Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 53

Wątek: 4 GB RAMu vs. Vista 32 bit i PS

Bywalec Awatar mancat
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Dla mnie wśród produktów Microsoftu nie ma alternatywy dla Visty, tak samo zresztą Vista nie jest alternatywa dla np. XP. Po prostu Vista jest z gruntu niedopracowana, choć teraz udało się programistom poskładać ten system do kupy.

Inne systemy linuxy czy Apple OS w moim przypadku nie są altenatywą. Raz, że lubie sobie pograć dwa, że używam 3D Maxa. W obydwu przypadkach uruchamianie tego typu aplikacji na systemach nie-windowsowych wiąże się z kombinowaniem.

Nie pozostaje nic innego jak czekac na Win 7.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez banan82 Zobacz posta
    czemu sie z ta Vista meczycie. Sa inne alternatywy systemow
    Bo chcę mieć uniwersalny system obsługujący z minimalną ilością problemów 8GB RAM. Uniwersalny = głównie obróbka zdjęć do 16bit TIFF w PS CS (Linuxy sie wykładają), obsługa dowolnej gry komputerowej, szczególnie z DirectX 10 (Linuxy i Maci wymiękają), multimedia (tu żaden system nie wymięka).
    Co do bezproblemowości to jednak Vista 64 jest mimo wszystko mniej problemowa niż XP 64. Więc tu masz odpowiedź na pytanie czemu się z tą Vistą męczą co niektórzy i proszę nie kontynuować dyskusji w kierunku "Windows vs pozostałe systemy (szczególnie Mac)".
    Do agitacji do Maca służą inne wątki .

Uzależniony
    Miasto
    Koszalin i okolice

Domyślnie

A właśnie że każdy użytkownik legalnego Windows Vista Home Basic, Home Premium lub Business mogą zamówić lub zainstalować Vistę w wersji 64 bit na tym samym kluczu co 32bit. dokładne informacje na stronach Microsoftu.

Bywalec Awatar mancat
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez scooter Zobacz posta
    [...]dokładne informacje na stronach Microsoftu.
    Czy mógłbyś podać jakiś odnośnik potwierdzajacy tę informację? Ja szukałem, nie dość dokładnie przyznaję, ale nawet na cień tego nie natrafiłem...

Swoją drogą, tak jak wieść niosła, po zainstalowaniu nowego ramu, Vista wykrywa 4GB, ale używa 3198MB (wg. menedżera zadań). Tak więc cudu nie ma :-)
    Ostatnio edytowane przez mancat ; 16-02-2009 o 22:04

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Domyślnie

Vitez - tak dla scislosci, wiekszosc CS chodzi pod Linuxem Na najnowszym Wine 1.0. Nie bawie sie osobiscie bo jade na Gimpie ale jest to mozliwe.

EOT
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Domyślnie

Sam używam Ultimate 64 bit i nic mi się nie gryzie z niczym, może to wina procka i MB, może to ma znaczenie. U siebie mam 8 GB Ram i mam święty spokój, szczególnie przy obecnych cenach Ram-u. Czy wykorzystuje to wszystko pewnie nie zawsze i nie w 100% ale jak to już ktoś powiedział: "lepiej więcej niż mniej"
    pozdrawiam
    "kto nie był buntownikiem za młodu, ten umrze świnią na starość..."

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Vitez - tak dla scislosci, wiekszosc CS chodzi pod Linuxem Na najnowszym Wine 1.0. Nie bawie sie osobiscie bo jade na Gimpie ale jest to mozliwe.

EOT
    Słowo-klucz w mojej wypowiedzi to TIFF 16bit. Że CS chodzi pod Wine to nie wątpię.

Miasto
    Scotland

Domyślnie

wybacz ale nie rozumiem co do tego ma system skoro oprogramowanie bedzie dzialalo na innej platformie jak windows? Jak to wplywa na obrocke TIFFow, rozwiniesz to? Po prostu nie wiem nic na ten temat.
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

wybacz ale nie rozumiem co do tego ma system skoro oprogramowanie bedzie dzialalo na innej platformie jak windows? Jak to wplywa na obrocke TIFFow, rozwiniesz to? Po prostu nie wiem nic na ten temat.
    _Wydaje mi się_ że w Wine nie ma możliwości obróbki 16bitowej oraz że nie ma obsługi DX 10.
    Ktoś kto takowy zestaw posiada powinien potwierdzić lub zaprzeczyć, nie ma sensu gdybać.
    Jeśli ktoś mi na 100% potwierdzi że w Wine zarówno można bezproblemowo obrabiać 16bitowe Tiffy jak i grać w każdą grę w tym z DirectX 10 to odszczekam bezużyteczność Linuxa do moich potrzeb .

Miasto
    Scotland

Domyślnie

hehe, spoko Vitez Przetestuje i dam znac Gry chyba juz chodza ale tez pewny nie jestem
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów