Strona 12 z 20 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 194

Wątek: Canon Polska - opinie i wnioski użytkowników CB

Dopiero zaczyna Awatar vietcargo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Osobiście nie miałem "okazji" korzystać z serwisu Canona jak na razie, może to i lepiej. Jednak dziwi mnie tak jak paru innych użytkowników sytuacja z gablotami w sklepach.

Gdy kupowałem swoją 450D w Fotojokerze, to oprócz mojej puszki była 40D, lampa Speedlite 430EX II oraz dwa obiektywy - EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS i EF 50mm f/1.8. Zaiste znakomity wybór. Pomijam "fachową" obsługę polecającą lustrzanki Sony, a na pytanie na temat funkcjonowania aparatu odsyłającą mnie do serwisu Canona. Czy Fotojoker ma status Pro-Dealera?
    Ostatnio edytowane przez vietcargo ; 14-02-2009 o 15:43

Bywalec Awatar jar14
    Miasto
    Domanowice-Wrocław

Domyślnie

w ostatnim tygodniu mój kumpel chciał kupić lustrzanke doradziłem mu canona oczywiście i on też myślał o tym. wybór padł na 1000d lecz we wrocławiu był nie do kupienia w mm w fotojokerze i innych sklepach co dają na raty. i sorry kupił alfe bo przyszedł do sklepu wybrał model pomacał szkła i lampe dobrał sobie co chciał i wyszedł. o canona trzeba było dzwonić szukać i tak ciężko i tak odpadł następny klient.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Mnie w Fotojokerze spotkała taka sytuacja: poprosiłem o możliwość podłączenia na próbę do mojego body jednego z obiektywów Canona. Poinformowano mnie, że jest to niemożliwe motywując to faktem, że mogą zostać jakieś ślady na mocowaniu body-szkło, a następny potencjalny klient chcący kupić to szkło nie może zauważyć jakichkolwiek śladów jego użytkowania. Z kolei zaproponowano mi przymierzenie do dowolnego korpusu Sony dowolnego szkła - wytłumaczono mi, że są to egzemplarze testowe i mogę się nimi bawić do woli. Pomijam już fakty:
    1. sprzedawca był ubrany w koszulkę z logo Sony
    2. sprzedawczyni nie wiem jaką miała koszulkę, gdyż stała do mnie odwrócona tyłem. Na plecach miała jednak założoną chustę koloru pomarańczowego z czarnym napisem Sony
    Sprzedawca w namiętny sposób wciskał mi sprzęt Sony - dodaję do tego, że regał z produktami tej firmy był bardzo bogato wyposażony. Obok był Nikon - w sumie też nawet nawet. A obok stał trzeci (w sumie nie rzucający się w oczy) regał z ekspozycją Canona. Na tle tych dwóch obok wyglądał gorzej niż mizernie. Reasumując producent jak chce, to może wprowadzić do danej sieci sklepów promocję swoich wyrobów - co było promowane to było już widać chwilę po zerknięciu na sprzedawcę. Przykład ten podaję dla CP jako godny do naśladowania Trochę poszedłem do MM chcąc obejrzeć interesujący mnie obiektyw. A tam sprzedawca mnie poinformował, że oprócz paru aparatów Canona nie mają w sprzedaży "luzem" żadnych obiektywów m-ki Canon, gdyż firma ta nie współpracuje z nimi w tym zakresie - dodaję, że szkła innych firm mieli w swojej ofercie. Wtedy już naprawdę wróciłem do domu. Sądzę, że w w/w opisanym temacie CP ma "coś" do zrobienia
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Pełne uzależnienie Awatar canis_lupus
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Własnie przeczytałem cały wątek i jedyne co mogę sądzić co Pani Magda teraz zrobi to po prostu nas oleje. Ja bym tak przynajmniej zrobił. Pani Magda wykazała się zainteresowaniem i chęcią współpracy której tutaj nikt w zasadzie nie podjął. Dostała za to całą masę postów z przepychankami dzieci w piaskownicy. Szkoda że tak wyszło bo mogło się w końcu coś zmienić, niestety niektórzy nie potrafia tego docenić. Z mojej strony EOT.
    "I love You Cię" Różyczko...
    Galeria ,
    Druga galeria,

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez canis_lupus Zobacz posta
    Własnie przeczytałem cały wątek i jedyne co mogę sądzić co Pani Magda teraz zrobi to po prostu nas oleje. Ja bym tak przynajmniej zrobił. Pani Magda wykazała się zainteresowaniem i chęcią współpracy której tutaj nikt w zasadzie nie podjął. Dostała za to całą masę postów z przepychankami dzieci w piaskownicy. Szkoda że tak wyszło bo mogło się w końcu coś zmienić, niestety niektórzy nie potrafia tego docenić. Z mojej strony EOT.
    Masz trochę racji co do przepychanek słownych niektórych osób :sad: Jednak fakt, że wątek ten zrobił się "ścianą płaczu" nie wynika z pesymistyczno-melancholijnych nastrojów i humorów forumowiczów a z sytuacji, jaka na naszym podwórku panuje z powodu antycanonowskiej polityki CP Biorąc pod uwagę sytuację na innych (bliskich) europejskich rynkach, to nie można mieć żalu do Canon Europa o taką sytuację w naszym kraju
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Bronekc1
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez canis_lupus Zobacz posta
    Z całym szacunkiem dla Ciebie i Pani Magdy muszę stwierdzić że powyższe opinie wyrażają konsumenci których zadaniem nie jest praca nad poprawą wizerunku lub funkcjonowaniem CP.
    Ja też należę do grona ludzi którzy zostali zawiedzeni przez CP ale zamiast wylewać swoje żale w pampersa który ma nieograniczoną pojemność wolę robić zdjęcia tym co mam, a w perspektywie braku poprawy przymierzyć się do zmiany systemu.

Początki nałogu
    Miasto
    gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jago Zobacz posta
    Z kolei zaproponowano mi przymierzenie do dowolnego korpusu Sony dowolnego szkła - wytłumaczono mi, że są to egzemplarze testowe i mogę się nimi bawić do woli. Pomijam już fakty:
    1. sprzedawca był ubrany w koszulkę z logo Sony
    2. sprzedawczyni nie wiem jaką miała koszulkę, gdyż stała do mnie odwrócona tyłem. Na plecach miała jednak założoną chustę koloru pomarańczowego z czarnym napisem Sony
    Sprzedawca w namiętny sposób wciskał mi sprzęt Sony - dodaję do tego, że regał z produktami tej firmy był bardzo bogato wyposażony.
    Całkiem możliwe, że im się to opłaca. Nie znam ich wyników finansowych tak że mogę sobie tylko gdybać. Ale była kiedyś w Polsce taka firma Daewoo. Wprowadzili promocję, o której mogli tylko marzyć klienci innych firm. Przez 3 lata darmowy serwis - bezpłatna wymiana wszystkich elementów, za które każdy inny płaci (oleje, świece, paski itp). Promocja piękna, ale jakoś nie sprawiła, że wszyscy przesiedli się na lanosy. A jak firma skończyła finansowo to każdy wie.
    Taka dość agresywna polityka Sony może wynikać z tego, że firma dobrze wie, że ma bardzo słabą opinię wśród użytkowników sprzętu foto i próbują jakoś zaistnieć, być może przynosi im to nawet stratę finansową. Niby wszędzie pełno Sony, ale żaden z moich znajomych nie ma sprzętu foto tej firmy. Za to Canonów i Nikonów dostatek .

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pjakusz Zobacz posta
    być może przynosi im to nawet stratę finansową. Niby wszędzie pełno Sony, ale żaden z moich znajomych nie ma sprzętu foto tej firmy. Za to Canonów i Nikonów dostatek .

produkcja sprzętu foto to jeszcze mniejszy % u sony niż u canona.

nawet jak do foto dokładaja to globalnie wychodzą na plus.

wcale nie zdziwiłbym się jakby połowe firm elektronicznych należała do sony ( tylko zachowała nazwe ) a kolejne 25 % zostanie wchłonięte w najbliższym czasie

Sony w elektronice to takie GM w motoryzacji

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

A ja rok temu w EuroAGD, kupując Canonierkę 350d, mogłem sobie ją chwilę pomacać, pstryknąć kilka testowych fotek i zajrzeć do instrukcji... Podobnie jesienią, gdy rozglądałem się za zoomem do niej, w trzech różnych sklepach na terenie Warszawy mogłem zapiąć szkła do aparatu i pstryknąć kilka fotek. W sumie kupiłem to co kupiłem w jednym ze sklepów wymienionych przez MAgdę jako współpracujących i nikt nigdzie, poza Fotojokerem, nie robił mi problemów. Ale może mój wygląd przypominający świętego Mikołaja spowodował, ze sprzedawcy nie chcieli ze mną zadzierać, a obsługa Fotojokera ma tyle na sumieniu, że i tak nie liczyła na nic lepszego niż rózgę pod choinką?
    Acha! Naprawa gwarancyjna lampki błyskowej trwała na Żytniej tyle ile powinna i aparat nie utracił przez nią swoich funkcji użytkowych.
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mc_iek Zobacz posta
    Ale może mój wygląd przypominający świętego Mikołaja spowodował, ze sprzedawcy nie chcieli ze mną zadzierać,...
    :-D. dobre...

Masz rację. ja również do tej pory robiłem zakupy w jednym z wymienionych sklepów. zresztą nie tylko canony, aparaty innych marek również. niestety mniej wiecej od listopada sytuacja stanęła na głowie i zakupy przypominają "polowanie". Efekt taki, że łatwiej przy okazji wyjazdów do USA kupić sobie tam potrzebny sprzęt a nie pojść normalnie do sklepu w pl i kupić to co potrzebne. my musimy kombinować a i sklepy w dłuższej perspektywie tracą na takiej sytuacji. to nie jest normalna sytuacja. Pytanie tylko czy CP stara sie z tym coś zrobić.
    Ostatnio edytowane przez Canion ; 15-02-2009 o 01:33

Strona 12 z 20 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów