Pokaż wyniki od 1 do 10 z 86

Wątek: Rozbieżności w ocenie AF w canon 5D mark II

Mieszany widok

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez konrad Zobacz posta
    Wasz komentarz jest nie na temat.
    Polemizowałbym...

Tutaj nie będę o tym dyskutował, bo się jakiś moderator jeszcze obruszy. Wątek jest o rozbieżnościach w ocenie AF, więc pozostańmy przy temacie.
    Że powtórzę za kolegą: "Po co piszesz co chwila to samo w ostrych tonach? Daj na luz"

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    To jeszcze przykład z dzisiaj. Kolega jest naczelnym w małym pisemku o fotografii. Często korzystam z jego studia, jeśli potrzebuję czegoś w Wawce. Dziś oddawał nowe 5D, które dostał do testu. Był delikatnie mówiąc ... mało zadowolony. Dostał go z 24/1.4II i 50/1.4. Tak, to był ten sam sprzęt, który miało optyczne, krążył po różnych redakcjach..
    Tak deczko już offtopicznie - tej samej redakcji Canon Polska podesłał 5DMkII do testów z obiektywami 50 1.4 (tu OK, fajnie się sprawował) i... EF-S 18-200 3.5-5.6 IS . Nic tylko brawa bić .
    Ostatnio edytowane przez Vitez ; 04-03-2009 o 13:08

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Że powtórzę za kolegą: "Po co piszesz co chwila to samo w ostrych tonach? Daj na luz"
    Jak moderator grzecznie pyta to nie odmówię sobie odpowiedzi na pytanie.

Nie piszę co chwila, a jedynie od czasu do czasu nie zgadzam się z odmienną opinią wyrażaną na temat AF w 5D2 na łamach CB przez innych użytkowników. Wolno mi?

Poza tym nie piszę w ostrych słowach. Staram się jak mogę pisać wyważone opinie i podawać argumenty przemawiające za moim punktem widzenia. Nic na to nie poradzę, że moja opinia jest mało popularna i co bardziej fanatycznych użytkowników przyprawia o zawrót głowy i zgrzytanie zębów. Jeśli ktoś powinien wziąć na luz, to właśnie osoby, którym ciśnienie skacze na myśl, że ktoś może skrytykować ich ulubioną firmę.

A wracając do tematu. Cichy jak widzicie również nie widzi różnicy w pracy AF, chociaż przez jego ręce, podobnie jak przez ręce Oscarkowego, przewinęło się wiele sprzętu Canona.

Do Oscarkowego. Nie musisz mi tłumaczyć jak wykonywane są testy w redakcjach. Pracowałem w redakcji pisma komputerowego. Znam ten mechanizm lepiej od Ciebie. Napisałem przecież, że nie zgadzam się z opinią Optycznych.pl, którzy twierdzą, że AF w 5D2 jest gorszy od AF w 5D.

Do Fotobronxa który radzi mi iść do sklepu i przetestować 5D2. Nie żartuj sobie. Taki test byłby jeszcze gorszy od tych wszystkich tworzonych na szybko w redakcjach typu Komputer Świat.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez konrad Zobacz posta
    Poza tym nie piszę w ostrych słowach.
    To czy to są ostre słowa to subiektywna ocena. Ty uważasz że nie. Co najmniej jeden z użytkowników forum plus moderator uważają że tak... warte zastanowienia, prawda?

Uprawnienia umieszczania postów