Witam serdecznie,
dziękuję bardzo za okazany w postach kredyt zaufania. Zrobię wszystko co w mojej mocy, żeby Państwa nie zawieść :-D
W pracy rzeczywiście oprócz działu Photo-Video zajmuję się działem OPP, czyli peryferiami komputerowymi tj. drukarki atramentowe, laserowe, skanery, kalkulatory, projektory itd., itd. Obiecuję natomiast wchodzić na forum tak często jak to będzie możliwe. A utworzenie oddzielnego działu "Canon Polska" ułatwiłoby mi monitorowanie postów skierowanych bezpośrednio do nas/mnie.
Jako pierszy postanowiłam zacytować ostatni z postów, gdyż zawiera on w sobie wiele prawdy. Nie chciałam poruszać tego tematu w moim pierszym poście tłumacząc dotychczasowe działania (bądź brak działań, jeśli tak będzie lepiej brzmiało) Canon Polska, gdyż jest to sprawa wewnętrznej struktury firmy i nie powinno to odbijać się na użytkowniku.
Jednak prawdą jest, że działania Canon Polska w dużej mierze zależą od strategii Canon Europa. Produkty firmy Canon zamawiane są przez polskich dystrybutorów (z którymi współpracujemy) bezpośrednio z Centrali, stąd rzeczywiście my jako Canon Polska nie mamy wpływu na dostępność bądź niedostępność sprzętu.
Sytuacja z 5D Mark II nie dotyczy jedynie Polski, sami Państwo pisali o absurdalnie wysokich cenach tego modelu w USA, które są skutkiem niedostępności produktu. Problem polega na zbyt dużym zapotrzebowaniu względem możliwości produkcji. Konsultowałam ten problem z kolegą i do kwietnia 2009 sytuacja powinna się unormować (tzn. do kwietnia zostaną zrealizowane wszystkie zamówienia - listy o których Państwo wspominali).
Jeśli chodzi o kwestię Serwisu, to jest to bardzo ważny punkt strategii Canon Polska na 2009 rok i dalsze lata. Nie mogę w tym momencie podzielić się z Państwem szczegółami, gdyż plany te wymagają jeszcze akceptacji Canon Europa. Jak tylko będę miała dobre wieści, na pewno podzielę się nimi z Państwem.
Zaraz po moim pierwszym poście padło pytanie czy Canon będzie obecny w tym roku na Targach w Łodzi. W dobie kryzysu, przed którym firmy bronią się ograniczając budżety (czyt. czyniąc oszczędności), raczej nie będziemy w tym roku obecni. Mając do wyboru inwestycję w Targi, albo usprawnienie działania Serwisu, wybiorę to drugie :-) Mam nadzieję, że spotka się to ze zrozumieniem z państwa strony.
Z pozdrowieniami
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Będę miała na uwadze tą kwestię porządkując sprawy z Serwisem.