witam
pytanie proste![]()
kto po oddaniu 20d do serwisu canona był zadowolony z kalibracji??
inne opinie też miło widziane
witam
pytanie proste![]()
kto po oddaniu 20d do serwisu canona był zadowolony z kalibracji??
inne opinie też miło widziane
Ja bylem zadowolony. Dostalem aparat z wydruczkami probnymi i wszystko bylo OK. Zdjecia to potwierdzily.
Spytaj p13ka-i, co sadzi na temat "wydruczkow probnych" ktore daje serwis Canona ;-)
Zamieszczone przez C41photocrew
Rozumiem, że zostałem zapytany ;-)Zamieszczone przez muflon
C41photocrew, ja jestem zadowolony z efektów kalibracji. Musiałem o nie powalczyć ale opłaciło się. Historyjkę opisałem tu: http://www.canon-board.info/showthre...1&page=2&pp=10
Co do "wydruczków próbnych" to, po tym czego doświadczyłem, nie uważam ich za dowód potwierdzający prawidłowość ostrzenia.
Fajnie dziekikurcze boje się, że jednak mi nie skalibrują gdyż pewnie powiedzą że wszystko miesci się w granicach błędu...kuuurcze az strach mysleć co to bedzie:/
Z kalibracji jestem zadowolony. Zaznaczam jednak że chodziło w moim przypadku o 10D.
Jedyne co mnie w pewnym momencie doprowadziło do szewskiej pasji to gdy usłyszałem „na odczepnego” od szefa serwisu że „trzeba się pobawić trochę w PS i będzie OK.” Na całe szczęście nie musiałem już więcej z tym panem rozmawiać a technik wykonujący regulację zrobił co do niego należało i nie wciskał takich kitów.
no to fajnie...tylko jakie sa szanse ze nie zrobia nic....??
Witam
Zastanawiam się dlaczego serwis miewa problemy z ustawieniem ostrości.
Mój 350D (trochę nie w temacie bo nie mam 20Dbył w serwisie ale niewiele mu to pomogło. Miał i ma nadal problem z BF/FF dla mniejszych ogniskowych tamrona 28-75 i 17-35. Podejrzewam (ale możliwe, że się mylę) to sprawa odpowiedniej regulacji mechanicznej i programowej czyli odpowiednie ustawienie lusterka AF a następnie ustawienie softwarem. Zauważyłem u mnie, że centralny punkt pomiaru ostrości (krzyż) nie jest aż tak centralny. Jest przesunięty troche w lewo i do góry. Może ta niedokładność jest przyczyną problemów? Co o tym sądzicie? Jak jest u Was? Jak na razie to czeka mnie kolejna wizyta na Żytniej...
Pozdrawiam