Pokaż wyniki od 1 do 10 z 194

Wątek: Canon Polska - opinie i wnioski użytkowników CB

Mieszany widok

Uzależniony

Domyślnie

Pani Magdo.
    Dziekujemy za odpowiedź i doceniamy chęć współpracy z forum Canona. prosimy jednak o konkrety bo piękne słowa już wielokrotnie padały na prezentacjach firmy canon i dobrnęliśmy do miejsca w którym niżej upaść już cieżko.

Pozwolę sobie zadac dodatkowe pytanie.
    1. czy mamy rozumieć że zamówienia złożone na mkII w roku 2008 bedę zrealizowane do kwietnia 2009? czy to jednak nie lekka przesada?
    pominę już podwyżki wprowadzone równolegle z wstrzymaniem dystrybucji bo to temat zapalny a awantury tu nie chcemy ale zwracam uwagęże problem z zaopatrzeniem nie dotyczy tylko 5d mkII. brakuje praktycznie wszystkiego a sprzedaż marki Canon w sklepach sprowadza sie do kilku pudełek na witrynie w kącie sklepu. naprawdę zachęcam PAnią do odwiedzenia kilku centrów handlowych aby przekonać sie że tak własnie to wyglada.

2. co do serwisu Canona. gdyby brakowało rąk do rozbiórki tego tworu to forumowicze chętnie sie stawią na Żytnią osobiście . conajmniej parę setek uzytkownikóe Canona którzy zostali potrktowani w tej instytucji w taki a nie inny sposób.. Jakby trzeba było to jakiś buldożer też sie znajdzie aby gruntownie przeprowadzić usprawnienie działania "serwisu".
    poprostu czasem usprawnić sie nie da. zbyt duży opór materii. trzeba zbudować od nowa. DLa Pani serwis to nowy temat. dla użytkowników Canona to nieustający problem od zawsze.

3. cięzko zrozumieć jaki związek ma niewystawianie sie na targach foto z reaktywacją serwisu. Czy aż takie problemy finansowe przeżywa Canon? tak jak napisał Cichy. takie dylematy może mieć mały sklepik osiedlowy . od Canon Polska wymaga sie więcej.

Pozdrawiam serdecznie
    Ostatnio edytowane przez Canion ; 03-02-2009 o 15:05

Magda_Lokajczyk
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Canion Zobacz posta
    piękne słowa już wielokrotnie padały na prezentacjach firmy canon i dobrnęliśmy do miejsca w którym niżej upaść już cieżko.

3. cięzko zrozumieć jaki związek ma niewystawianie sie na targach foto z reaktywacją serwisu. Czy aż takie problemy finansowe przeżywa Canon? tak jak napisał Cichy. takie dylematy może mieć mały sklepik osiedlowy . od Canon Polska wymaga sie więcej.
    Skoro dobrnęliśmy "do miejsca w którym już niżej upaść nie można", to proszę sobie wyobrazić ile rzeczy jest do zrobienia (z budżetem na pół roku, a do nadrobienia jest ostatnich kilka lat).

Tak jak pisałam kryzys jest sytuacją, w której budżety są ograniczane w celu posiadania rezerw. Nie są to budżety sklepiku osiedlowego, ale chcąc dać Państwu szybciej satysfakcję z szykowanych zmian wolę zaintestować te 100-150 tys zł (które przeznaczone by były na Targi) w np. backup'owy sprzęt na wypadek serwisowania Państwa narzędzia pracy (aparatu).

Nie chcę mówić o szczegółach, bo właśnie nie chcę, żeby były to "piękne słowa, które wielokrotnie padały" ze strony Canona. Poinformuję o efektach, ale proszę o cierpliwość, gdyż wszelkie zmianywymagają czasu i budżetu.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Pozwolę sobie zadac dodatkowe pytanie.
    1. czy mamy rozumieć że zamówienia złożone na mkII w roku 2008 bedę zrealizowane do kwietnia 2009? czy to jednak nie lekka przesada?
    pominę już podwyżki wprowadzone równolegle z wstrzymaniem dystrybucji bo to temat zapalny a awantury tu nie chcemy ale zwracam uwagęże problem z zaopatrzeniem nie dotyczy tylko 5d mkII. brakuje praktycznie wszystkiego a sprzedaż marki Canon w sklepach sprowadza sie do kilku pudełek na witrynie w kącie sklepu. naprawdę zachęcam PAnią do odwiedzenia kilku centrów handlowych aby przekonać sie że tak własnie to wyglada.
    Przepraszam, że cytuję zazwyczaj ostatnie posty, ale mam na myśli odpowiedź również tym, którzy poruszali ten sam temat wcześniej.

Rzeczywiście obecność produktów Canon w sklepach nie jest powalająca, i to jest również kwestia, która będzie usprawniana. Za każdym razem kiedy jestem w sklepach, szczególnie tych sieciowych, sprawdzam obecność produktów Canon na półkach. Wiem jak wygląda sytuacja.

Wracając do 5D Mark II to do konca lutego będzie zrealizowana połowa zamówień, a do kwietnia pozostała część.

Przepraszam obowiązki w tym momencie mnie wzywają, ale wrócę i dokończę poruszone w tym punkcie kwestie

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Magda_Lokajczyk ; 03-02-2009 o 15:43 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Magda_Lokajczyk Zobacz posta
    wolę zaintestować te 100-150 tys zł (które przeznaczone by były na Targi) (...)
    Wedle mojej wiedzy budżet kilkukrotnie niższy pozwoliłby na zorganizowanie całkiem przyzwoitego stoiska. Kto był na Targach w Łodzi ten wie, że naprawdę dużo do szczęścia nie trzeba. No chyba, że Canon Polska wychodzi z założenia, że albo stoisko największe, albo wcale.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Początki nałogu

Domyślnie

>>Wedle mojej wiedzy budżet kilkukrotnie niższy pozwoliłby >>na zorganizowanie całkiem przyzwoitego stoiska.

A co Ty chcesz na tym stoisku pokazywac ? 5DMKII ktorego nie mozna kupic. Wystawa zniklaby pierwszego dnia :-D.
    A tak bardziej serio to pytanie, czy CP ma w ogole wplyw na dystrybucje sprzetu foto przez tzw. Centrale ?
    Od kogo np. zalezy czy w Polsce jest autoryzowana siec sklepow czy nie ? Albo porzadny dystrybutor ? CP to najpierw powinno przekonac Centrale, ze jest taki kraj Polska, gdzie ludzie nie tylko drukuja, ale tez robia zdjecia.
    Pytanie tylko czy w czasach kryzysu ktos wyda na to 1 EUR.

Uzależniony

Domyślnie

Pozwolę sobie zaapelować. Dajmy Pani MAgdzie szansę. Już sam fakt że jest tu na forum świadczy o tym że to osoba zdecydowana i gotowa na dzialania. napewno zdaje sobie sprawe jak nisko stoczyła sie dystrybucja działu foto canona i jak wielkie gromy posypią sie z naszej strony. i choć dziwi mnie fakt że bywając w centrach handlowych i jednocześnie pracując w PR Canon Polska Pani mAgda nie zauważyła jak canon oddaje rynek zółtym i pomarańczowym to jednak dajmy Pani Magdzie chwilę. Czy coś sie zmieni w serwisie i dystrybucji? Oby. ale nikt nie bedzie czekał na to kolejne miesiące. potrzebne są zdecydowane działania. Internet to potęzne narzędzie PR. sukcesy (wiem,wiem, brak) i porażki CP rozchodzą sie szybciej wśród userów niz dokumenty na biurku Prezesa CP.

mówiąc brutalnie. Kredyt zaufania jest ale ...teraz żadna ściema juz nie przejdzie. zbyt dużo złego sie stało. Czas na zmiany
    Ostatnio edytowane przez Canion ; 03-02-2009 o 16:57

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Pozwolę sobie zaapelować. Dajmy Pani MAgdzie szansę. Już sam fakt że jest tu na forum świadczy o tym że to osoba zdecydowana i gotowa na dzialania. napewno zdaje sobie sprawe jak nisko stoczyła sie dystrybucja działu foto canona i jak wielkie gromy posypią sie z naszej strony. i choć dziwi mnie fakt że bywając w centrach handlowych i jednocześnie pracując w PR Canon Polska Pani mAgda nie zauważyła jak canon oddaje rynek zółtym i pomarańczowym to jednak dajmy Pani Magdzie chwilę. Czy coś sie zmieni w serwisie i dystrybucji? Oby. ale nikt nie bedzie czekał na to kolejne miesiące. potrzebne są zdecydowane działania. Internet to potęzne narzędzie PR. sukcesy (wiem,wiem, brak) i porażki CP rozchodzą sie szybciej wśród userów niz dokumenty na biurku Prezesa CP.

mówiąc brutalnie. Kredyt zaufania jest ale ...teraz żadna ściema juz nie przejdzie. zbyt dużo złego sie stało. Czas na zmiany
    Nic mnie to nie obchodzi, co ma na biurku prezes CP.

Mówisz, zeby dac spokój dziewczynie z canona?
    I jeszcze zeby nosic na rekach za to, ze czyta forum uzytkowników sprzetu, który sprzedaje?
    OK
    W takim razie mam pytanie.
    Kiedy Canon Polska w ramach dbania o klienta i robienia dobrego PiAru da prowadzącym to forum C O K O L W I E K do sprawdzenia, zbadania, przetestowania?
    A moze, gdy ekipa sie skrzyknie na forumowa akcje strzelania fot na temat, jakies nowosci do przetestowania i opisania?
    Ot tak, kurtuazyjnie, zebysmy jak te male pudelki mieli cien wrazenia, ze canon zyjacy z naszych pieniedzy, czesto odebranych sobie z wielkim trudem, pamieta o nas i rzuci czasem jakis ochlap.
    Przypominam, ze jak na razie nawet instrukcji po polsku z netu nie mozna sciagnac (uprzejmie prosze o nie pisanie, ze WRESZCIE mozna znalesc do 5dmkII i 50d).
    Maly budzet? Jaki Budzet! Kryzys?
    Bajki

PS.: A propos targów MacGyver ma 100% racji.

Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pet1154 Zobacz posta
    Kiedy Canon Polska w ramach dbania o klienta i robienia dobrego PiAru da prowadzącym to forum C O K O L W I E K do sprawdzenia, zbadania, przetestowania?
    To już jej absurd, jak sobei wyobrażasz, ze ktos da bandzie milosnikow marki sprzet do testowania tylko dlatego ze jest to zgromadzenie fanboyow? Forum samochodowe nie dostaje aut do testowania itp. Gdyby to byl portal/serwis to moze sprawa bylaby inna, teraz przesadzasz.
    Nikon D80 | Canon Powershot A610

Magda_Lokajczyk
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pet1154 Zobacz posta
    Nic mnie to nie obchodzi, co ma na biurku prezes CP.

Mówisz, zeby dac spokój dziewczynie z canona?
    I jeszcze zeby nosic na rekach za to, ze czyta forum uzytkowników sprzetu, który sprzedaje?
    OK
    W takim razie mam pytanie.
    A moze, gdy ekipa sie skrzyknie na forumowa akcje strzelania fot na temat, jakies nowosci do przetestowania i opisania?
    Ot tak, kurtuazyjnie, zebysmy jak te male pudelki mieli cien wrazenia, ze canon zyjacy z naszych pieniedzy, czesto odebranych sobie z wielkim trudem, pamieta o nas i rzuci czasem jakis ochlap.
    Przypominam, ze jak na razie nawet instrukcji po polsku z netu nie mozna sciagnac (uprzejmie prosze o nie pisanie, ze WRESZCIE mozna znalesc do 5dmkII i 50d).
    Maly budzet? Jaki Budzet! Kryzys?
    Bajki

PS.: A propos targów MacGyver ma 100% racji.
    Bardzo dziękuje za głosy proszące o danie mi czasu, gdyż w 1 dzień nie uda mi się nadrobić braków powstałych przez szereg lat. Wiem też, że nie każdemu będzie chciało się czekać, tym bardziej, że na razie są to tylko słowa, ale postaram sie, aby efekty były jak najszybciej widoczne.

Póki co podjęłam działania w celu usprawnienia strony Canon Polska, tak aby była ona przydatnym dla Państwa narzędziem zdobywania informacji o produktach, akcesoriach oraz punktach sprzedaży. Czekam na realizację zgłoszonych przeze mnie uwag.

Mówiąc o zmianach które mają nastąpić rozmumiem ulepszenia Serwisu (CPS), rozbudowanie siatki Pro-dealerów (tymczasem polecam internetowy sklep Pstryk.pl), ulepszenie strony internetowej oraz współpracę z Państwem. Zajmując się PRem posiadam sprzęt do wypożyczeń dla dziennikarzy, którzy testują sprzęt do publikacji (są to głównie tytuły fotograficzne: prasa i on-line). Nie widzę przeciwskazań, aby użyć tego sprzętu podczas spotkań z Państwem. Byłam już na spotkaniu z właścicielem forum Canon-Board i bardzo chętnie zaangażuję się zarówno w Państwa inicjatywy, jak i zaproszę do inicjatyw ze strony Canon Polska.

Targi rzeczywiście są lekkim przeżytkiem, stąd decyzja o rozwijaniu w zamian innych gałęzi działalności CP (ale skierowanych na Photo). Nie wiem czy Państwo zauważyli, że Nikon już od 2 lat nie jest obecny na targach - jedynie przez swojego Pro-dealera.

W kwestii instrukcji - na stronie Canon Polska istnieje link "Pobierz oprogamowanie", który kieruje do strony: http://software.canon-europe.com/
    po wybraniu poszukiwanego produktu należy wybrać system operacyjny komputera oraz język w jakim instrukcja/oprogramowanie powinna być (już widziałam w postach, że strona ta nie jest Państwu obca).
    Nadal niestety jest tak, że nie wszystkie produkty posiadają polską instrukcję, ale warto zajrzeć zanim zacznie się szukać na forum lub w internecie.
    Oczywiście będę dążyła do tego, aby wszystkie produkty posiadały na tej stronie polskie instrukcje obsługi oraz żeby sama strona była w języku polskim.

Kwestię budżetu i kryzysu może rzeczywiście zachowam dla siebie, nie powinno to dotyczyć użytkownika sprzętu. Nie wiem kto puścił tę "bajkę" o światowym kryzysie, ale znacznie mi utrudnił tym pracę

P.S. Nie jestem tutaj po to żeby "być noszona na rękach". Z marką Canon związałam się emocjonalnie na długo zanim zaczęłam pracować w Canon Polska. Przyszłam do tej firmy, z myślą zmiany jej wizerunku i działania na lepsze. Moja nadzieja w tym, że uda mi się to osiągnąć.

Tymczasem pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów