Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Wątek: Kto po oddaniu 20d do serwisu Canona byl zadowolony z ostroscia

Uzależniony
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

ja się tylko chciałem zapytać kolegów: czy oficjalnie Canon kiedykolwiek przyznał się do jakichś problemów z ustawianiem ostrości w nienajtańszym w końcu aparacie 20D?
    czy istnieje zasadność gnania lub co gorsza - wysyłania aparatu - i wyydawania kasy czy jest to jakieś jednostkowe zjawisko?

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hekselman
    czy oficjalnie Canon kiedykolwiek przyznał się do jakichś problemów z ustawianiem ostrości w nienajtańszym w końcu aparacie 20D?
    Nie.

czy jest to jakieś jednostkowe zjawisko?
    Wg mnie tak.
    Wg ankiet tu na forum - prawie tak.
    Wg mocno uogolnionych obserwacji (kilka tysiecy przypadkow na kilka milionow sprzedanych) - rowniez tak.

Problemy z ostroscia wynikaja glownie z niedoswiadczenia uzytkownikow : uzywanie automatycznego doboru AF, zbyt krotkiej GO, AI-Focus-AF itp programow zielonych, ogladanie zdjec w 100% powiekszeniu piksel po pikselku i doszukiwanie sie nieostrosci ktorych w "normalnym" rozmiarze nie widac lub sa pomijalne.
    Przypadki fabrycznie skopanego AF wymagajacego regulacji w serwisie sa jeszcze rzadsze niz powyzsze przypadki wynikajace z pomylek uzytkownikow.

Uzależniony
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

czy to przypadkiem nie jest celowa robota? Bo ja gdybym miał serwis to chciałbym żeby przyłazili do mnie ludzie z dyskusyjnym problemem który bez ŻADNEGO nakładu finansowego (części, oprzyrządowanie) usuwałbym (hmmm....?) zarabiając kasę.Kto wie - czy nie posunąłbym się dalej napędzając koniunkturę na różnych forach dla zainteresowanych?...W końcu to nie ja wymyśliłem: pieniądz nie śmierdzi....I - klient nasz pan...[(hmmm...?)jest ustosunkowaniem się do sytuacji gdy klient POWTÓRNIE wraca do serwisu po regulacji]
    Sam słynny :"linijkowy test" jest obarczony TAKIM marginesem błędu że litości...
    Panowie! Nie dajcie się zwariować! Ani oszukiwać....

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hekselman
    Bo ja gdybym miał serwis to chciałbym żeby przyłazili do mnie ludzie z dyskusyjnym problemem który bez ŻADNEGO nakładu finansowego (części, oprzyrządowanie) usuwałbym (hmmm....?) zarabiając kasę.
    Ale Canon to ZA DARMO usuwa w ramach gwarancji.

A to ze ktos tego problemu nie wykryje w czasie trwania gwarancji, lub ze kupil aparat z ktorym ma problemy z oddaniem do serwisu na naprawe gwarancyjna (np Polak kupujacy aparat z USA) to nie jest celowe dzialanie Canona .

Zablokowany Awatar C41photocrew

Domyślnie

no i ****...az szkoda gadac...juz powoli mam dosyc tej p.....20tki i znuuf se kupie 10d z gripem i jakis obiektyw...znowu mnie wysylka czeka...ehhhh

Początki nałogu Awatar Semtex
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

a zapodaj jakieś zdjęcie byle nie kartki testowej to ocenimy może przesadzasz
    5d + L plecak

Zablokowany Awatar C41photocrew

Domyślnie

Nie ma sprawy! W wolnej chwili przesle

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów