Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: Z hybrydy na 350D i już same problemy...

Bywalec
    Miasto
    Radom

Domyślnie Z hybrydy na 350D i już same problemy...

Byłem użytkownikiem Minolty A200... sprzet spisywał sie nienajgorzej.... denerwowało mnie tylko tzw miekkość zdjeć... były poprostu mydlane.
    Postanowiłem zrobic sobie dobrze i kupiłem 350d i zamiast kita sigma 18-50 2.8 EX... i trochę sie rozczarowalem.
    Po pierwsze... ustawiłem podbicie ostrości w aparacie na maxa i foty są tylko trochę bardziej ostre niz w minolcie... no może przesadziłem są duzo bardziej ostre ale nie az tak ostre jak myslałem ze bedą.
    Po drugie.... po uruchomieniu aparatu jest biały pixel na lcd.. :-(
    po trzecie
    co to jest w rogu?
    Może ktoś mi pomoże z tym czymś... jak zakładam drugi obiektyw tele to tego nie ma...
    pozdr rozczarowany jaca

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Olej bialy pixel... Tak bywa... Ja mialem czerwony na srodku i dalo sie zyc

Co do ostrosci to norma... DSLR bardzo delikatnie ingeruje w zdjecia co powoduje, ze sa "malo ostre". Masz kompa to ostrz.

A to co masz na zdjeciu to slynne syfy matryczne. Gruszka albo inne metody... Wyszukiwarka na forum pomoze.
    ...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacab1
    Po pierwsze... ustawiłem podbicie ostrości w aparacie na maxa i foty są tylko trochę bardziej ostre niz w minolcie... no może przesadziłem są duzo bardziej ostre ale nie az tak ostre jak myslałem ze bedą.
    IMHO DSLR jest raczej aparatem dla kogoś kto przewiduje samemu obróbkę zdjęć (najepiej z RAW). Zaletą jest to że można mieć RAW bez wyostrzania które zrobił bezmyślnie aparat. Z takim RAW'em możesz zrobić na kompie co Ci się podoba. Odnoszę wrażenie że hybryda w przypadku kolegi byłaby lepsza...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

na oko wyglada na jakis syf w obiektywie. obejrzyj dobrze szkielko pod swiatlo
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar Polaco
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK
    A to co masz na zdjeciu to slynne syfy matryczne. Gruszka albo inne metody... Wyszukiwarka na forum pomoze.
    To nie koniecznie jedst na matrycy, przeciez autor napisal ze jak zaklada drugie szklo (tele) to tego nie ma. Moze to byc brudne szklo.
    Canon 20D + kit, Tamron 28-75 F/2.8, Canon 70-200 F/4, w planach cala reszta
    Troche moich knotow

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Ups... Sorry... Niedopatrzenie... Ale i tak tam widze trzy kropki na matrycy
    ...

Pełne uzależnienie Awatar Polaco
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK
    Ups... Sorry... Niedopatrzenie... Ale i tak tam widze trzy kropki na matrycy
    To juz jest jakas mania, ludzie !! ogladajcie zdjecia patrzac sie na ich piekno a nie pod katem syfu na matrycy, BF/FF, aberracji, itp.
    Canon 20D + kit, Tamron 28-75 F/2.8, Canon 70-200 F/4, w planach cala reszta
    Troche moich knotow

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Polaco
    To juz jest jakas mania, ludzie !! ogladajcie zdjecia patrzac sie na ich piekno a nie pod katem syfu na matrycy, BF/FF, aberracji, itp.
    takie jak powyzej tez?
    wydaje mi sie, ze milo zilustrowac problem
    www albo tez flickr

Coś już napisał Awatar slonek
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacab1
    Postanowiłem zrobic sobie dobrze i kupiłem 350d i zamiast kita sigma 18-50 2.8 EX... i trochę sie rozczarowalem.
    Radze Ci abys przetestowal body na jakiejs dobrej stalce np. 50 mm f1.4. Wtedy moze okazac sie, ze masz kiepski obiektyw. Takze ustawienia aparatu najlepiej jest moim zdaniem zostawic na zero.
    Nie zgadzam sie z opinia, ze dSLR jest po to by robic tylko RAWy i pozniej ostrzyc na kompie. Mozna z 300d zrobic przyzwoite foty na large jpg. I jeszcze jedno. Ostrosc zdjec ogladanych na monitorze, to takze klasa monitora.

Bywalec
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mirhon
    Odnoszę wrażenie że hybryda w przypadku kolegi byłaby lepsza...
    No nie wiem, czy lepsza ale napewno wolniejsza i bez wymiennych obiektywów... i zaszumiona ;-)

Witaj Akustyk... szkło pod światło wydaje się ok... ten syf występuje przy każdej ogniskowej w Sigmie...i jest zawsze taki sam... dlatego wydaje mi się to dziwne.
    Rozmawialem z Tipem z allegro i bedę wymieniał body na inne przez tego białego pixela...

dzięki i pozdr jaca

ps..
    Oczywiście że obróbka z wyostrzaniem to podstawa...

pierwsze canonem...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów