Strona 10 z 20 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 194

Wątek: Canon Polska - opinie i wnioski użytkowników CB

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Panowie miejcie litość, nie od razu Kraków zbudowano - widać że coś się mocno zmienia na plus - przecież przez ostatnie kilka lat CP nawet na listy nie odpisywał a to forum delikatnie mówiąc ignorowano. A nagle w ciągu dwóch tygodni wymagacie gruszek na wierzbie, miejcie litość.

Więcej spokoju, dystansu, mniej emocji - ten wątek i tak jest już wyjątkowo frustrujący.

Domyślnie

Witam Pani Magdo!

Życzę wytrwałości. Wielu tutaj ma naprawdę przykre doznania z CP i całą otoczką i stąd ta popędliwość i chęć natychmiastowych zmian. Cóż, tak sobie CP zapracowało dostępnością, serwisem, gwarancją... Ale ja jestem jak najbardziej z Panią. Wiem, jak to działa w dużych firmach, gdzie hierarchia jest znacznie rozbudowana. Dziękuję za zainteresowanie. To bardzo miły gest z Pani strony i myślę, że z czasem będzie Pani łatwiej. Serdecznie pozdrawiam.

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JackC Zobacz posta
    nie rozwiązuje problemów z dostępnością sprzętu.
    ale mówimy o dostępności sprzętu w sklepach czy w magazynach canona?
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Z Macgyverem trochę poprzestawialiśmy wątki dotyczące CP.

Konkretne sprawy przeniosłem tu http://canon-board.info/showthread.php?t=43777 żeby były bardziej widoczne.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Bywalec Awatar My Nick
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cos jakos temat umarł a myślałem, że będzie tasiemiec. Ja napiszę tak: generalnie zgadzam się z przedmówcami. Widziałem sklepy i małe sklepiki w UE i nie wierzyłem,że to wszystko może być w jednym miejscu. Ktoś wcześniej zaproponował jeden lub parę punktów w kraju gdzie był by pełen asortyment, a jeszcze jak by była możliwość w nich umówienia się wcześniej że przyjadę przywiozę aparat do czyszczenia czy kalibracji "w jeden dzień" no to bajka. Każdy gdzieś tam jeździ i bywa to dotarł by do takiego punktu bo rozumiem że nie powstaną w każdym mieście wojewódzkim. Co do serwisu to nic nie mam bo nie musiałem nic załatwiać ale byłem w Czechach i zostałem obsłużony w powiedzmy w punkcie patronackim Canona. Szybko miło i tanio.
    Canon EOS 400D Canon 17-55 f2,8 IS USM Canon 70-200 f2,8

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

.......Widziałem sklepy i małe sklepiki w UE i nie wierzyłem,że to wszystko może być w jednym miejscu........

