Strona 5 z 20 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 194

Wątek: Canon Polska - opinie i wnioski użytkowników CB

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Droga Magdo,
    Już sam fakt, że do nas zawitałaś napawa optymizmem i budzi nadzieje na zmianę stosunku naszej ulubionej firmy do nas - klientów i użytkowników.
    Jak sama widzisz, nie jesteśmy jakąś grupką niewartą uwagi, ale reprezentujemy niemały potencjał rynkowy.
    Byłoby lepiej, gdybyśmy mogli kupować sprzęt w Polsce, niż trudzić się sprowadzaniem go z zagranicy, co negatywnie wpływa na wyniki sprzedaży Canon Polska.
    Wydaje się celowym, aby firma zechciała nasze forum na bieżąco informować o nowościach sprzętowych, ulepszeniach, modyfikacjach i aktualizacjach.
    Można by rozważyć wydawanie jakiejś na początek skromnej broszurki na powyższe tematy, która z czasem mogła by przekształcić się w miesięcznik, czy kwartalnik Canona w Polsce. Pewno z góry większość z nas była by gotowa wykupić prenumeratę.
    Od czasu do czasu można by organizować płatne plenery dla promocji nowego sprzętu i konkursy zdjęć wykonanych sprzętem Canona.
    A na początek chyba najpilniejsze, to dopilnować aby serwis na Żytniej działał, jak należy.
    Łączę serdeczne pozdrowienia
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Uzależniony

Domyślnie

migawka ale to co piszesz o gościach zza lady to własnie efekt takiej a nie inne postawy CP. choćby przykład z ostatnich dni. dział zamówień z EUROrtvagd od kilku dni wyjasnia co sie dzieje z dostawami do tejże sieci i nikt w CP nie może udzielić im jakiejkolwiek sensownej odpowiedzi. to co my tu piszemy o CP to pikuś w stosunku do tego jak wrze w tej a pewnie i innych sieciówkach . epitety są nie do przytoczenia na publicznym forum.. jeśłi CP nie zależy na współpracy z taką siecią jak np: EUROrtvagd to wyobraż sobie jak są traktowane te mniejsze sklepy i sprzedawcy. Niech Towers, Cichy i jeszcze kilka osób z tego forum które w sumie działaja operatywniej niż cała dystrybucja CP powiedzą jak wyglądają ich rozmowy z CP. to ciekawa lektura bedzie choć niestety w znakomitej większości tekstu wykropkowana.
    Ostatnio edytowane przez Canion ; 04-02-2009 o 00:46

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

To ja jednak sie wylamie, choc czesciowo sam wsadzilem kij w mrowisko.
    Otóz takie cuda, jakie schodza w mediamrkt albo satrn czy Euro rtv to sa wysycone wlasciwie. Sprzet typu eos 1000d z kitem tam jest od reki podobnie jak wszystkie malpeczki canona (40d zreszta tez a 50d i owszem jak najbardziej, choc nie zawsze - mówie o rynku warszawskich hiper i tym podobnych marketów). Mysle jednak, ze nie w tym problem. Pisalem o braku miejsca (sklepu), gdzie moge przyjsc, zobaczyc lineUp obiektywów od ef-s do eLek, pomacac, przypiac i przestrzelic, pomarudzic, wybrac, kupic - wyjsc z usmiechem na ustach z lzejszym kontem, a przy wyjsciu dac sie namówic na drobne akcesoria. Takiego sklepu nie ma w stolicy. Wiem ze w DDR jest tego sporo. W Paryzu spacerowalem kiedys bocznymi uliczkami i trafilem przed witryne malego sklepu foto - na calym allegro nie ma takiego asortymentu jaki tam byl od reki.
    A u nas ani jednego - a to juz dziwne. Co wiecej - CP nie powie mi, gdzie kupic 5dmk2 - ok, moge zrozumiec - problem swiatowy (armageddon?) - ale gdzie kupic akumulator do 1d tez CP nie wie. A gdzie kupic obiektyw? Canon nie sprzedaje obiektywów w Polsce. To nie zart. www.canon.pl informuje, ze produkuje, ale kupic sie oficjalnie nie da - brak jakiejkolwiek informacji na temat... gdzie kupic.

Coś już napisał
    Miasto
    Tranemo/Ińsko

Domyślnie

Canion - własnie dlatego to tu napisałem, bo skoro inni mają agresywną promocję, która przejawia się w marną sprzedażą CP, to dlaczego oni nie robią tego samego... Akurat nie o euro pisałem, ale kiedyś jak tam pracowałem to na pytania koleżanek, czemu canon nie robi jak inni, odpowiadałem, ze Canon sprzedaje się sam, a N jedzie na starej sprawdzonej historii pt. "nie chwalą nas, chwalmy sie sami.." i taki to efekt, oni sprzedają, a Wy nie- Pani Magdo...

Uzależniony

Domyślnie

pet1154 ale przecież my wszyscy o tym własnie piszemy. dystrybucja canona w PL obecnie nie istnieje. no chyba że powinniśmy sie wszyscy przerzucić na kompakty i np śluby czy eventy tymi kompaktami fotografowac do czego całkiem niedawno przekonywał przedstawiciel CP na prezentacji nowych modeli .

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez m_o_b_y Zobacz posta
    Droga Magdo,
    Już sam fakt, że do nas zawitałaś napawa optymizmem i budzi nadzieje na zmianę stosunku naszej ulubionej firmy do nas - klientów i użytkowników.
    Jak sama widzisz, nie jesteśmy jakąś grupką niewartą uwagi, ale reprezentujemy niemały potencjał rynkowy.
    Byłoby lepiej, gdybyśmy mogli kupować sprzęt w Polsce, niż trudzić się sprowadzaniem go z zagranicy, co negatywnie wpływa na wyniki sprzedaży Canon Polska.
    Wydaje się celowym, aby firma zechciała nasze forum na bieżąco informować o nowościach sprzętowych, ulepszeniach, modyfikacjach i aktualizacjach.
    Można by rozważyć wydawanie jakiejś na początek skromnej broszurki na powyższe tematy, która z czasem mogła by przekształcić się w miesięcznik, czy kwartalnik Canona w Polsce. Pewno z góry większość z nas była by gotowa wykupić prenumeratę.
    Od czasu do czasu można by organizować płatne plenery dla promocji nowego sprzętu i konkursy zdjęć wykonanych sprzętem Canona.
    A na początek chyba najpilniejsze, to dopilnować aby serwis na Żytniej działał, jak należy.
    Łączę serdeczne pozdrowienia
    Podpisuje sie obydwiema rekami,
    m_o_b_y - jestes wielki

Coś już napisał Awatar karczmarz
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

może Canon policzył i uznał, że Polska jest zbyt małym rynkiem aby inwestowac w dział foto dSLR. sprzedają się kalkulatory, drukarki, cartridge, idioten kamery.

Coś już napisał Awatar many74

Domyślnie

Szanowna Pani Magdo. Pojawiła się Pni jak światełko w tunelu, jak pierwsza gwiazdka na niebie ,lecz zastanawia mnie jedna sprawa. Na ile starczy Pani sił i wytrwałości aby w końcu zacząć walczyć z problemem traktowania nas jak intruzów w serwisie ,na ile obiecanki poprawy zaopatrzenia w sprzęt staną się jawą a nie snem. Sam nie wiem jak daleko już to wszystko zabrnęło wydaje mi się iż strasznie daleko. Uważam iż chce Pni zrobić dobrą robotę, niestety odnoszę nieodparte wrażenie że wszystko co dzieje się w C to "spiskowa teoria dziejów" i nagle okaże się iż wszystko co Pani robi zakończy się klapa a to dlatego że cała ta firma działa jakby w "zamkniętym kręgu" i nikomu tak naprawdę nie zależy na tym (z wyjątkiem Pani) aby cokolwiek się zmieniło .Ludzie mają swoje ciepłe posadki dostają za to pieniążki więc po co się wychylać skoro "czy się stoi czy się leży 500zł się należy".Ot tak to widzę .Jeśli kogoś uraziłem to przepraszam ,ale takie to są spostrzeżenia człeka który wydal na sprzęt tyle co na dobry samochód. Amen.

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez karczmarz Zobacz posta
    może Canon policzył i uznał, że Polska jest zbyt małym rynkiem aby inwestowac w dział foto dSLR. sprzedają się kalkulatory, drukarki, cartridge, idioten kamery.
    ale to dziwne podejście - bo przecież większość z nas ma w sprzęcie z podpisów tysiące i dziesiątki tysięcy złotych a Canon nas lekceważy - może dlatego że już tą kasę wydaliśmy a co prawie pewne wrócimy bez szemrania po kolejne szkło bo nie ma konkurencji/bo się nie opłaca zmieniać systemu.. na szczęście konkurencja jest a i zmienić system też łatwo - bo nikony są wszędzie.. nie wiem czemu lepiej traktowani są użytkownicy drukarek za parę stówek niż sprzętu za tysiące złotych.. kiedyś jak ktoś ze znajomych pytał co kupić to bez zastanowienia mówiłem Canon - a teraz już taki pewny nie jestem..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    nie wiem czemu lepiej traktowani są użytkownicy drukarek za parę stówek
    Bo każdy powiat sobie taką kupi bo... kosztuje parę stówek a szpan jest... tatusiów z eL-woreczkiem za 50k na komunii już jakby mniej

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    kiedyś jak ktoś ze znajomych pytał co kupić to bez zastanowienia mówiłem Canon - a teraz już taki pewny nie jestem..
    Nieprawda, pewnie polecałbyś Nikona gdyby nie sentyment do statycznych portretów z 5D/135L

Obiektywnie to trzeba by było spojrzeć tak jak na procki: za ile pln masz gotowy zestaw, który cię interesuje, np. D700, 14-24, 24-70, 200/2, 200-400, 500.
    the silence is deafening

Strona 5 z 20 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów