywiście Pan lekko fuknął jak zobaczył dowód zakupu, że faktycznie kilka godzin wcześniej kupiony i co poprawił na: "Korpus Nowy - bez śladów użytkowania".
    Takie cwane zabezpieczenia się jakby LCD się zarysował serwisantowi!!!!!!!
    40D/BG-E2N | 17-40/4.0 L | 85/1.8 USM | 430 EX |
    Ktoś naruszył Twoje prawa?

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Japończykom chyba nie zależy czy polacy kupują ich sprzęt w Polsce czy w Niemczech. Dopiero spadek sprzedaży na rzecz konkurencji może niepokoić. Ale canon jako jedyny producent sprzętu foto nie odnotował strat w ubiegłym roku, więc.....

Strona 7 z 20 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów