Strona 9 z 9 PierwszyPierwszy ... 789
Pokaż wyniki od 81 do 86 z 86

Wątek: Rozbieżności w ocenie AF w canon 5D mark II

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

to jeszcze ja dopiszę - wczoraj byłem z rodziną w krakowskim ZOO - jest tam taki pawilon ze zwierzętami nocnymi - jakieś nietoperze, małpki nocne itp. wszystko oświetlone minimalnie czerwonymi żarówkami o prawie zerowej mocy.. i w tych prawie ciemnościach AF trafiał praktycznie za każdym razem pewnie i powtarzalnie, efekty poniżej (testowałem tylko AF więc jakiejś innej wartości się nie doszukujcie ) - są EXIFy więc można sobie sprawdzić parametry:

5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Dopiero zaczyna

Domyślnie

nie wiem czy było
    teoria spiskowa: skopany AF a numery seryjne, piąty post http://luminous-landscape.com/forum/...howtopic=31913

Domyślnie

Co do testów na optyczne.pl- nie uważam ich za miarodajne. Panowie tam mają duże poczucie humoru, albo... nadają się do testowania tak jak nauczyciel matematyki do uczenia fizyki (czasami coś będzie wiedział, ale ogólnie nie najlepiej).
    Pozwolę sobie zacytować:
    - o Sigmie 70-300 f4.0-5.6 APO:
    Jeśli zaś chodzi o ogniskową 300 mm (której przecież Canon nie ma w ogóle) to jeśli trafimy na dobre warunki świetlne, jeśli nie drgnie nam ręka i jeśli nie zawiedzie nas autofokus, mniej więcej 1-2 razy na dziesięć przypadków uda nam się zrobić przyzwoite zdjęcie, czego przykładem mogą być dwa poniższe ujęcia.
    na prawdę jest aż tak źle? (wcześniej pisali, że przewagą owej sigmy nad canonem jest to, że ma ogniskową 300, a któryś z Canonów 70-200 jej nie ma)
    -a to o feralnym AF w 5dII:
    Owszem, kiedy przymkniemy obiektyw do f/8.0, skuteczność autofokusu wydaje nam się prawidłowa, ale kiedy otwieramy przysłonę musimy wykonać 5-10 zdjęć, aby wśród nich znalazło się jedno naprawdę ostre z ostrością ustawioną dokładnie tam gdzie chcieliśmy.
    od kiedy to po przymknięciu przysłony AF w jakimkolwiek aparacie działa lepiej?
    w ogóle to jak oni to robią? przecież (chyba) przysłona przymyka się po naciśnięciu spustu migawki, a zawsze ostrzy się na największej przysłonie (najmniejszej wartości)- jak jest inaczej to niech mnie ktoś poprawi

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bakek Zobacz posta
    od kiedy to po przymknięciu przysłony AF w jakimkolwiek aparacie działa lepiej?
    Mieli na mysli zwiekszenie GO.
    Pozdrawiam!

Domyślnie

Mieli na mysli zwiekszenie GO.
    dosyć pokrętne mieli rozumowanie

Początki nałogu

Domyślnie

musimy wykonać 5-10 zdjęć
    szczerze Panowie to jak robie canonem zawsze staram sie robic wlasnie 5-10 tych samych ujec, canon ma za duzy rozniece na egzemplarzu, jeden dobry inny zly plus do tego szkla ktore wiadomo sa jakie sa ... nie ma bata zeby podejsc zrobic jedno i isc dalej poprostu nie ufam

Strona 9 z 9 PierwszyPierwszy ... 789

Uprawnienia umieszczania postów