Pokaż wyniki od 61 do 70 z 86

Wątek: Rozbieżności w ocenie AF w canon 5D mark II

Widok wątkowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ARN Zobacz posta
    nie, fotobronx chce po prostu zweryfikować twoją rzetelność/wiarygodność, bo dyskusja na temat AF na podstawie white paper'sów trąci nieco trudną do pomacania poezją.
    Nie zamierzam zniżać się do dyskusji na poziomie fotobronxa. 5D2 w ręku nie miałem, dlatego opieram się wyłącznie na dokumentacji producenta oraz na wypowiedziach innych użytkowników tego modelu. Są użytkownicy którzy twierdzą, że jest lepiej, są tacy, którzy twierdzą, że jest tak samo i są tacy, którzy twierdzą, że jest gorzej.

Odrzucając skrajne opinie i dodając dokumentacje producenta oraz wypowiedzi przedstawicieli producenta wychodzi, że jest to ten sam układ i działa tak samo, nie licząc przypadku ze zmiennym sztucznym światłem, gdzie rzeczywiście powinien działać lepiej.

Napisałem dawno, dawno temu (na początku grudnia 2008, jak tylko dostałem tę puszkę od Mikołaja), że AF w nowej piątce jest wyczuwalnie inny/lepszy od tego w starej, ale trudne to jest do zdefiniowania.
    Co masz na myśli, że trudne do zdefiniowania? Jak ktoś chce zrobić test to ja po umówieniu mogę przynieść 5D i 30D oraz zaprosić do studia w Warszawie na kilka godzin. Czytałem na forum kilka opinii, że 5D ma lepszy AF od 30D, a nie licząc trybu AI Servo, w którym 5D wspiera się dodatkowymi punktami, to moim skromnym zdaniem układy działają tak samo. Przy czym rozłożenie punktów AF w wizjerze jest o wiele lepsze w 30D. Boczne niestety tak samo niedomagają w obu puszkach i to mnie najbardziej boli.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Kajtek_bez_Majtek Zobacz posta
    Polacy, ratunku Niemcy mnie biją. Ratuuuuujcie mnie
    Vitez, halo?
    Ostatnio edytowane przez konrad ; 05-03-2009 o 14:09 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów