Raczej tak. Stabilizacja matrycy (jak w D7D) dostawałaby już ustabilizowany obraz z obiektywu, czyli efekt taki, jakby wyprać gacie z namaczaniem i bez namaczaniaZamieszczone przez TommyTheCat
![]()
Raczej tak. Stabilizacja matrycy (jak w D7D) dostawałaby już ustabilizowany obraz z obiektywu, czyli efekt taki, jakby wyprać gacie z namaczaniem i bez namaczaniaZamieszczone przez TommyTheCat
![]()
O obiektywach wiem prawie wszystko
Hmm, ale IMHO matryca nie stabilizuje się analizując obraz, ale drgania sprzętu. I w tym wypadku sądzę, że efekt mógłby być odwrotny: obiektyw ustabilizuje obraz, a matryca go rozedrga w drugą stronęZamieszczone przez Cichy
![]()
Pewnie jak wiecie Sony dołączył do minolty lub minolta do sony - ciekawe jaki bedzie efekt - w sumie po 717, 828 okazał się bezndziejny - wiem że to nie lustrzanka ale miałem oba i na 828 srodze się zawiodłem i przesiadłem na canona
5d + L plecak
mam znajomego z d7 ale stabilizacja sie nie bawilem :P
SOny + Minolta to oznacza dobra technologie i gruba kase. rosnie konkurent dla Canona (i dobrze). o sony 828 zapomnij. tu nie o kompakty chodzi, ale o lustrzanki.Zamieszczone przez Semtex
nie wiem czy wiesz, ale to Sony zrobil matryce do nikona d2x. jezeli na rynku pojawi sie dynax d9d z taka matryca, za rozsadne pieniadze, to moze niezle namieszac![]()
Zeby DSLR takiej Kon-Min-Son namieszal to trzeba porzadne pieniadze wydac na marketing. Oprocz tego, wiekszosc juz ma jakis system, a Ci co planuja wejsc przewaznie patrza sie co maja znajomi albo co jest znane/modne/itp. Niestety ani Minolta ani Sony nie spelniaja tych warunkow.
Teoretycznie tak ale pamiętajmy iż ten rynek jest bardzo wzrostowy a nowy klient nie zawsze patrzy na parametry tylko na nazwę + ekran lcd z tyłu ( nie żartuję kiedyś czytałem co jest najważniejsze dla zwykłego klienta z USA - wielkość ekranu lcd)
Jeżeli cena będzie niezła + dodatkowe bonusy uzyteczne to kto wie - ale dla nas to oznacza iż canon będzie się musiał wysilić lub-i obniżyć ceny. Konkurencja rośnie najpierw Samsung teraz to - konsument zyskuje bo ma większy wybór.
5d + L plecak
Zamieszczone przez Polaco
Rozejrzyj sie po billboardach, reklamach w gazetach foto i komputerofoto... jak zauwazysz gdzies reklame Canona (nie reklame sklepu sprzedajacego aparaty/szkla Canona a reklame Canona jako takiego) to daj znac.
Bo ja ciagle widze tylko Konica Minolta (z D7D) , Nikona (D70 i D50) i Olympusa (E-300).
Tak wiec jesli chodzi o marketing, przynajmniej w Polsce to Canon lezy i kwiczy i jedzie tylko na opinii, renomie i recenzjach uzytkownikow ale na pewno nie na marketingu.
Marketing nie konczy sie na prasie i bilboardach, sa ciekawsze sposoby zeby zlapac klienta. Zobacz, my tez robimy reklame Canonowi, tyle ze bezplatna (chyba ze Hazan dostaje jakies super znizki i sie nie chwaliZamieszczone przez Vitez
), te wszystkie "biale lufy" na zawodach tez na swoj sposob reklamuja Canona. Z taka reklama, po co mu wiecej ?
![]()