Skoro może być tak gdzieś indziej, to czemu nie może być tak u nas Rzeczywiście CP ma wiele do zrobienia w naszym kraju
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez My Nick Zobacz posta
    Widziałem sklepy i małe sklepiki w UE i nie wierzyłem,że to wszystko może być w jednym miejscu.
    Hmmm tylko jak zmusić prywatnych przedsiębiorców - właścicieli sklepów, żeby trzymali w sklepie - na półkach?
    jak ich zmusić żeby udostępniali go każdemu kto chce go "pomacać", wiedząc że większość osób w tym wielu uczestników tegoż forum nie będzie chciała kupić takiego "wystawowego" egzemplarza.
    Znam kilka sklepów gdzie bardzo drogi sprzęt jest dostępny, ale nie widać go na półkach bo jak tłumaczą sprzedawcy każdy będzie chciał pomacać, wypróbować ale już kupić takiego "macanego" to nie chcą, chcą kupić tylko taki który nigdy z pudełka nie był wyciągany.
    Jest tu pewne rozchwianie również wśród użytkowników tego forum, co często widać w postach. Z jednej strony chcielibyście kupować sprzęt którego nikt nigdy nie dotykał, po raz pierwszy wyciągnięty z pudełka a z drugiej chcielibyście mieć możliwość wypróbowania wszystkiego. Chcielibyście kupić sprzęt nie wyciągany z pudełka i takiego z wystawy nie chcecie ale psioczycie na to że na wystawie nie ma sprzętu.
    Wielu też chciałoby wypróbować taki obiektyw/aparat w sklepie nawet nie mając zamiaru kupować go w tym sklepie. Wielu idzie do sklepu nie z zamiarem zakupu tylko po to żeby wypróbować a potem kupić np. na allegro lub od TIPa.
    Powołanie na UE jest bardzo fajne tyle tylko że moim zdaniem tam jakieś 80% osób idzie do sklepu po to żeby kupić a u nas 80% idzie po to żeby "pomacać" a potem kupić na allegro lub ściągnąć z USA. (oczywiście przesadzam i nie jest to poparte żadnymi badaniami - tylko tym co słyszę od niektórych osób mających sklepy foto)
    Moim zdaniem gdyby canon zrobił kilka sklepów firmowych gdzie byłoby wszystko to w krótkim czasie musiałby je zamknąć bo mimo setek tysięcy odwiedzających i zapoznających się ze sprzętem, sprzedaż byłaby minimalna, a większość wychodzących z tych sklepów (w tym również użytkownicy tego forum) po wyjściu ze sklepu złożyłaby zamówienie u TIPa lub rozpoczęła poszukiwania na allegro byle tylko zapłacić o 0,1% taniej.
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

............Moim zdaniem gdyby canon zrobił kilka sklepów firmowych gdzie byłoby wszystko to w krótkim czasie musiałby je zamknąć bo mimo setek tysięcy odwiedzających i zapoznających się ze sprzętem, sprzedaż byłaby minimalna, a większość wychodzących z tych sklepów (w tym również użytkownicy tego forum) po wyjściu ze sklepu złożyłaby zamówienie u TIPa lub rozpoczęła poszukiwania na allegro byle tylko zapłacić o 0,1% taniej.........

Z reguły w sklepach firmowych jest taniej niż u konkurencji. Niech zrobią chociaż jeden taki sklep firmowy, a sprzedaż w nim będą mieć gwarantowaną. Zmusi to też innych sprzedawców do zastanowienia się nad własnymi marżami
    A jeśli chodzi o ekspozycję sklepu, to wcale nie musi być ona na sprzedaż - zresztą takiego "półkownika" można sprzedać nawet po kilkuletnim leżakowaniu za odpowiednio niższą cenę. Najlepiej brać dobry przykład z innych i skoro gdzieś tam w świecie można coś takiego dobrego dla klienta i promowania własnej marki zrobić, to dlaczego nie wprowadzić tego czegoś na nasz rynek krajowy.
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Nie ma co wymagać rzeczy niewykonalnych. Trzeba się cieszyć że pierwszy raz od lat ktoś się nami interesuje - a nie co chwile zniechęcać kobietę dziwnymi komentarzami(via połowa wątku), ja już dawno bym trzasnął drzwiami i więcej tu nie wracał .

Btw - Pani Magda pracuje w marketingu to raz. Nawet gdyby pracowała w dziale handlowym to co oni miała by zrobić z ograniczona mocą produkcyjna canona? Fabrykę wybudować?

Z canonem sx1 tez przez długi czas był problem, fabryka od cmosow przeciążona podobno jest i nic nie poradzimy. Czas jest jedynym lekarstwem bo budowa nowego centrum produkcyjnego została przecież wstrzymana z powodu kryzysu

Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Generalnie na forum ton wypowiedzi wobec Pani Magdy jest bardzo roszczeniowy. Po latach stagnacji przychodzi kobieta która chce coś zmienić a nagle zalewa ją fala komentarzy(tu i w wątku o serwisie) które trudno uznać za przychylne(mniej więcej - "JA CHCĘ! MA BYĆ ZROBIONE! JUŻ, TU I TERAZ!!") - można się zniechęcić.

Cierpliwości ludzie, spokoju też więcej - powtarzam się ale nie od razu Kraków zbudowano...
    Ostatnio edytowane przez wojkij ; 13-02-2009 o 15:56

Strona 10 z 20 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów